15 октомври 2008 г.
Бялата лястовица

Едно интервю на АНГЕЛ ГЕОРГИЕВ
с човека, който владее лечебните тайни на космическата енергия


“Казвам се Адреана Бакърджиева и ще се опитам накратко да споделя моята здравна болка.
Както хиляди хора по света и аз бях обречена да търся спасение от едно от най-зловещите заболявания - тумор на мозъка.
Диагнозата ми бе поставена на 03.05.2004 г. в Пирогов след направен скенер. По това време вече живеех в САЩ, но нямах здравна застраховка и се принудих да се прибера в Родината, за да разбера каква е причината за адското ми главоболие в продължение на една година. Операцията бе извършена на 04.05 2004 г. от най-добрия екип специалисти - доц. Габровски и д-р Аврамов.
По техни думи всичко мина успешно. Туморът бе премахнат изцяло, бил е капсулован. Три месеца по-късно се върнах в САЩ и се опитах да заживея нормално, да забравя за случилото се, докато не дойде резултатът от магнитно-резонансния имидж на 09.27.2007 г. Данните показаха, че туморът се е върнал и е започнал наново да нараства. Изпаднах в голяма депресия, всичко изведнъж се срина под краката ми. Все пак съм на 35 години и имам син на 10, който има нужда от мен. Ходих по доктори в една от най-добрите болници на щата Wisconsin – Froedtert Hospital. Невролозите ме посъветваха, че на този етап е най-добре да започна радиация. В продължение на 6 седмици - всеки ден, като шансът е 70 - 80 процента - евентуално спиране нарастването на тумора, но не и неговото намаляване или премахване.
Възможно бе след 5 - 10 години процесът пак да се повтори. Назначих час за вземане на мерки и започване на радиацията.
Дори се постригах - исках да намаля ужаса от загубата на коса, който предстоеше, наред с другите странични ефекти от терапията.
Тогава изведнъж изгря слънце и на моята улица - разбрах, че в Чикаго живее един господин, който помага на хора като мен - с различни здравословни проблеми. Казва се Павлин Поповски. Обадих му се, изпратих епикриза и информация от изследванията. Много приятно се изненадах от готовността и топлотата, с която Павлин ме прие. От неговите уста чух за първи път за енергията REIKI. Повярвах в него, в думите му, че може да ми помогне и реших да се докосна до неговия лековит свят.
Започнах лечението около Коледа миналата година. Нямам думи да изкажа благодарността си към д-р Поповски за чудесата, които направи за мен.
Не бе нужно да пътувам до Чикаго за провеждане на сеансите, всичко ставаше по телефона, винаги по време удобно за мен. Много рядко се срещат такива отговорни и точни хора като Павлин.
Ходих няколко пъти в офиса му за да се запозная с човека, който ме дари с вяра в бъдещето и ми връща здравето, което всички знаем е безценно!
С огромна радост заявявам, че резултатът от последния магнитно-резонансен имидж, който направих на 27 август т.г. показа, че няма изменения в туморното образование, което означава, че Павлин направи невъзможното за мен - без химии, без странични ефекти, по най-безболезнения начин. Върна ми обратно желанието за живот, започнах и училище преди три месеца. Гледам пак напред. Чувствам се страшно щастлива и поласкана от вниманието, което г-н Поповски ми предостави. От това, че пое моя случай и доведе нещата до Happy end.
Той е моята бяла лястовица. Енергията, която лекува и идва от Бог, ще помогне и на вас, ако много го поискате!
Благодаря от все сърце на Бог, че ме заведе до Павлин - един страшно интелигентен и всеотдаен към пациентите си Божи човек.
Прекланям се пред таланта и професионализма ти, д-р Поповски!”
Андреана В., Racine, WI

Когато човек чуе и прочете такива редове, тръпки побиват! Нима Бог наистина е претворил надеждата от Йовковия разказ в реално човешко измерение, чрез което ни се разкрива безграничната космическа сила? Нима световният проблем на борбата с рака е намерил своето решение?
Колко ласкателно е за нас! Тa ние сме определените да говорим за Божията благодат чрез предоставената от него чудотворна целителна енергия.
Не се ли замисляте, че през последните двадесетина години в нашия живот настъпиха такива бързи и резки изменения. Като че ли не ни достига дъх за да влезем в крак с новостите. Като че ли бе вчера, когато от големите “тухли” - безжични телефони, например, абсолютна новост за времето си, не остана и помен. А такива изменения наблюдаваме във всяка една сфера. В този забързан живот сега, след екстравагантните играчки на съвременната наука, като че ли забравяме, че все пак най-големите ценности Творецът е заложил в нас, самите. И от нас зависи да ги преоткрием и развием. Ние сме сейфовете на ценностите и за да излязат те наяве, от нас зависи, след като комбинацията е завъртяна, да покажем и разкажем какво сме видели и какво ни е дадено. Защото ако нещо ти е дарено свише, то е по предназначение.
Чрез редовете на Адреана, като последно доказателство за феноменалните възможности на нашия сънародник Павлин Поповски, се пренасяме и в други сфери на неговите постижения и дейности.

