20 октомври 2005 г.
БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКА АСОЦИАЦИЯ
Български дни в Чикаго


      За втори път в Чикаго Българо-Американската асоциация организира "Български дни в Чикаго".
      Дните започнаха миналата събота и неделя, и продължават в предстоящите празнични дни, в двете ни православни църкви - "Свети Иван Рилски - Чудотворец" и "Света София", където вече се състояха два семинара.

      В събота следобед се събраха български юристи от Чикаго и наши сънародници, които имаха необходимост от сериозна професионална консултация по свои лични проблеми или просто искаха да чуят накъде вървят имигрантските пътища в последно време.
      Присъстваха и Генералният консул на България в Чикаго Иван Сотиров и Консулът Недялчо Данчев. Без съмнение това бе изключително полезно, защото двамата отговориха на много въпроси и изясниха редица ситуации, с които ние се срещаме почти ежедневно в нашия живот.
      Адвокат Цветелина Бойновска, която е и Председател на Българо-Американската асоциация, адвокат София Знаймер, представител в Чикаго на ползващата се с голям авторитет в САЩ адвокатска кантора Ясински и адвокат Йордан Илиев отговориха изчерпателно на наболели въпроси, с които присъстващите се обърнаха към тях за съвет и помощ.
      Професор Чаракчиев и тази година е моторът, който създава темпото и движи програмата на вторите Български дни в Чикаго.
      В неделя семинарите се пренесоха в БПЦ "Света София", където стана въпрос за настоящето и бъдещето на огромния американски пазар с недвижими имоти. Оказва се, че сега недвижимостите са една от най-добрите възможности за перспективни инвестиции. Другото е, че хората вече търсят като свои жилища по-удобни и по-близо до природата и с по-добър климат места. Продадените само преди 3-4 години имоти във Флорида, примерно за 10 000 долара сега се препродават за 80 000!
      Трябва да благодарим и на чудесните български деца танцьори и изпълнители, които са подготвили красива и вълнуваща програма. Формацията за български народни танци с ръководител Юлиян Димитров е невероятен за условията, в които се развива състав, тук не само прозират, но и ярко блестят великолепни таланти. На върха на своето изкуство са Агелина Вокадинова, Александра Тодорова, Андрея Мирчев, Доника Тончева, Ива Пухалева, Кристин Зографова, Кристина Кирова, Кристине Агликин, Лорита Иванова, Милена Чакалова, Нели Тянева, Пламена Цветанова, Тони Великова.

СтартBG

Назад


Български дни в Чикаго



Интернет дизайн