31 август 2005 г.
КОЙ Е АНАТОЛИЙ КАШПИРОВСКИ

      Той нахлу при нас неочаквано и стремително.
      Той нахлу в ума и сърцата на съвременниците си неочаквано и стремително, изненадвайки всички с феноменалните си възможности.
      За кратко време неговото име придоби фантастична популярност и стана едно от най-ярките сред милиони телевизионни зрители.
      През 1990 г.източноевропейската преса отдаде на Анатолий Кашпировски своето предпочитание като "ЧОВЕК НА ГОДИНАТА". Претенденти за това звание бяха ръководители на правителства, известни политически и обществени дейци. Бившият президент на Русия Б. Елцин топва зае второто място след него.

      Обожаван и оспорван
      За него говореха с възхищение и спореха... Признаваха го и го отричаха, отхвърляха го и превъзнасяха на страниците си стотици вестници и списания в света. За него дискутираха по радиото и телевизията. Интересът към него и неговата личност е и остава така силен и притегателен, че това също е феноменално явление, заслужаващо изучаването му.
      Удивително е как и с каква невероятна сила той овладява вниманието на всяка публика докрай - било то в Москва, Киев, Варшава, София, Ню Йорк, Тел Авив, Монреал, Прага, и върши своето благородно целебно дело в абсолютна тишина, сред изцяло отдалата се на неговата огромна енергия зала.

      Първото лечебно въздействие на далечен на 1 000 километра пациент
      За първи път той високо заяви за себе си през март 1988 г., когато му се отдаде да извърши нечувано в света обезболяване чрез телевизионна връзка. 39-годишната пациентка се намира в Киев, в операционен институт по онкология. Кашпировски бе в Телевизионния център на Москва в Останкино.
      Делеше ги разстояние от 1 000 км.
      Тогава той успя с поглед да успокои пациентката, и даде възможност на проф. Корольов успешно да извърши без наркоза хирургичната операция - отстраняване на опасни образувания в жлезите.
      През 1988 г. по Украинската телевизия той проведе 5 специални предавания за излекуване на деца от енуреза /напикаване/. Благодарение на тях, по статистически данни, общо за 3 ч. 15 мин., от това заболяване са излекувани 72% от страдащите деца от Украйна.
      Точно след година Анатолий Кашпировски стана автор на още по-голяма сензация. Сега, вече на разстояние 2 000 км от страдащите, намирайки се в Киев, той успокои болката чрез телевизионен сеанс у 2 пациентки, на които беше направена тежка операция на коремната област. При едната - хирургическия разрез е бил 25 см и операцията продължила 1 час. При другата - пациентка, с разрез 40 см, операцията била цели 3 часа.
      Важно е и това обстоятелство, че преди намесата на Анатолий Кашпировски, едната от тях била оперирана, без да се получи подобрение, 4 пъти от страданието й - вентрална херния. Не понасяла упойка. Два пъти е била в състояние на клинична смърт.

      Кашпировски прави ТЕЛЕМОСТ на спасението за милиони хора
      Всички тези "телемостове", както се изразява Анатолий Кашпировски, разграждат установените в психотерапията закостенели стереотипни виждания, които ограничават действията на психолога в малко резултативен индивидуален контакт с пациента. Те доказват възможностите за ефективно въздействие върху човека чрез телевизионно предаване. Благодарение на това може да се окаже едновременно помощ на десетки, стотици и милиони болни хора.
      Своята идея той осъществява на дело, провеждайки в 1989 г. 7 знаменити предавания по централната телевизия на СССР, в които участват повече от 300 милиона хора от 10 страни в света.
      За 7 часа сумарно време А. Кашпировски, съгласно статистиката, е излекувал повече от 10 милиона човека.
      Историята не познава друг такъв случай. Още повече, че става дума за лечение на органични, често смятани до момента за неизлечими, болести.

      По делата му ще го познаете
      Анатолий Кашпировски е първият в света, който убедително доказва възможността за лечение чрез психологическо въздействие от такива "неизлечими" заболявания като:
      * Aневризъм на аортата, разширени вени, вроден и придобит порок на сърцето, сърдечна аритмия, стенокардия, злокачествена хипертония, тромбофлебит, ендотермит,
      * Миома на матката, безплодие, киста на яйчниците, отпускане и спадане на вътрешни органи, различни мастопатии.
      * Полипи по червата и стомаха, парапроктит, язвен колит, гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, пиелонефрит, захарен диабет.
      * Алергия, бронхиална астма, емфизема на белите дробове, витилиго, червен вятър, невродермит, кожни образувания след изгаряния и операции, псориазис, склеродермит, липоматоза.
      * Артрити, остеохондроза, радикулит, различни очни заболявания, вкл. катаракт, парадонтоза, хемороиди.
      * Последствия от радиоактивно облъчване, лимфома и много, много други заболявания.
      Изчезването на слединфарктни образувания на сърцето при хора от различни възрасти и народи е сред най-ярките и сензационни достижения на Кашпировски.
      Уникалните резултати се потвърждават на електрокардиограмите у множество изследвани след сеансите /или след въздействието на неговите аудио и видео касети/ хора по цял свят.
      Бил е многократно в САЩ, Канада, Израел, Германия, Полша, Чехословакия, България, Кипър.
      Където и да отиде - преди него там са вече пристигнали неговите видеокасети със записи на сеансите му, записи, които сами по себе си имат лечебна сила.