В редовете на Гергана и Мариана от Лас Вегас четем:
“Голяма благодарност към теб Павлин, затова че детето ми не можеше да върви, а проходи отново с уверена стъпка към многото несбъднати, но преодолими неща в живота с помощта на хора като ТЕБ. Очаквам още много: очаквам чудото, очаквам пропуснатото щастие за 20-годишното страдание на детето ми, очаквам Божията благословия и се моля това да стане съвсем скоро!
Ще го направим, нали?
Ще се преборим!
И ще победим в името на живота, в името на Исус!”
01.07.08
А Иван от Чикаго ни запознава с друга насока на лечителната енергия.
“Преди години при автомобилна катастрофа загубих обонянието си. До този момент използувах всички познати на медицината медикаменти за възстановяване на същото, но уви!
По стечение на обстоятелствата срещнах и се запознах с г-н Павлин Поповски. Непознатата за мен до този момент астрална терапия ме учуди изключително много, защото след първия сеанс осезателно почувствах възстановяване. През втория сеанс обонянието ми се възстанови, като че ли никога досега не бях го губил. Изключително съм доволен от приложената към мен терапия и от все сърце пожелавам на Павлин все така със загриженост да лекува нашето болно земно общество.
Още веднъж - Благодаря ти Павлине!”

В редакцията разполагаме с още много отзиви, но преди да предложим на нашите читатели срещата-интервю с г-н Павлин Поповски представяме и отзивите на известната българска оперна певица - Стефка Евстатиева.
“Уважаеми г-н Поповски,
Ние разговаряхме толкова много по телефона, че Ви чувствам вече близък.
Искам още веднъж да Ви благодаря, и то писмено, за голямото внимание, което ми посветихте, за времето, което загубихте и най-много за резултата. Сеансът, който ми предложихте от разстояние, е от типа уникалност. Сигурно мнозина биха казали, че е невероятно, но аз съм щастлива, че той сложи край на една незарастваща след оперативна намеса рана, която ме притесняваше почти шест месеца!
Да сте жив, здрав и благословен, за това, че сте се посветили на хората и здравето им.
С най-хубави чувства:
Стефка Евстатиева.
"
***

- Павка, какъв е точният превод на думата REIKI?
- Наименованието идва от японското “Рей”, което значи “Дух” и “ки”, което пък означава “витална енергия”. Но сега има различни имена сред различните народи, най-популярна е като REIKI. Иначе китайците я наричат “Енергията Чи”. Чи и REIKI е едно и също. Определението REIKI се е зародило и идва от Непал.
- В случая с Андреана, да разбирам ли, че туморът е премахнат? И нейните неприятности са вече минало?
- Процесът на рака е спрян, не съществува. Туморът, който толкова бързо се развиваше, от засичането при теста миналата година, сега няма никакви разсейки. За мен ще бъде интересно за колко време нейното тяло ще си го “къта”, както бе навремето при прабаба ми. Тя беше народна лечителка и от 50-годишна до кончината си в 99-та си година, имаше тумор в корема, който си го беше “спряла”, той не се развиваше, но си го “носеше”.
Има случаи, където туморът започва да намалява. Това са много индивидуални процеси, върху които ще се спрем по-късно. По-важното е, че тази енергия абсолютно успешно и много бързо и много ефективно лекува смъртоносните болести. Работил съм и имам резултати с Болестта на Джейкъб /Луда крава/ , лекувал съм цироза на черния дроб - като примери, за които не знам някой друг да ги е лекувал по този начин.
Сеансите с Андреана бяха от разстояние. Тя ме е посетила два или три пъти със сеанси от два-три метра разстояние. Всички други 7 или 8 сеанса - аз тук в Чикаго, тя - в Уискансин! Работих от дистанция. Като медицински работник, тя напълно ясно отчита влиянието върху нея на всички други методи и значението на този подход.

