27 октомври 2005 г.
БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКА АСОЦИАЦИЯ
"БЪЛГАРСКИ НОВИНИ ОТ ЧИКАГО"
Октомври 2005, година 3, брой 6 (33)
Фестивалът "Български дни в Чикаго - есен 2005"


      На 22 Октомври в БПЦ "Свети Иван Рилски - Чудотворец" се състоя заключителният Семинар на Фестивала "Български дни в Чикаго" на тема "Бизнесът на българите в Чикаго".
      Специални гости на семинара бяха Генералният консул на България в Чикаго г-н Иван Сотиров и новото търговско и икономическо аташе на България в САЩ г-н Иван Чернев (придружаван от своята съпруга).
      На семинара присъстваха бизнесмени от Чикаго в областта на покупко-продажба на недвижими имоти, като най-активна в тази област беше емоционалната Инна Тодорова. В дискусията за недвижимите имоти се включиха Даниел Колев (неформален лидер на българите, работещи в Центъра на Чикаго (Даун Таун), Бистра Станкова, адвокат София Знамер, Таня Костова (застраховател, Иван Чернев и други. Отбелязано беше отсъствието на "вицедоаена" на специалистите по недвижима собственост Стоян Стоев, много активния Димитър Петков и др.
      Забеляза се присъствието и на бизнесмени от туристическия бизнес, госпожа Росина Терпешева (снаха на внука на много популярния Добри Терпешев), Орлин Мирчев, известен със своите бизнес концерти и др. Господин Чернев отбеляза, че развитието на туристическият бизнес САЩ - България е един от най-успешните и перспективни.
      От българските IT специалисти присъстваха Иво Костов (дизайнер на сайта www.BulgarianDaysInChicago.com), Димитър Чалъков, Емил Лазаров и др.
      На моменти дискусиите за имиджа на българите и България ставаха много оживени и общото становище беше, че в тази насока трябва да се работи сериозно и целенасочено.
      При закриването на Семинара, президентът на Българо-Американската Асоциация адвокат Цветелина Бойновска връчи 32 броя специални дипломи за участието на българите във Фестивала, подготвени от дизайнера на Асоциацията госпожица Александра Григорова.
      Приятно съобщение беше направено от Генералния консул г-н Иван Чернев, че се обсъжда през 2006 година официалното честване на Националния празник на България - 3 март, в нашия любим град Чикаго.

Българо-Американска Асоциация
Български научен център
ЧИКАГО
*******
Български новини от Чикаго e новинарска емисия на Българо-Американска Асоциация и Български научен център. Моля изпращайте Вашата реклама, предстоящи събития, новини от Чикаго и Вашите анализи на:
Bulgarian_American@hotmail.com


Назад


Български дни в Чикаго



Интернет дизайн