3 ноември 2005 г.

С 300 ДЯВОЛИ И ВЕЩИЦИ В БАР #901
224 каляски, 117 дявола и 283 вещици дойдоха на
Вечерта на Вси Светии,
която отпразнувахме на тайнствената уличка Уид
в Даун Таун, Чикаго

      Не можеш да се разминеш от дяволи, вещици, караконджули и змейове! Множество лъскави заведения с отворени врати и мигащи светлини ни приканват да влезем.
      Прииждаме с моторизирани каляски и огласяваме с викове, музика и песни местността, която заприличва на Вавилонската кула по своето разноезичие - английски, испански, арабски, италиански, български. Смесваме се - жени и мъже с черни вещици и принцеси, с пирати и батмани, с двукраки тъжни или смешни страшни същества, които идват да забравят кои са и откъде са.
      Ето го и нашият предводител
      Пирата /Орлин/,
      показващ единствената за нас вярна посока:
      БАР # 901

      Дочухме музика, не се поколебахме, влязохме. И се започна една...
      Танци! Танци! Танци... до забрава.
      Ди Джеят, които беше зарязал Сан Франциско заради нас, ни затрупа със старите хитове. Чрез тях Васко Кеца от време навреме ни успокояваше, че всичко му е наред. Затова пък ние си гледахме напред и... life is life!
      По делата ще ги познаете - нали така казват? Или по краката?
      И наистина - не си поплюват тези младежи от 21 до 91. Или на някои брадите им само бяха на толкова?
      Но не съм от тях как Сийке! И нека да ви кажа, че ми се стори, че видях представител на представителната Интергруп Компания, Калоян /да не чуе някой!/. И какво му стана на това момче, та за една вечер побеля и пусна мустаци като Панайот Хитов? От танците ще да е - нали били ретро.
      От недостоверен източник пък научих, че тук дори Недялчо Данчев бил, и то с жена си, представете си, на всичкото отгоре направил се на консул!
      Как да премълча и цялото спортно стълпотворение - отборът на Славия, в лицето на Иван, Георги с жена си Венера и пр. Те бяха заели централно-нападателна позиция на дансинга и отстояваха смело атаките на музиката.
      Не се предаваше и един друг Иван - зарязал трока и, без да му мигне окото, хукнал на партито. Просто разбрал, че го прави същият този, който събра Чикаго на купон с Щурците, Васко Кеца и Валя Балканска, същият този Орлин и "Visit Bulgaria". И сега, както тогава, музиката ни изправяше на крака и при всеки опит да седнем - изстрелваше нови ритми към дан -синга.
      Ами, кой може го може!
      Както го казваше моят учител по латински.
      Аз не се стърпях да поразпитам насам - натам, между другото, след като си разтегнах сухожилие на дансинга. Последица от замръзналото положение в автомобила. И дума да не става - от това ще да е. Не защото съм малко над 21... От мен да мине - малко над 25.       Няма да се предаваме, я! Ние, които сме около 30-те! Казах вече - стига сте ме разпитвали.
      Щях да пропусна Полина. Нали си е фотограф - очи не откъсва от костюмите, сякаш ще ги снима. Много й харесали.
      Албена пък, едно такова елегантно младо момиче, козметичка при това, успя танцувайки да изкрещи /заради децибелите/:
      "Страхотно парти! Тук съм с мои приЯтели - да се повеселим."
      И Георги и Соня, и Краси и Стоян, едно и също си знаят: "Хубава музика! Хубави хора".
      Че са хубави - спор няма! Че са млади - също. А и Българи!
      Даниела, дентал-асистент, сподели колко хубаво е да виждаме тук българите в такъв образ и такова настроение! Обединени около хубавата музика и добрата идея.
      Та така, с помощта на Орлин Мирчев и музиката от 80-те, а и на някоя и друга чашка, разбира се, изгонихме самотата, стопиха се разстояния, изчезнаха предубеждения и проблеми...
      Ами как да не им се радваш на тези млади, и не съвсем, момичета и момчета - усмихнати, весели, танцуващи?!
      На тях може да се разчита, разбра Орлин, но не и на техниката, за съжаление...
      Към сутринта усилвателите сдадоха багажа. След което той обеща, че отсега нататък винаги ще има под ръка и резервен усилвател! Поднасяйки своите почитания към феновете на "Visit Bulgaria" той ги кани и на следващото парти.
      Напред - към 18 ноември!
      С "BG Euforia" и с резервен усилвател!
      БЪДЕТЕ ГОТОВИ!


Репортаж от сборището:
Кина БЪГОВСКА


Назад

БАР # 901
Бар-стартът към дансинга

Helloween
Иван - в лапите на една чаровна вещица

Интернет дизайн