14 декември 2005 г.
С ПОГЛЕД КЪМ НОВАТА 2006-ТА ГОДИНА
Отчетно-изборното събрание на Българо-Американската асоциация, Чикаго


      Българо-Американската асоциация в Чикаго събра членовете си на своето Годишно-отчетно събраниe 2005 в началото на декември. Слънчевата събота на зимния декември, както и предразполагащата за делова среща зала, която беше наета за случая, способствуваха за добрия и колегиален тон, в който протекоха докладите, изказванията и предложенията за бъдещата работа.
      Беше направен анализ на обществените и икономическите условия, при които сега живее българската диаспора в града ни, и от там - новите възможности и новите пречки, които съпътствуват живота ни. Представени бяха седем приоритетни програми, чрез които през настъпващата 2006 година Асоциацията ще работи за по добър бит и бизнес на сънародниците ни. Разгледани бяха случаи и посочени възможности, при които може да се помогне на конкретни лица и слоеве - деца, възрастни хора, училища, фолклорни колективи...
      Подчертано бе, че Българо-Американската асоциация в Чикаго сега е онази институция, към която могат да се отправят въпроси, да се потърси съдействие и да се проведе на практика дадена инициатива на сънародниците ни или на общинските и градски американски администрации, както и тези на щата Илинойс.
      Присъствието на Българското генерално консулство в Чикаго, както и личните контакти, посещенията от страна на генералния консул Иван Сотиров и на консула Недялчо Данчев на различни инициативи на Асоциацията - семинарите на юристи и специалистите по недвижима собственост през октомври и пр., се оказаха добър катализатор за повече и по-резултатна дейност.
      В плановете за идната година намериха място както познати до сега инициативи и дейности, така и някои съвсем нови идеи.
      Сред тях е учредяването на приза "Български Орел", който ще бъде връчван от Асоциацията на отделни личности и на бизнеси, институции и колективи от българи, допринесли с успешния си труд и достойнството си за доброто име на българите и България.
      Българите от Чикаго ще могат да съобщават своите предложения кой да получи наградите. Те ще бъдат раздадени по време на поредните Български дни в Чикаго, организирани от Асоциацията, както винаги, през октомври. До тогава номинираните от чикагци достойни българи ще бъдат представяни с очерци, репортажи, интервюта и пр.
      Изготвя се регламентът на конкурса, който ще бъде съобщен през следващата седмица. Ще бъдат обявени и първите имена в списъка на номинираните от членовете на българската общност кандидати за приза "Български Орел".

СтартBG

Назад


Коледа
Българо-Американската асоциация честити,
както на своите членове, така и на всички сънародници, Коледните и Новогодишни празници!
Бъдете здрави, щастливи, радостни и добри през настъпващата Нова Година 2006!

Конкурс
Приз "Български орел"
На 3 декември 2005 година на годишно отчетно-изборното си събрание в чест на петата годишнина от създаването си, Българо-Американската Асоциация учреди нов иновационен приз "Български орел" с цел мотивиране развитието на българското присъствие в Чикаго. Призът няма претенции за йерархична класификация на българите и ръководените от тях компании. Призът цели да подскаже появата на нови мотивирани личности и компании на американо-българския пазар в Чикаго и оценява лицата и компаниите главно по отношение на тяхното хармонично развитие по специално разработена за целта методика, в която присъстват и някой елементи на интелектуална собственост. На 22 октомври 2006 година, през време на Българските дни в Чикаго, се предвижда да бъдат връчени специалните грамоти на удостоените участници. Заявки за участие в приза "Български орел" могат да бъдат изпращани от всички българи на адрес:
bulgarian_american@hotmail.com

Интернет дизайн