Блясък и безобразия в света на зодиите

Ако попиташ един Близнак „Къде беше”…

Принудени сме да живеем с любов, без любов, понякога и с обикнвовена омраза, едни с други. Няма спасение от съвременното общество и неговите морални и неморални правила и закони.
Принудени сме да живеем и с белези, които е издълбала собствената ни  Зодия в нашето сърце, душа и всичките тем подобн органи из тялото ни.
HoroscopeИ тъй като няма какво да се прави – нека поне се съобразяваме с нашите си добри качества и кривици и със същите тези  – по другите хора. Като знаеш с какво е въоръжен  отсрещния – и ти може да подбереш своите такъми, та да го узаптиш или поне да се спогодите.
С една дума – съобразявайте се с особеностите на всеки човек, много от които са му „вродени” от неговата Зодия. Съобразявайте се с всеки, с когото си имате работа. Навсякъде – в офиса, в леглото или на път за Ниагарския водопад. Това, което се харесва на Лъва е неприемливо за Девата. Близнаците и Телците си приличат не повече отколкото тексаският шериф със шведската принцеса. Желателно е и вие да се държите с тях по различен начин.
Ако попиташ един Близнак „Къде беше” той ще те погледне изпитаелно и ще се наежи. Близнаците са мисловни, мнителни и безкрайно чуствителни. Първата им мисъл е, че ги следите. Че се съмнявате в тях. Че искате да се скарате със светлата им личност. Че ги ограничавате. Че им слагате юзди. Че искате да ги покорите и привържете към себе си с вериги. Че отсега нататък животът помежду ви е невъзможен. Че нещо е рухнало, нещо се е счупило. Че вие не сте тази /този/, за който /която/ сте се представяли досега. Че няма живот повече за вас двамата заедно…

Но ако зададеш на един Стрелец същия въпрос: „Къде беше”… Той просто ще ви каже: „В тоалетната”. И се приключва.
Така че вижте някои особености, които трябва да имате предвид сред яркия зодиакален космос, който ви обкръжава…
В своята рубрика „Хороскоп” „Старт Америка” гледа да не разсмива безработните хора с това, че седмичният им хороскоп обещавал повишение в службата… Или 80-годишения ветеран – че му предстоят горещи интимни приключения.  Това, което търсим и предлагаме на нашите читатели са характерни черти, прогнози за поведение и реакция на хората от различните зодии, неща, които са установени от опита през години и столетия…


Да не сте посмяли да учите Овена какво да прави и как да живее!

* Да не почнете да го критикувате!? Да му давате съвети и въобще да го учите да живее? Рискувате да опитате рогата му. Той мрази това.  Ако все пак смятате, че трябва да му поднесете някаква негативна информация, смесвайте я с комплименти в пропорция едно към пет.
* И никога дори не намеквайте, че проектът му е манджа с грозде или просто въздух под налягане! Всеки Овен се гордее със своите неоспорими качества на водач, с умението си да се справя с всичко и има за това достатъчно ум в главата – повече от всички други акъли взети заедно. Да го разубеждавате в противното е все едно да разбудите звяра в него.

Вие ще нараните сърцето на Телеца…

* Ако се присмеете на страстта му към насладите.  Тогава ще го разсърдите не на шега.  „Беше два часа във ваната? Не си се къпал сигурно от миналата седмица?” Тази на пръв поглед безобидна фраза може да го разяри.
* Не е шега ако се пошегувате с неговото отношение към парите или, не дай Боже, го упрекнете в скъперничество.
* Ужасно е ако се усъмните в неговия вкус. Дори ако Телецът сам си знае, че синият пуловер и кафявите обувки не са най-ефектната комбинация, пак не си струва да го убеждавате.
* Не се удивявайте на неговите гастрономически пристрастия. Ако, например,  в някой луксозен чикагски ресторант поиска шкембе чорба. Телецът има необичайни навици, но никой няма право да ги обсъжда с него.
* Не се пъхайте в неговия личен живот. Телците са затворен знак и никой няма право да нарушава тяхното лично пространство.

Близнаците… ах, Близнаците… с тях трябва много да се внимава!

* Никога не обелвайте и дума, че вчера те са били на съвсем друго мнение от днешното. Всички мнения при тях са не само правилни, но и блестящи. Дори и да се различават едно от друго както ангелите от дявола. Един уникален премиер-министър  на една малка балканска страна е типичен пример за това. Наричаша се като че ли Бат… Бат… А, да, Бойко Борисов.                                                                                     * Никога не ги прекъсвайте… Хората от този знак са истински терористи в областта на бърборенето. Особено когато изказват своето мнение. Те могат да ви простят, ако не ги слушате внимателно. Но ако вие самите искате да кажете нещо и не им дадете още час-два да се доизкажат, обидата е налице.
* Безполезно и невъзможно е да искате от тях да ви се отчитат за всяка минута, прекарана без вашето присъствие.  Още по-ужасно ще бъде, ако вие се опитате да контролирате свободолюбивите Близнаци с постоянни въпроси или с помощта на телефона.
* Не завършите фразата, която се отнася до тяхната личност, с напълно конкретен извод. Близнаците са мнителни хора. На тях винаги им се струва, че говорещият има предвид нещо съвсем друго.