- Колко време е необходимо от началото на енергийния анализ до крайното премахване на заболяването?
- Първо трябва да си предста­вим, че лечението на рака пред­­­­ставлява един процес, при който трябва да спрем неговото развитие. Хората знаят, че образуваните ракови клетки са деформация на органите и тази деформация обикновено при оперативните процеси се изрязва и се маха. Целта на енергийната методика е спиране на процесите в тялото и ликвидиране на раковия процес въобще. Засегнатите органи, деформирани като следствие на раковото присъствие, се възстановяват и връщат своето работно състояние в зависимост от конкретната инивидуалност на човека.
А дори да останат в това си състояние не е фатално. С останалата си част органите функционират и се живее.
Нека се знае, и то предимно от нас, българите: има ли някакви съмнения - нека не се чака, а веднага да се направят съответните изследвания.
Ако рак се хване в начален стадий, имайки предвид неговото енергийно негативно присъствие, тъй като всички болести са негативна енергия, която присъства в тялото, тогава органите са още активни, не са толкова засегнати и ракът лесно се овладява и лекуването става много лесно. Все едно лекуваш хрема.

- Как става енергийната връзка? Тази енергия, която получаваш за лекуването на хората е постоянно с теб, или ти се спуща?
- Става дума за този тип лечителна енергия, получавана от Бога. Защото има други видове енергии, свързани с други процеси, за които при интерес също мога да дам информация.
Тази енергия, както физиците са я определили, са кванти. Тя е квантова енергия, която идва от Kосмоса. Някои казват - идва от Бога. За мен Бог и Kосмос е едно и също. Така или иначе източникът е реално от Бога. Енергията е с цел здраве и здравословна функция на живите организми въобще, не само на човека. Квантовата енергия, за която аз вече създадох измерителна система и в близко бъдеще ще публикувам, може да се измерва и е вечно съществуваща в Космоса. Тя е в същност инструмента, с който Бог е създал живите организми. Аз не я нося в себе си, аз я взимам от Бога, декодирам я, и мога да насоча получения поток към определено място, мога да я управлявам. Нещо, което древни лечители са правили и преди.
Има задължителна за мен процедура, аз за всеки един човек в нужда се моля. За всеки един човек, за който се започва лечението, енергията се получава индивидуално. За всеки един човек се моля и след това се получава енергията и се започва енергийния анализ и енергийното лечение. Потокът по принцип е в неограничен размер, но за човешкото тяло аз ползвам диапазон обикновено от 50 см до 2 метра.

- И ти си точният проводник, през теб точно трябва да мине лечителната енергия?
- Като опит през годините, придобих и познанието, че аз управлявам енергията, ускорявам я, мога да взема снопове от нея и мога да я разделям. Мога да я компресирам, мога да я насочвам където желая и има необходимост. Анализите също се правят с тази енергия. Енергията не греши при разглеждане анатомията на човешкото тяло. Уредите и електрониката от стандартните изследвания имат своите пропуски, с енергията грешки няма. Тя е тази, която създава и развива човешкия организъм. Великият Създател, който е сътворил света, за създаването на живите организми е ползувал тази именно енергия. И тази енергия продължава да се ползува.

- Когато “наблюдаваш” тялото, ти каза, че за теб то е във вид на една цветна картина. В същото време, различните енергийни присъствия са с различен интензитет и различна полярност. Казваш, че всеки орган издава шумове и ти говори?
- Когато човек е болен, той излъчва негативна енергия, а когато е здрав няма шум и няма енергийни петна по тялото.

- С други думи, чрез това облъчване, което правиш с енергията и чрез съответния рефлект на съответния организъм, към който тя е насочена, се разбира точното му състояние? И така след получената информация за засегнатите органи ти имаш концентрирано направление на енергията към тях?
- Енергията не минава, ако аз не я насоча. Когато се прави предварителния анализ, енергията само “опипва” органите. С поставянето на такъв един енергиен филм, започва контактуването между енергията и човека. Тогава се определят направленията и започва активирането на енергията към негативните шумове. Става едно анализиране и прочистване.
Негативната енергия се изхвърля. Тази цялата образност излиза във вътрешната страна на черепа, по средата, и аз, бидейки със затворени очи, я виждам пред мен като на екран.

