15 декември 2008 г.
Финикс, Аризона
Честито Рождество Христово
Новата 2009 година!

Добре дошли - велики наши празници Рождество Христово и Нова година 2009!
Очакваме ви – добре дошли при нас – отново с надежда, вяра в бъдещето и любов сред хората!
Откакто сме в САЩ вече свикнахме да посрещаме това най-свято и чакано време по различен начин. На север край Големите езера – както в България - с бял и пухкав сняг. На юг край каньоните на Колорадо и сред кактусите край червените скали – с ярко слънце от чистото небе!
Но тази 2009-та година ще посрещнем с още една новост, по-различно от други години досега. Ще я посрещнем с грижата за едно неясно време, когато сигурността, за която дойдохме в Америка, е пред изпитание. Разбрахме, че в днешния глобален свят всички хора сме зависими едни от други. Поуката е, че пренебрежението към общите интереси от някои хора, жаждата да имат колкото се може повече от другите, да наклонят везните само в свой интерес, и неадекватното поведение на останалите, може да срине всички в пропастта.
Добрата новина е, че световната общност видя тази пропаст под краката си още през отиващата си неспокойна година, която преживяхме. И това ни дава оптимизъм да се съберем отново – най близките хора по домовете си, да стоплим сърцата си едни на други с нашите усмивки, да грейне елхата в Рождественската нощ , да си простим прегрешенията в отиващите си дни и да си дадем дума, че ще бъдем разумни и упорити, и по-нататък да се преборим и поправим лошата стъпка, която беше направена.
Времето пред нас изисква всеки да преосмисли поведението си. Ние не можем да останем същите, както преди. 2009 година не ще бъде годината, в която бихме натрупали богатство, построили нови къщи или открили нови банкови сметки. Грижите за нас и семейството ни, както и за страната, в която живеем, ще бъдат да запазим жив и действен нашия бизнес, да осигурим живота и обучението на децата ни, да съхраним имуществото, което имаме и да поставим основата на онези мостове към по-добра и по-друга икономика, по които да тръгнем през следващите години. Стегнете коланите и се усмихнете! Ние имаме този потенциал!
Не трябва да се лъжем дори на Рождество Христова или Новогодишната нощ. Забравете десетките безсмислени неща, които сребролюбиви търговци произвеждат и продават не защото някому се необходими, а заради печалбата от тях. Отидете сред природата и чуйте песента на птиците, вместо трещящата бъркотия, която ви проглушава от плеърите. Забравете лъжливите трудности, които сами си създавате заради скрупули или измъчващи ви комплекси. Нека всички се опитаме сериозно и настойчиво да работим и гарантираме, че положението ще започне да се подобрява.
И нека в тази свята нощ – Рождество Христово да станем малко повече хора на духа, благодарение на който сме хора, и не толкова на материята, в която няма живот. Само духовно възвисяване у хората може да спаси човешкия род и цивилизацията. И настъпващото Рождество и Нова година са точно идващи навреме – като водораздел за хората от една грешна посока към спасителната земя на духовния човек!
Честото Рождество Христово!
Честита Нова Година!


„Български хоризонт”, Аризона

Назад




Честита Новата 2009 година!






Copyright 2005-2008 Bulgaria21.com Chicago