31 август 2005 г.
АКТЬОРИТЕ КАТО ДЕЦА

      На тяхната слава може да завиди всеки пълководец или дори монарх. В тях са влюбени милиони млади хора, които въздишат след срещите със своите кумири - едните на големия екран или на телевизора, другите - в зрителната зала или в домашното кресло.
      Струва ни се, че те винаги са били такива. Ослепителни. Но това не е така.
      Ще ви разкажем за детството на известни актриси и актьори, притежатели на Оскари и на милиони. Оказва се, че като деца са били доста "спорни", да не кажем направо - не вдъхващи доверие за добро бъдеще индивиди...
      С тези историйки за детството на Джулия Робертс, Брад Пит и пр. искаме да дадем кураж на други стеснителни и скромни днешни деца, у които никой не може да заподозре какъвто и да е талант. Сега. Но в бъдеще-е-е...
      Ще дойде ден и днешните патенца ще се превърнат в красиви лебеди...
      Като...

      ДЖУЛИЯ РОБЕРТС
      В своето детство тази велика жена на Холивуд била книжен плъх, който се рови по цели дни и нощи в томовете на класиците, но още повече - в албуми, пълни с изкуството на света. Бъдещата красавица не се решавала да се покаже пред непознати, защото болезнено страдала заради ...голямата си уста. Тя била сигурна, че е урод и не можела да се погледне в огледалото без да заплаче...

      ДЖОДИ ФОСТЪР
      Бъдещата милионерка се родила в сравнително бедно семейство. Майка й, разведена с бащата още преди да се роди Джоди, намирала на децата си работа - да се снимат в някоя рекламна кинолента. Така че бъдещата актриса се появила на екрана за първи път чисто гола в златната възраст - 3 години... Рекламирала детски шампоан.

      КАМЕРОН ДИАЗ
      В младите си години тя се скитала с разни "металисти", питаейки пълно отвращение към яките спортни момчета. В училище носела неприятното прозвище "Скелетът". Била толкова слаба, че човек, щом я зърнел за пръв път, веднага я съжалявал, смятайки, че е болна от някаква неизлечима болест. За да наказва обиждащата я гад, тя се научила да бие жестоко "враговете си". За дългите и ръце и крака това не било толкова трудно.
      - В средното училище вече никой не смееше да каже нещо за мен - веднага му избивах някой зъб... - казва самата Диаз.

      ДЖИЛИАН АНДЕРСОН
      Била невъобразимо самотна, но решила на всяка цена да се пребори с това чувство. Заминала за Лондон, върнала се истински пънк, остригана до кожата, а това, което останало тук-там - боядисала в убийствен червен цвят, сложила си халка на носа, започнала да се облича в невероятни по форма и цвят парцали. Съучениците й се възхищавали от нея, но никой не се решил да я последва. Джилиан все пак си имала отличен приятел - опитомена игуана, твърде екзотична домашна любимка. Пишела трогателни разкази за нея и ги помествала в училищния вестник.

      МИШЕЛ ПФАЙФЕР
      Мишел станала известна в своето училище с това, че била отрано обявена като момиче за биене. Съучениците общували с нея само, когато чувствали нужда да си го изкарат някому.
      - По това време във фигурата ми нямаше и една унция женственост - казва Пфайфер, - затова бях като ударена от гръм, когато най-якото момче от класа се залепи за мен. Тогава не се обличах с нищо, което да прилича на женска дреха...

      НИКОЛ КИДМАН
      Нея никой не се решавал да набие. Заради високия й ръст я наричали ту скакалец, ту жирафа. Първият й опит да стане актриса бил пълен провал.- не я допуснали да се качи на сцената, защото редом с нея цялата декорация изглеждала като играчка за бебета.

      КИМ БЕЙСИНДЖЕР
      Тя пък била хубавица още от дете и отрано побеждавала на десетки конкурси по красота. Независимо от това, страдала от патологична срамежливост. Трудно намирала език с децата около нея и всяко утро тръгвала за училище след поредната истерия. Водили я дори на психиатър, който открил в нея букет от всевъзможни душевни болести.

      БРАД ПИТ
      Той израсъл в семейството на трок-драйвър в глъбините на щата Мисури. Бил истински хулиган. Най-интелектуалното и прилично занимание на бъдещият секс-символ било да се надпива с бира с приятелите си пред телевизора или на стадиона.

      ДЖОРДЖ КЛУНИ
      Клуни бил провъзгласен още в първи клас като водещ училищен хулиган. Той постоянно дразнел учителите и веднъж почти предизвикал инфаркт като измайсторил кукла в човешки ръст, която "обесил" в училищния коридор... Обичал да се обажда по телефона и да съобщава на случайни хора, че са спечелили от лотарията астрономическа сума... Само с момичетата бъдещият "жених # 1" на Холивуд бил необикновено стеснителен и за първи път целунал момиче чак в колежа.

      БРУС УИЛИС
      Колкото и да е странно и той бил срамежлив. В осми клас започнал да заеква и животът му се превърнал в ад. За да се избави от този недостатък, постъпил в местния самодеен театър и скоро започнал да говори чудесно.

      ТОМ КРУЗ
      Неговите съученици да са го забравили досега, ако не беше станал кинозвезда. В училище бил най-скромният и незабележим ученик. Учителите си го спомнят като усмихващ се мълчаливец от последния чин.

      СТИВЪН СИГАЛ
      За него нищо положително не може да се каже. Още от малък толкова много лъжел, че никой не му вярвал. Разказвал, че баща му е шпионин на ЦРУ в Далечния Изток. А той бил само един скромен учител.по математика. Сигал разказвал още, че бил страшилището на улицата и цял един окръг треперел от него. Истината е, че Стивън бил хилав, болнав и от местните хулигани се криел чак на тавана.

      ЛЕОНАРДО ди КАПРИО
      Той е толкова малък на ръст, че когато бил на кормилото на стария си "мустанг", отвън се виждали само ръчичките му, стискащи огромния волан. Въпреки това се държал крайно самонадеяно и тичал по първите училищни красавици, които неизменно го отпращали назад с решителен отпор. Не бил блестящ и в уроците по драматично изкуство. Преподавателката му разказва, че била готова да го изхвърли за некадърност, когато един ден той изчезнал сам. Затова пък Лео бил винаги главния клоун на класа. Шегите му били жестоки. Често получавал солиден бой като награда за тях. "Ние често го наказваме - говори една учителка - но да не обичаш Лео беше просто невъзможно - беше обаятелен".

Старт BG

Назад


Джулия Робъртс
Джулия Робъртс

Леонардо ди Каприо
Леонардо ди Каприо

Интернет дизайн