31 август 2005 г.
ОТКРОВЕНИТЕ НАСЛАДИ НА ДРЕВНИТЕ ФИЕСТИ - 2

      РИМЛЯНИТЕ СТИГНАЛИ ДЪНОТО
      В миналия брой ви представихме разгулните фиести на древните гърци. Стана ясно, че те са ги правели само в определени дни на годината. Стремейки се към красота и хармония във всичко, мъдрите елини никога не преминавали известни граници на приличието.
Римляните, обаче, прекрачили всякакви норми и достигнали крайната форма на всички видове разврат.
      В Рим съществувал празник в чест на богинята Фортуна, на който жените от долните съсловия "създавали наслади за мъжкото тяло" направо на улицата.
      Много известен бил фалическият култ към бога на плодородието. Тогава поставяли на площада огромни дървени модели на фалоси. Най-известните жителки на града ги украсявали с венци от цветя. След това матроните правели "неща, които не правят дори проститутките".
      Особено почитали бога на градините и полята. На неговия празник младежи публично дефлорирали свои връстнички.
      Но най-буйно протичали прочутите празници - Вакханалия. Омъжени жени, поклонници на Вакх, преподавали първите сексуални уроци на нуждаещите се от тези умения... След време се стигнало дотам, че някои жени лишавали от невинност собствените си синове. По време на тези празници всички се отдавали на всеки - даже мъже с мъже. Този, който се отказвал да участва без причина, ...убивали. Действащите лица били предимно "знатни римляни". Техните омерзителни деяния станали толкова ужасни, че в 186 година до н.е. сенатът ги забранил.
      По разюзданост с вакханалиите се съревновавали поклонниците на култа Кибела. При тях имало ярко изразен мазохизъм. Основа било самобичуването и се стигало дори до самокастрация.
      По време на мистериите, посветени на Венера, жените, възбудени от звуците на флейта, се отдавали на мъжете пред статуята на богинята. Ако наоколо нямало достатъчно свободни граждани, римляните използвали и роби, при което една дама била "обработвана" от няколко мъже наведнаж.
      Развратът царял в баните, които служели като място за среща на любовниците. Проститутките също приемали своите клиенти в баните. Никой не се смущавал от погледите на другите. Със секс се занимавали направо на мраморните скамейки, пред очите на всички присъстващи.
      Самите императори обикновено били най-развратни. Тиберий построил на Капри особени покои, украсени с непристойни статуи и картини. Там властелинът се наслаждавал на твърде млади особи от двата пола. Той обожавал да гледа сношенията на този си антураж по трима наведнаж.
      По време на сексуалните оргии в Рим императорите често практикували дива жестокост и страшни мъчения. Калигула се възбуждал само, ако виждал кръв и мъченията на други хора. По негова заповед измъчвали и убивали роби и слуги, разсичали хора наполовина...
      Нерон устройвал оргии в цирковата арена. Тълпи млади хора и проститутки правели секс на арената. Императорът наблюдавал оргията през увеличително стъкло. Садистът измислил и една дива игра. Обличал се в зверска кожа и се нахвърлял на мъже и жени, вързани за стълбове, като ги изнасилвал. След това неговият любовник Доримах извършвал хомосексуален акт с тирана.

      ЕВРОПЕЙСКИТЕ БЛУДНИЦИ
      Нравите в Северна Европа през средните векове също не се отличавали с целомъдрие. В Осми век английската кралица Улстера въвежда обичая придворните дами да оголват бюста си и да вдигат полите си по време на официални приеми.
      Еротичните обреди в езическа Русия също били доста популярни. В определени дни се практикувал групов секс с участието на всички родственици. По време на празника на Иван Купала хората се събличали и тичали из гората, встъпвайки в интимни отношения кой с когото пожелае.
      В Средните векове християнската църква всячески се стараела да ограничи сексуалността, но при големи празници сдържаните инстинкти се развихряли с голяма сила.
      По време на един особен празник - на глупците - след човек на магаре, седящ с лице към опашката му, се движела тълпа, която в края на краищата така се разпалвала, че в един момент всички се търкаляли по двойки на земята...
      През 1501 г. на празник в двора на Папа Александър Шести присъствали 50 проститутки. Дамите танцували с гостите, а в края на вечерта хвърляли всичко от себе си. На пода изсипвали кестени. Жените ги събирали, пълзейки на колене. Награда - скъпоценни камъни - получавал този, който обслужвал най-много куртизанки.
      В 1631 г. в Англия се състоял съд над лорд Касълхевен, който заставял слугите си да насилват жена му, графиня Анна.
      През 17-18 век в Англия придобили популярност различни съмнителни клубове. Техни членове били джентълмени и проститутки, също така и дами от висшето общество. Последните идвали с маски. Отначало гостите танцували и пиели вино. Желаещите се уединявали в отделни кабинети. Но някои правели всичко открито направо на пода.
      В 18 век възникват сектите на сатанистите, които съществуват и до наши дни. Дяволопоклонниците практикували ритуали, включващи разюздани оргии. Мнозина встъпвали в тази секти само, за да могат да задоволят нетрадиционните си инстинкти. Обикновено участниците в тези черни меси се ободрявали с афродизиак и наркотици.

      НАШЕТО ВРЕМЕ
      Двадесетият век също има своите новости. Общественият морал осъжда подобно разгулно поведение, но забраненият плод е особено сладък. В началото на века, извън основното християнство, се зараждат множество секти, практикуващи групов секс.
      Концертите на рок-музикантите в началото на петдесетте години носят огромен еротичен заряд. Изпълнителите заемат мястото на древните богове на плодородието.
      През 60-те години хипи сриват всички забрани. Те поставят на преден план идеята за свободната любов. През 70-те години в САЩ се заражда движението на суингерите, на вечеринките на които става обмен на съпруги и приятелки в групов секс.
      Медиците предупреждават - неудовлетвореният полов инстинкт се трансформира в ужасни форми, в агресия, жестокост, убийства и самоубийства.
      "Отпуснете му края - призовава яркият привърженик на сексуалните оргии, калифорнийският плейбой Рей Чиверс, - изпуснете парата в компания с единомишленици и вие ще усетите истинската свобода на тялото и духа. Не се обременявайте с пуританизъм. Помнете: оргията ще съществува до тогава, докато човекът е жив на земята - грешният, порочният, смъртният и обичащ удоволствията човек..."

По материали на BS-2Alfa1

Назад


Древни наслади


Интернет дизайн