- По време на лечение, спомена, че не е нужно да си в непосредствена близост с нуждаещия се. Когато стартираш, ти си и със затворени очи. Би ли обяснил малко повече тази процедура?
- Процедурата започва от това желаещият да получи енергийно-анатомичен /езотеричен/ анализ и енергийно лечение от разстояние. Предоставя името си. Като се произнесе името се влиза в контакт със закачената за името нишка на онази космическа енергия, течаща непрекъснато между тялото и космоса. Аз я наричам “Енергия на живота”.
По този начин успявам да “видя” къде е човекът и го намирам веднага. Намирането на лицето става за няколко секунди, тъй като сигналът-отговор се получава при самото изговаряне името на ум - телепатично.
Разбира се има и популярни имена затова на мен ми трябва и третото име. Защото Мария Иванова в България, например, е популярно име и затова третото име е нужно. След “уточняването” на точното име и къде човекът се намира в момента, започва анализ на нуждаещия се. Няма нужда от непосредствен контакт.

- И така разстоянията се елиминират?
- Точно така. Енергията се движи, по твърдения на физиците, 40 пъти по-бързо от скоростта на слънчевия лъч.
Моето твърдение е, че е около 200 пъти по-бързо. На говоримия език - мигновено. Стартира се със затворени очи за да ми “излезе” образа. Даже когато нуждаещият се е при мен, аз не мога да го “видя”, ако не се отдръпна на 3 - 4 метра.

- Всекиго ли можеш да разглеждаш?
- Мога да започна само когато получа упълномощение от нуждаещия се. Упълномощението е морално-етична декларация и е писмена. И ми дава право да го разглеждам, да влизам в неговото тяло и да наблюдавам неговите енергийни процеси. Тази процедура все още няма изградени правни документи по света, но в бъдеще те ще бъдат създадени, тъй като индивидуалността на хората трябва да бъде съхранявана. И ние нямаме право да влизаме в тяхната индивидуалност без тяхното разрешение.

- Твоето работно време е обикновено в ранните сутрешни часове. Тогава ли е твоят най-силен час или го ползваш, защото това е времето, в което повечето хора почиват?
- Часът на работа се определя от съответното състояние на индивида, различната степен влошаване на здравното състояние и съответната необходимост за помощ.
Нощта действително е по-благоприятна, защото градовете спят, енергиите са паднали, атмосферата е по-спокойна. Общият фон на милионите индивидуалности и техните енергии е по-спокоен и общото енергийно ниво е по-ниско. Но така или иначе имам и дневни занимания. Когато процесите шумят и действуват аз трябва да започна работа почти веднага, в зависимост от конкретността на съответния случай. Така, че практически работя във всеки час на денонощието, когато необходимостта и степенуваната нужда търсят помощ.

- Спомена, че в тази си своя дейност имаш пътеводител, твой водител, с когото контактуваш.
- Да, но контактът ни не е много чест. Специално за леченията аз не го ползувам и те са мой индивидуален контакт с Бога. Преди години аз имах по-чести контакти, когато ми беше необходимо, и имах въпроси към Космическия информационен блок, но сега вече имам опит и не го търся. Определено искам да кажа, че нямам желание да контактувам с него и аз не го търся във връзка с пророчества, ясновидства или дейности с такава насоченост.
Не ми се занимава и не искам да занимавам Космическия информационен център с въпроси от такава същност. Поддържам линията да правя здраве, а не да се занимавам с оракулски науки. И затова моят водител не го ползувам активно. Леченията са мой индивидуален контакт с Бога и касаят определена човешка индивидуалност и съответния и проблем.

- В твоето лечение има ли значение религиозната или расова принадлежност на хората?
- Няма никакво значение дали пациентът е мюсюлманин, евреин или християнин, тъй като вероизповеданията са свързани с духовно-морално-етичните ценности на индивида. И съответно са категориите, в които той се движи и които обуславят неговото поведение в обществото. Енерголечението е въобще лечение на човешкото тяло, което представлява биологични, биохимични и физиологични процеси, където енергията взима отношение, помага, възстановява и затова няма значение каква е вярата на човека и неговата народност.

- За незапознатите с тези проблеми - как можем да бъдем сигурни, че енергията, която ползуваш е хубава и чиста, че идва от Създателя, а не от дявола, да речем...
- Енергията, с която работя, не може да направи нищо лошо. С нея не може да се злоупотреби. И не може да бъде негативно действуваща. Тя възпроизвежда здраве и лекува. Енергията, създала организмите, не може да бъде за лоши цели. Тя идва от Бог и нейната роля е само положителна.

