8 май 2008 г.
Канонично Освещаване на Храма “Света София, Вяра, Надежда и Любов”
Финикс, Аризона
Да благослови Бог България и Българите!

“А каква може да бъде просбата ни днес, освен: Да благослови Бог България и българите във Финикс, Аризона, …с Господа да побеждаваме злото и смъртта и да пребъдваме в изобилен живот в Негово име... Всичко останало ще ни се придаде.”
(из Великденското обръщение на Негово Високопреосвещенство Митрополит Йосиф)

В живота на една етническа общност има светли дати и мрачни събития. Измеренията за значимостта на датите и събитията тръгват от устоите на вярата, самобитността, етноса. Не случайно един от най-китните празници на българите - Цветница - бе избран за каноничното освещаване на обновения Храм “Св. София, Вяра, Надежда и Любов” във Финикс, Аризона.

Каноничното освещаване със Златоустова Литургия бе извършено от Негово Високопреосвещенство Митрополит Йосиф, Митрополит на българите в САЩ, Канада и Австралия, в съслужие с Негово Високопреосвещенство Митрополит Симеон, Митрополит на българите от Западна и Средна Европа, и с Негово Благоговейнство Отец Михаил.

Официален гост на церемонията бе Генералният консул на Република България в Лос Анжелис Иво Мускуров.
Мощите на Св. Мъченик Трифон, дарени от Негово Светейшество българския Патриарх Максим и Майката Църква, бяха вградени в Светия Престол. А светият антиминс, в който са положени мощите на Св. Яков Персиец (Персиянин) и върху който се извършва светата божествена литургия, бе дарен на храма от Дядо Владика Йосиф.

Красимир Аврамов за пореден път заплени публиката с уникалното си изпълнение и невероятните гласови данни. Рецитал под ръководството на Пеги Кристов (Кристъл) изнесоха български ученици. А танцовата трупа, ръководена от Румяна Лалева, поведе празничното хоро.

Негово Високопреосвещенство Митрополит Йосиф пожела на българите да приемат църквата като свой духовен храм, дом за молитви, като опора за българската култура, вяра и традиция.

С благодарност към всички, които са участвали и участват в изящното обновление на храма!

В-к “Български хоризонт”, Финикс, Аризона

Назад

Храм “Света София, Вяра, Надежда и Любов” - Финикс, Аризона
Канонично Освещаване на Храма “Света София, Вяра, Надежда и Любов”
Финикс, Аризон


Храм “Света София, Вяра, Надежда и Любов” - Финикс, Аризона

От дясно на ляво:
Негово Високопреосвещенство Митрополит Симеон, Негово Високопреосвещенство Митрополит Йосиф и Негово Благоговейнство Отец Михаил, извършили Каноничното Освещаване на храма


Храм “Света София, Вяра, Надежда и Любов” - Финикс, Аризона

Надя Милчева от в. “Български хоризонт” с Красимир Аврамов, който се ползува с постоянната медийна подкрепа на българския вестник в Аризона.

Интернет дизайн