Ракът няма да хареса…

* Ако сте засегнали честта на неговия партньор. За него тези думи не са кръчмарска фраза. Ако Ракът е оскърбен, той първо ще се обиди, а след това ще ви извика на дуел. И ще ви се наложи да давате сметка за всяка своя дума и действие.
* Ако се усъмните в неговите идеали от миналото. Раците са склонни да идеализират всичко, което се е случило с тях и не бива да ги сваляте от небето на земята. Няма да ви просят това.
* Ако се отнесете невнимателно към семейните правила. Например по невнимание сте прострели неговите бели ризи до черните му чорапи. Или пък в годишнината от вашето запознанство сте си устроили среща на кафе с ваши приятелки.
* И особено ще се разочарова от вас ако поискате от него бързо вземане на решение или веднага да се заеме с работа.

Лъвът има да ръмжи много и лошо:

* Ако го изкритикувате пред други хора.
* Ако дойдете на среща с него в небрежно облекло.
* Ако почнете да се възхищавате на неговия шеф, приятел, съсед. Слънцето на небето може да бъде само едно и това без съмнение е самият Той, Царят на животните…

Девата ще пореве на рамото ви…

* Щом сте обещали нещо да направите и не сте го свършили. Девата никога нищо не забравя. И изисква същата отговорност и от другите.
* Ако сте я поканили на гости и не сте си направили труда да почистите предварително къщата.
* Ако сте си позволили малка  шега по повод на нейния външен вид. Тя не възприема такъв хумор.

Везните ще бъдат разстроени и няма да отмерват правилно…

* Ако забравите да им поднесете подарък за рождения ден и да запалите свещи на романтичната вечеря. Ако пропуснета прегръдката сутрин, когато ежедневната голгота да прарвите пари ви разделя…
* Ако ограничавате неговото /нейното/ лично пространство. Ако им повишите тон. Този знак на хармонията реагира особено остро на всеки изблик на негативна енергия;
* Ако ги упрекнете, че прекалено много мислят и се мотаят доката взимат решение, ако намекнете, че го правят от  нерешителност и колебливост.

Скорпионът става отровен в следните случаи:

* Когато не сте искрени докрай. Тези хора чувстват всяка лъжа и фалш. Затова е съвсем безполезно да си кривите душата пред тях.
* Когато ги упрекнете в изневяра. Самите те са ужасно ревниви. Но при това не могат да търпят, когато някой им прави забележка или се опитва да ограничи тяхната свобода.
* Когато ги пренебрегвате. Скорпионът смята себе си за ненадминат любовник и искрено иска да ви подари стопроцентово блаженство. Ако нямате желание да опитате леглото му трябва да измисляте особени причини за да обосновете отказа си.
* Когато твърде често се обръщате към него с дребни желания и молби. При важните и значими случаи той сам ще ви помогне, но ако го тревожите с дребнавости, може да се стигне до неприятни обяснения..

Стрелецът  не ползува любовните си стрели, когато…

* Твърде мъгливо му обяснявате нещо или му давате съвет. Стрелците са хора на действието. Те с дразнят от описанието на детайлите. Те и без това знаят какво трябва да правят, а вие с вашето бърборене само им отнемате от ценно време.
* Го упрекнете в скъперничество или егоизъм.
* Се усъмните в свещеното му право да знае всичко по-добре от другите.
* Общувате с него твърде фамилиарно. Никакво обръщение на „ти” там, където трябва да се говори на „вие” и никакви приятелски потупвания по рамото!
* Ругаете някого от неговите приятели или колеги. За своите той се бори до последен дъх.
* Го принуждавате да се занимава с битови, рутинни дела.

Козирогът боде, когато…

* Се присмивате на неговите успехи.
* Нарушавате срокове, които са възприети. Всичко трябва да бъде направено навреме.
* Твърде откровено обсъждате с него интимни теми. Козирогът е човек много чуствителен и раним. Нагазвайки в неговите лични владения, вие рискувате да кажете нещо не на място.
* Неразумно харчите пари, дори и да не принадлежат на Козирога и той да няма нищо общо с тях.
* Демонстрирате лоши маниери. Козирогът обикновено е добре възпитан и се старае да не общува с хора, които не се държат изискано.

Водолеят ще ви удави, когато…

* Вие му натрапвате своята гледна точка. Водолеите много обичат да спорят и винаги се стараят да имат последната дума.
* Не се възхищавате на неговите супер идеи.
* Се опитвате да ограничите неговата скъпоценна свобода.
* Критикувате плановете му за бъдещето и казвате, че в близкото столетие  няма да спечели достатъчно за конното ранчо в Аризона, което дават по телевизията.

Рибите стават акули, когато…

* Ги свалите от небето на земята и открито заявите, че екипажът за най-близкия космически полет вече е подбран и те не са в списъка.
* Почнете да обсъждате събития от техния личен живот.
* Вие се присмивате над техните предчувствия и догадки.
* Скривате от тях истината. Рибите презират лъжците, защото самите те са много искрени.

 

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...