13 октомври 2005 г.
2014: ЗЕМЯТА СТАВА ПРАХ!

      Според астрономите към Земята се приближава опасен облак прах. Той помита всичко по пътя си. Появил се е от черна дупка - на много светлинни години от нашата планета.
      Астрономите нарекли този странен космически феномен "Облак, който сее хаос". Той разрушава всичко по пътя си - комети, астероиди, планети, звезди. Това е космически ураган или цунами.
      Сега лети по посока на Земята.
      Космическият обект, разпрострял се на 10 милиона мили, е бил забелязан от лабораторията на HACA Chandra през април и, според учените, ще стигне до нашата Земя към 2014 година.
      Единствената добра новина е, че неговото съществуване доказва редица изказани от физиците предположения.
      "Лошата новина е, че пълното разрушение на нашата Слънчева система е неминуемо" - съобщава Алберт Шервинский, астрофизик в университета Кембридж.
      Експертите са уверени, че странният облак се състои от частици, разсеяни в т.н. условен радиус на черна дупка и те в определен момент са се оказали под нейното непосредственото влияние.
      Според Шервински, тази огромна черна дупка се намира някъде в центъра на нашата галактика.
      Забележително е, че миналата година известният физик Стефан Хоукин беше принуден да преосмисли своята теория. Преди се смяташе, че нито един обект не може да излезе от могъщото гравитационно поле, но сега учените приемат, че информацията за обекти, попаднали в черна дупка, може да бъде излъчена обратно в трансформиран вид.
      Тази преобразена информация променя и същността на всеки обект. "Заразеният" по такъв начин обект трансформира и всяка друга информация, която среща по своя път.
      Ако облакът стигне до Земята, ефектът на въздействието му върху планетата ще бъде подобен на този ако разлеем вода върху писмо, написано с мастило - думите ще се превърнат в каша...
      По думите на Шервински информацията за приближаващата угроза, се държи в тайна. НАСА не бърза да разкрива подробности, за да се избегне невъобразима паника.
      Астрофизикът е убеден, че ако облакът връхлети върху нашата галактика, тя ще се върне към първоначалния космически хаос, от който са се създали звездите и планетите.
      Учените вече мислят за спасение на човечеството - по точно модел на човечеството, чрез лансиране на космически ковчег, в който, по подобие на Ноевия ковчег, да се съберат необходимите екземпляри за продължение на рода. Последните хора от Земята трябва да бъдат изпратени в галактиката Андромеда, която се намира на 2.1 милиона светлинни години от нас.
      Изданието Weekly World News коментира този факт, опирайки се на източник от Белия дом. Поредният сигнал за края на света там бил посрещнат спокойно и реакцията е премерена. Ситуацията още е неясна, тя напомня безпокойството по повод на глобалното затопляне, и е добре да се изчакат следващите изводи на специалистите...
      Независимо от това все по-силното "сгъстяване" на трагични катаклизми в последните месеци - като се започне от огромните вълни цунами в Югоизточна Азия, наводненията в Европа, включително и в България, ураганите, които се извиха в Ню Орлеанс и Тексас, свлачищата в Южна Америка, земетресението в Пакистан и Индия, предизвикано от огромно раздвижване на континентални маси, аномалиите на времето, които се забелязват в цял свят, не може да не предизвикат тревога у земните жители.

По материали на Weekly World News

Назад


Земята

Интернет дизайн