- В отзивите, които получаваш, разбирам, че резултатите са почти на сто процента. Работейки срещу различен вид здравни проблеми, как специализираш различните лечения?
- На този, и като допълнение на предишния въпрос, мога да отговоря така. Това как се ориентирам в картината на различните състояния и различните здравни проблеми на човека, затова дали енергията е истинска, дали моите отношения и помисли са чисти по време на леченията - преценката може да бъде базирана от резултатите на самото лечение. Един такъв тест би бил много прост. На един лечител, какъвто и да е той, който твърди, че може да използува енергията и тя да лекува хората, му се предоставя група от хора с различни проблеми. След няколко часа работа резултатите ще са тези, които ще ни покажат дали да повярваме на него и на енергията.
Моите предпочитания действително са в борбата срещу негативната енергия в тялото при раковите заболявания и това определя конкретните успехи, за което се говори. Имам случаи, в които сферата на работа е от друго естество. И за мен резултатите са ново откритие. И това само потвърждава всеобхватността на енергийното лечение. Естествено, влияе и възрастта на хората. В никакъв случай не можем да отказваме да лекуваме възрастните хора, но реално процесите на възстановяване при възрастни над 80 години са по-бавни, въпреки моето желание за по-бърз резултат. Младите тела се възстановяват много по-бързо и изискват много по-малко енергия. Както всяка една болест, ако процесът се хване в неговия най-ранен стадий и не се чака, резултатите са много по-бързи и добри. Ако си представим, че всяко едно заболяване е информация на определена степен негативна енергия в тялото или в конкретния орган, в зависимост от нивото на тази натрупана енергия се определя времетраенето на прилагането на положителната енергия за да можем да преодолеем съпротивлението на негативната енергия и съответното болестно присъствие.

- Интересно е, че за много хора - лечители или в други сфери, с възможности над нормалните за обикновения човек, тези умения идват обикновено след някакъв вид злополука. При теб е станало преди години след инцидент при Витиня. В същото време ти си имал и готовност да започнеш лечителска дейност, имайки широки познания върху човешката анатомия. Какво е твоето обяснение?
- Ами тогава ми е дошло времето и тогава е било предопределено за мен да се занимавам със здраве. Завърших Софийския университет, Художествената академия и имах достатъчно познания върху анатомията на човека. В къщи също се занимавахме с медицина. Жена ми е доктор и около 25 години работи в сферата на официалната медицина, по точно - проблеми на мозъка. Има 55 участия в световни конгреси. Аз имам респект към официалната медицина, но неполучаването на резултати, въртенето в един и същи кръг в сферата на борбата с рака, ме накара да потърся други способи. Заинтригуван с методите в намирането на решения по тези проблеми, изучаването на алтернативната медицина бе отговора за мен.

- Резултатите, които получаваш в борбата с рака, доведоха ли до повече респект към тези методи от страна на официалната медицина?
- Това е бъдещето. Аз не искам да се конфронтирам и не съм конфликтна личност, но практиката показва, че енергията помага, но и досега в повечето случаи се използува след като официалната медицина е в безпомощност. Явно терапиите там са ограничени в отговора си за процесите, протичащи в човешкото тяло. Те за определен момент елиминират образуването, но не премахват процеса. Не достигат до неговия зачатък и неговото неутрализиране. И затова виждаме, че след известно време образуванията пак се създават.
Ние не трябва да обвиняваме казионната медицина и всички специалисти, които искат да решат здравните проблеми на хората. Целият обем от познания, там където влиза биология, биохимия, физиология и т.н. с още много други науки във всички им детайли, доста напреднаха през последните двадесетина години. Отиде се до молекулно ниво. Прави се всичко за да се управляват процесите в човешкото тяло, за да може то да бъде здраво. Но това всичко е свързано с материалността на тялото.
За да решаваме здравни проблеми аз отидох по-назад във времето и се върнах с процеси, които са преди материалността и материалната структура на човешкото тяло. Преди материалността въобще в живота на планетата. Тогава преди всичко са били енергийните отношения и енергийните структури. Процеси, които казионната медицина никога не е разглеждала и не е поглеждала към тях. Тя се опита, но не реши проблемите в този обем, не погледна по-абстрактно и по-назад - за да види, че преди тези материални структури и взаимоотношения са били енергийните отношения. Това са и основните разлики в подходите и там се печели. Когато се намесят и енергийните процеси, тогава успехът ще бъде гарантиран.

