25 август 2005 г.
ИДЕЯ 2006

      Реално погледнато Новата 2006-та е на прага ни. Остават някакви си 128 дни.
      И като си помислим колко бързо, но тежко, премина край нас, или направо казано "през нас", 2005-та и в нашата общност в Чикаго и в България иде ни да измислим нещо ново та да посрещнем Новата подобаващо, с голяма веселба и почит - да е добра към нас през всичките си 12 месеца.
      Главна заслуга за това ще имат нашите чикагски български ресторанти, кафета, механи, кръчми и дискотеки. Затова и ни дойде идея, подсказана от случайна среща на наш редакционен приятел с американския компютърен програмист Джон Уинтър.

      Нашият Иван налетял на американския Джон в едно от кафетата Starbucks в Даун Таун. Уинтер отпивал познатата със своето качество черна 4-унцийна течност с вид на особен познавач. Иван го запитал какво става, да не му е лошо, но Джон казал, че просто дегустира своето 17-то кафе този ден.
      Разбира се Иван започнал да го плаши, че така направо излита към небето, а Джон му отвърнал, че когато човек работи за голямата си идея, организмът му придобива дяволска устойчивост.
      Идеята на програмиста била да изпие поне по чашка кафе във всичките по света кафенета от веригата Starbucks. Той вече правел това осма година и твърдо се надявал скоро да посети своето 5 000-но кафе.
      Кафейният фен записвал подвизите си в сайта www.Starbuckseverywhere.net. Нещо, което можете да проверите моментално.
      По трудния си път Джон достигнал супер-рекорд: един ден посетил 29 кафета от веригата! Пресметнато това значи, че изпил най-малко три и половина литра кафе...
      За да не губи време по своя героичен път Джон - спи в колата си. Щом се пукне зората - и той е пред прага на новото кафе!
      Джон обходил вече кафетата във Великобритания, Япония, Испания и Франция. Но компанията започнала да открива филиали и в други страни... Сега в света има 5 715 кафенета "Starbucks". Джон не се отчайва.

      Това е случката.
      Но продължението е, че тя ни наведе на Идея 2006!
      Редакцията ни не можем да си позволи някаква голяма организация, не може и сама да свърши тази работа. Но защо да не направим така, че един малък екип сътрудници да посети българските ресторанти, кафета, механи и дискотеки в Чикаго?
      Каним екип от двама приятели или приятелки, може да е и смесен екип, да тръгнат из нашите чикагски заведения от наше име и като наши сътрудници и да ги опознаят всичките. И да напишат за всяко от тях впечатленията от предлаганото меню, обслужването и от срещите със стопани и клиенти? Ние ще поместим техните впечатления.
      Надяваме се да постигнем споразумение с притежателите на заведенията по материалните въпроси и да постигнем съгласието им да разговарят и окажат пълно съдействие на екипа. Уверяваме ги, че илюстрованият репортаж на цяла страница и публикуването му в нашето Интернет издание ще стане добра реклама за заведението.
      Месец преди Нова година може да поместим и един общ репортаж - преглед на българските заведения, на базата на написаното, и това да стане пътеводител за хората, които ще изберат по него най-подходящите за вкуса си новогодишни куверти.
Започваме преговорите с расторантьори и притежатели на механи, кафета и дискотеки. Очакваме и те да ни се обадят.

"България 21 век" и "Старт BG"
____________________

РЕДАКЦИОННА ОБЯВА

Редакцията на "България 21 век" и "Старт" търси двама или повече сътрудници, които да участват като екип /екипи/ в репортерски срещи и интервюта със стопаните на българските ресторанти, механи, кафета и дискотеки за подготвянето на предновогодишни рекламни оферти към българската общност и всички жители на Чикаго и събърбите. Репортажите и рекламни материали ще бъдат публикувани и на нашия Интернет вестник www.bulgaria21.com.
Възможно е да бъдат включени и други ресторанти, както и други градове в САЩ.
Добрата контактност, общителност и познаване на темата са преимущество. Редакцията се ангажира с помощта си при оформянето на репортажите.
Тел: 773 517 2143, 773 517 2142, startbg@sbcglobal.net, editor@bulgaria21.com


Назад


Интернет дизайн