      Един вагон писма за 365 дни
      За него са написани на различни езици десетки книги, хиляди статии, интервюта, заснети са много филми. Само в периода 1989-90 година Кашпировски получи няколко тона благодарствени писма от излекувани чрез сеансите му хора от десетки страни по света.
      В 1990 г. той бе единственият чужденец, когото Полша награди с "Виктори" за човек с най-висока популярност след серията предавания "Телевизионната клиника на Анатолий Кашпировски", излекувала стотици хиляди поляци. Неговите сеанси в Полша продължиха 4 години. Тогавашният президент Лех Валенса му изказа и специална благодарност за неговото хуманно дело.
      През цялата 1990 г. неговите телевизионни сеанси се предаваха във Виетнам.
      През същата година неговото име намери място в американската енциклопедия "A to Z".
      През 1991 г. само нему, от всички медици на бившия СССР, се предоставя трибуна в щаб-квартирата на ООН, от която Кашпировски предложи да се използуват методите му в борбата срещу радиационното облъчване и спин.
      По време на Първата украинска конференция, посветена на психо-терапевтичния и духовен феномен на Кашпировски, достиженията му бяха всестранно анализирани от десетки специалисти в техните научни доклади и изказвания.
      В конференцията участваха 250 учени от цял свят, вкл. Австрия, Австралия, Полша, Швеция. Достиженията на Кашпировски бяха признати като едно от най-големите открития в медицинската практика на човечеството.
      През 1993 г. излезе от печат неговата монография "Неспецифична групова психотерапия". По-нататък се издават "Психо-терапевтичен феномен", авторските книги "Пробуждане", "Мисли по пътя към вас", "Вярвай на себе си".
      Под печат са книгите му "Афоризми и размишления" и четиритомник "100-те най-добри достижения".

      Живот, посветен на хората
      В 1995 г. го награждават с особен медал - "За излекуване на ветерани от Втората световна война".
      Анатолий Кашпировски е бил и депутат в руската "Дума".
      Освен лечението на хората, благодарение на своята уникална наука, Кашпировски е готов да даде и живота си за избавлението им. По времето, когато чеченски терористи завладяват болницата в Будьоновск, той предотвратява смъртоносния сблъсък, съумявайки да снижи напрежението до руслото на мирни преговори. По този начин той спасява живота на няколко хиляди заложници.


      ВЪЗКРЕСЕНИЕ ЗА ЖИВИТЕ
      Анатолий Кашпировски е лекар. Завършил е медицинския институт във Виница и работи 25 години като психиатър и психотерапевт във Виницката психиатрична болница.
      Бил е лекар-психотерапеват на руския национален отбор по вдигане тежести. Самият той е Майстор на спорта.
      През 1988-89 г е ръководител на Републиканския център по психотерапия в Киев.

      Той няма нищо общо с така наречените "екстрасенси", "биоенерголечители", "врачки", "ясновидци" и пр. Неговото име и лечебна мощ станаха известни благодарение на уникалните му лечебни телевизионни сеанси, които събудиха необикновен интерес у хората към тайните на живота и битието и безкрайните наши възможности, които все още са ни непознати.
      Той събуди непозната в човешката история "епидемия" от интерес към психолечението. Тя обхвана цели континенти. После се явиха стотици хиляди "чудотворци". Със своята феноменалност Кашпировски им осигури почва за "чудотворно лечение", създавайки у милиони хора такава нагласа към възможностите на психотерапията, че тя сякаш даде видимост на резултати у мнозина, подложили се на такова въздействие.
      Тази ситуация стана главен фактор, помагащ на "лечителите" да привличат хората, а не измислените "биология", "енергия", "космически разум", "предаване по наследство" от прадеди на несъществуващи "способности".
      Откровените лъжи, манипулирани с "връзка с космоса", "зареждане с енергия", "карма", "магии" и пр. компрометират идеите на Кашпировски, очернят и окарикатуряват неговото учение, хвърлят върху му своята сянка на шарлатанство.
      По тази причина не малко опоненти сляпо приравняват неговото учение на една нога с гореспоменатите "лечители", затова и у някои хора се създава мнението, че той сам е един от тези "екстрасенси".
      За съжаление Анатолий Кашпировски е принуден от години да се сражава срещу некомпетентните нападки и агресивността на критици, които унищожават полезното и разумното, достигнато и изстрадано от него в течение на много години.
      В историята на човечеството това не е нещо ново. Разбираемо е, че създаденото от него направление в психологията, неговите теоретически обосновани и доказани в практиката феноменални резултати са толкова много напред в бъдещето, че трябва да мине още много време преди да бъдат разбрани и приети. Затова и да не се разбира неговото дело, да се омаловажава и се представя в невярна светлина, е неизбежно явление. Такава е съдбата на Кашпировски.

      "Когато няма да ме има, аз ще въздействам още по-ефективно, отколкото когато ме има" - казва Анатолий Кашпировски. В думите му има пророчество и увереност, че неговите възгледи, мисли, философия, които той нарича "Възкресение на живите", имат не само фантастично минало, но и още по-фантастично бъдеще.

Д.И. ШПАЧЕНКО
Д-р на медицинските науки, академик,
Действителен член на Академията по космонавтика "К. Циолковски"


Назад


Анатолий Кашпировски


www.kashpirovski.com

Интернет дизайн