- Цялата ти дейност е един непрекъснат процес. Учиш, изследваш, лекуваш и продължаваш да се самообразоваш...
- На мен така ми протече съдбата с образованията, че аз първо завърших училище за ЖП транспорт. И по социалистическите закони тогава три години трябваше да работя по разпределение в българските железници. Не успях да влезна в МЕИ и записах Техникума по електрообзавеждане на промишлените предприятия - три години редовно. Така или иначе не бях доволен от посоката. Обичах да рисувам. Затова реших да кандидатствувам в Художествената академия. Там завърших след 6 години пълното образование на Изящния факултет. А времената бяха такива, че нямаше сигурност в житейския път на един художник. Затова едновременно завърших и Софийския университет - педагогика. Така че ако на обществото не му хареса странното ми рисуване, поне да можех да преподавам рисуване /смее се/. Учех и икономика две години редовно и чак след икономиката дойдох на себе си и започнах да изучавам алтернативната медицина. А медицинската литература и заниманията в тази област са нещата, непрекъснато обграждали моя дом. Чрез работата на съпругата ми и нейните колеги оглеждах и виждах как върви казионната медицина и това ми помогна чрез моите изследвания да намеря верния подход. С моята съпруга обменяме постоянно мнения. Имали сме много спорове. Сега, когато моята работа и моите способи получават тези резултати, тя наистина е силно заинтригувана. Идва време за енергийните процеси да се знае наяве и тя също е убедена, че енергиите са всичко, което е необходимо за здраве и хармония в тялото. Съответно и за способа за отстраняване на дадено заболяване. Така че вече изгладихме отношенията в тази насока, т.е успя да се убеди, след много години, че пътят, по който съм тръгнал е правилния.
Донякъде съм доволен, че завърших всякакви образования, но не и хуманна медицина. Защото щях да стана доктор. А сега съм лечител. Лекувам болестите. Може би и възпитанието ми щеше да бъде в тази посока и аз нямаше да я напусна. А сега мога да гледам на медицината от други положения, от други ъгли и така, всъщност, намерих начина за лечение.

- Много хора знаят медицина и познават добре анатомията на човешкото тяло, но не могат да се домогнат до очаквани резултати. В много случаи докторите са и бизнес-ориентирани. Как си обясняваш - защо точно към теб дойде този дар, изследвал ли си себе си, и какво мислиш, че заинтригува Космическия център, както се изразяваш, та към теб се дадоха познанията за лекуващата космическа енергия?
- Задавал съм си тези въпроси и в същото време се шегувам. Откриватели на аспирина и на други неща стават обикновено хора, които дълги години се занимават в определената област. Аспиринът не е открит от обущар /усмихва се/. Условията, в които съм се занимавал, са способствали за Божията помощ. И като имаш желание да се занимаваш в тази област, Бог не те оставя.

- Вътрешно винаги ли си имал желанието да лекуваш и помагаш на хората?
- Да, като малък, когато играехме с децата и ме питаха какъв искам да стана, отговорът винаги бе - доктор! Минах различни занаяти, докато накрая намерих моето предназначение, като всъщност моето занимание не е докторуване. А лекуване. Между доктори и лекари има много голяма разлика, разликата е в завършващата фаза на процеса.

- Каква е твоята академична регистрация в Щатите?
- Ами аз си подадох документите за приравняване на базата на подготвителните часове и години. Интересното е, че тук, в Америка, за разлика от България, има само една степен, която е по-висока от мастер де гри. И това е професор де гри. Което отговаря на българското - кандидат на науките. За всички доктори на науките, всички с големи познания и титли - за приравнение, не може да се говори, просто защото степените тук ги няма И няма равнопоставеност на познанията. Пи- ейч-ди /PhD/ е върхът и това е...

- Как тукашното образование проверява образованието, дипломите и съответно способностите към тях?
- За мен от Ню Йоркския световен институт изпращаха копия от моите документи в България и съответно към няколко институции тук, в САЩ. Искаха персонален отговор от всички вузове, дори заради факта, че за тях се виждаше малко необикновено да имам колекция от дипломи, от няколко висши образования. Отговорите за моите образования са директно към Световния институт в Ню Йорк, където аз получих моето признание. Така че ако някой иска да шмекерува - те го хващат.

