27 октомври 2005 г.
На страниците на "Старт":
една приятелска визита на българското бизнес-издание на английски език в Чикаго - Biznews.biz

CASH and CARACTER will PAY the loаn!
Парите и характерът ви ще върнат заема!


      Сутрешната сбирка организирана от NPACC и PPCC беше започнала на минутата. В Midwest Bank на Irving Park Rd. и Pulaski има зала, в която се влиза направо от салона. Вратите стояха широко отворени, така че семинарът естествено се вплиташе, беше част от обичайното движение в банката.
      Като домакини, банкерите имаха кратки изложения, съдържащи генерални препоръки и специфични за маниера на работа на банката обяснения.
      Първата тема беше "Как можем да постигнем финансиране от банката".
      Нищо ново, освен... основното! Не бях го чувала на друг семинар.
      А именно:
      ИЗГРАДЕТЕ СИ ВРЪЗКИ В БАНКАТА !!!
      Biznews.biz/BulNews.com
      Това беше първото и най-сериозно отправено към аудиторията изявление от първия лектор. Наострих уши. Отговаряше на моите представи и добър опит за работа с банка. Лекторът внимателно разтълкува изявлението си:

      СЪЗДАЙТЕ СИ ХОРА ВЪТРЕ В БАНКАТА, КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ И ГИ Е ГРИЖА ЗА ВАС
      Това бяха следващите му думи.
      Какво всъщност ще иска да разбере за вас лендерът?
      Баналните: кредитна история, среда на бизнеса ви, пари с които оперирате/разполагате, вашите лични черти на характера.
      Вие от своя страна също трябва да опознаете банката и да разберете какво тя очаква да види у вас и най-вече дали ще получите това, което вие търсите.
      За да си позволите да сте в относителната позиция на избиращ е добре да отговаряте на критериите, коите банкерите очакват да покриете, а именно:
поне три години да сте в бизнеса и да покажете гъвкавост и опит.
      Ще проверят печелившо ли е начинанието ви през последните две години, също така какво имущество имате, както и целия ви баланс.
      Банкерът откровено заяви, че ако изискванията за отпускане на заем се спазват абсолютно формално, до финансиране едва ли ще се стигне. Затова именно е необходим елемент на опознаване на бизнеса.
      "Парите ви и Характерът ви ще върнат заема." Заяви той.
      Оказва се, че в периода на ухажване на кредитора трябва да се въоръжим с търпение. Нещо повече: да превърнем това ухажване и доказване в постоянен процес. Нещо като успешен брак.
      Във Вашия бизнес ще имате нужда от различни по предназначение заеми: може би за оборудване, за развитие, за недвижимост с търговско или смесено предназначение, за строителство или за преустройство. Поводът да потърсите финансиране произтича от естеството на начинанието ви. Банковите експерти от Midwest Bank ви съветват да подготвите пътеката към вратата, на която ще почукате, защото зад нея трябва да ви очакват хората, които наистина ги е грижа за вас!

Анна РУСЕВА
October 13, 2005

Назад


BizNews Chicago


Интернет дизайн