- Запознат съм със случая - цироза на черния дроб и за твоята работа върху решението му. Тогава близките на пострадалия вече бяха се сбогували с него, но не и ти. Как така само ти вярваше, че може да го спасиш?
- Тук не опира само до вяра, но и до възможности и разрешението да го направя. Всеки един случай трябва да “видя” от началото до края как ще го направя, как ще го изпипам и как ще достигна до очаквания резултат. Докато работя аз съм спокоен, аз съм абсолютно спокоен и уверен. Аз съм убеден, че ще спечеля. Никога не губя. В този конкретен случай, хората бяха пуерториканци. Голям род и всички се бяха събрали за прощаване с ближния. Всички го целуваха по челото и се сбогуваха. Голяма навалица. Баща му беше седемнадесети или осемнадесети по ред. След като бащата мина, помолих и спряхме церемонията за прощаването, за да започна да работя аз. Болният бе в кома вече четири и половина денонощия и бе в интензивното. Всички мислеха, че ще се спомине. Но след два и половина часа работа проблемът бе решен. Върнах го от кома. На третия ден си беше в къщи и празнуваше с цялата рода.

- Когато хората имат нужда от теб - каква е процедурата?
- Който има нужда от помощ се обръща към мен обикновено с молба дали мога да разреша техния проблем и дали мога да им помогна. Разбира се ако случаите са в много напреднала фаза аз директно им казвам истината. Реално досега не съм връщал случай, независимо от тежкото състояние. Някои хора знаят повече и тръгват по-рано в посоката на алтернативната медицина. Други, за съжаление по голямата част, се обръщат към мен след като казионната медицина е изчерпала своите методи и случаите са тежки.

- Към тумора ли е твоята първа реакция?
- Целта е да регулираме цялото тяло. Не е само да изолираме тумора или определеното място, а да лекуваме цялото тяло. Това е разковничето на успеха на тази методика. Всички системи се регулират и всичко се възстановява. В древните народи, където този способ е практикуван преди повече от 2000 години, практиката е била да се лекува тялото, лекува се обвивката - аурата, но се лекува и душата. Трите неща се лекуват едновременно. Хората забравили тези постижения, тепърва има да преоткриват тези неща, а всъщност светът не се е променил много от тогава в тази посока.

- Ти постоянно работиш върху тези проблеми, върху познанието към човека и за първи път срещам обяснение на база твои лични знания. Връзка с живота и влиянието на човешкия организъм на факторите от нашия живот. Тяхното преодоляване и контролиране от субективния фактор - твоята намеса. Разбира се, основният фактор - енергията, която решава проблемите идва от Бог, но не всичко се обяснява с помощта на отвъдното...
- Потокът енергия аз мога да го профилирам, мога да го деля, мога с една нишка, като с лазерен лъч да вляза вътре в част от сектор, в чревния тракт например. Разните малки образования, мога с тази нишка да ги чистя. Както в последния случай с тумора в черепно-мозъчната кутия. Тогава трябваше да се чисти не само мястото в главата, но и в цялото тяло. Проверявах няколко пъти, докато не станах напълно сигурен, че работата е окончателно свършена.
Органите и системите на човешкото тяло са една подредба и те трябва да бъдат в една хармония и в баланс. Когато тях ги няма - това означава, че някъде нещо се е случило. След като намерим къде какво се е случило - в съответния орган или система, където има нарушени функции - но все още не са болест, тогава възстановяваме енергийния баланс. Тялото тържествува - живее в хармония. Няма болести.
Когато вече има болестно състояние и в повечето случаи не е само едно заболяване, ами е цяла колекция от заболявания, тогава те се степенуват по важност - органи и системи. Като подредбата е следната: на челно място е органът, който е по-тежко болен от другите и степента на засегнатост е най-голяма. По тази зависимост се прави градацията и се подрежда като на компютърен екран. Започва да се лекува от върха. Когато лекуваната функция започне да се подобрява, на неговото място веднага се подрежда друг орган, бил следващ поред. Това непрекъснато бликане и преминаване през органите и системите като състояние, това всъщност е субективната намеса. Там аз избирам къде кое да лекувам, за да мога да възстановя баланса на органите.
И това е много интересно за мен. Аз много обичам да го правя.

- Като решение на един ребус... След като вече е решен и работи правилно, сигурно се превръща и в методика за лечение на дадената болест. Но как реагираш при болести, които изникват за първи път в твоята практика?
- Методика и детайли се изграждат по време на работа. Спомням си за една американска докторка, която лекувах преди години. Тя каза: “Уникалността на твоя метод е, че дори няма нужда от терминология, няма нужда от имена на органи и системи или видовете болести. При теб се работи много просто и е много ефективно. “Орган болен - орган здрав...”
Всяка една болест, бидейки концентрирана негативна енергия, просто трябва да се отстрани. Изчистваме я и тялото е здраво. Това е. Въпросът за негативните енергии, обаче, е един цял свят И бихме могли да го разглеждаме друг път...

- От къде човек получава негативната енергия и болестите? И как може да се предпазим от тях?
- Негативната енергия се натрупва, защото се губи положителната енергия. Положителната енергия се изразходва по няколко начина. Първо, ако по-голямата част на местодомуване и почивка е на място, където има железни руди под къщата. Там магнитутите са различни от нормалния магнитут, с който сме настроени. И така губим положителната енергия. Другият начин е ако има подводни води. Например, в Чикаго, когато се разхождам и минавам край канализацията, поглеждайки през решетката виждам, че водата е понякога само 50 см надолу. Ако се намираме и спим до два метра от една такава водна маса, водата също изсмуква положителната енергия. Всички подводни течения са много опасни за човешкото здраве. Третият начин е целият голям маяк от лоши мисли на хора, които не са ни приятели.

- Делата на човек, правенето на добро - доколко те помагат за укрепването на положителната енергия?
- Правенето на добро определено е зареждане с положителна енергия. Наблюдаването на добротата, на красотата, на любовта и процесите на любовта - радостта да обичаш хората и работата си, да обичаш света около себе си, те зареждат непрекъснато. Естествено трябва да се ходи и сред природата.
Човек се зарежда от дърветата и растенията, от красотата, от пейзажа. Човек трябва да има очи да вижда красотата. Ние много пъти гледаме, но не виждаме. Не обръщаме внимание. Но ако се научим да се обръщаме с нужното внимание към красотата, то тя непрекъснато ще ни зарежда емоционално. Изграждат се флуидности, които поддържат позитивната енергия.

- Какви са желанията ти в твоята бъдеща работа?
- Желанието ми е аз и колеги в тази сфера, да поддържаме контингенти от хора, живеещи в орбита и в Космоса. Тъй като лечението на човешкото тяло може да се извършва на всякакви разстояния, тогава нуждата от нас придобива още по-голямо значение. Три пъти съм се срещал с космонавти в Кейп Канавъръл - Флорида и един от тях, който е бил 6 месеца в станцията “Мир”, ми сподели: “Знаеш ли, когато ти е лошо там горе, колко са далече докторите?”

- Бидейки 12 години вече в Чикаго, използувайки пак авиационната терминология, като че ли ти с всичките си тези твои способности, изумяващи с вида и възможностите си, сякаш си извън обсега на радара от обществено внимание. Каква е причината?
- Сякаш, научени от системата преди, когато правим една работа, между другото правим и друга. Работим по две неща едновременно. Занимавайки се две-три години с масажни терапии и други лечения, открих и друг бизнес, с който се занимавам и до ден днешен. Така че лечителната ми дейност не е основна. В същото време реално това ме натоварва доста, като практически нямам никаква почивка. Непрекъснато следя за хората, помагам им… И това ме прави изключително щастлив... Когато се справя със здравословен проблем - по-щастлив от мен няма!

- В такъв случай ти си обречен на една постоянна вътрешна борба. Колкото повече хора знаят за теб, повече ще те и търсят... А и няма как да откажеш...
- От 2000-ата година насам затова и не правя реклами. Непрекъснато съм зает с хора. Все отнякъде ме търсят и все тежки случаи.

- Препоръчваш човек да поддържа култура на поведение и възпитание за по-добро свое здраве. А какво би споделил за културата и начина на хранене? Как да се предпазим от отрови, токсини, като те са навсякъде?
- По отношение на храните в магазините, по изявленията на Кевин Трюдо, особено в неговия първи том, там ясно е изобразен механизмът как да се познават храните. Той наставлява американците, че когато вземат някакъв продукт от щанда и четат съставките, посочени в етикета, ако срещнат дума, която им звучи като непознат химически термин и трудно се произнася, нека да върнат храната обратно на щанда.
Аз храните ги меря с енергия. За съжаление само при грейпфрута и някои видове круши, получавам добро звучене. Дори ми е неудобно да говоря за това. Защото не искам да влизам в конфликт с производителите на храни, но такива са времената, такъв е векът. Българите, с нашия си вкус, знаем много добре зеленчуците и плодовете и затова няма какво повече да ги съветвам.

- Какво би казал като завършек на тази среща?
- Нека всички хора да се обичат, да живеят в мир, защото само по този начин би се запазил и изградил един здрав и спокоен свят.

Назад

REIKI


REIKI

REIKI


REIKI


REIKI


REIKI

Интернет дизайн