25 август 2005 г.
ДА ОТКРИЕШ ОФИС В ЧИКАГО

      В дните, когато преди години "изливахме бетона" за прочутия някога вестник "Старт", популярната софийска гледачка Айсидора от "Факултето" ни предрече добро бъдеще. Аргументите й бяха железни - избрахме си за редакция великолепните офиси над "Сектор В" на стадион "Васил Левски". И още по-точно - над прочутата кръчма-ресторант-спортен клуб и емблематично място на спортните деятели и безделници - "При Бай Гошо", официално наречено "Спортна среща".
      Скоро тази комбинация придоби особено притегателна сила и там се влизаше със специална карта, притежанието на която, беше сред най-престижните белези за всеки истински мъж. Става дума за "При Бай Гошо", а не за "При "Старт". При нас беше със свободен вход и безплатно... Но все пак и ние усетихме, че това ни съседство, заедно с късмета да направим добър екип в първия български илюстрован спортен седмичник, се оказа шестица от тотото.
      Що народ се натискаше да дойде в редакцията - да му вземем интервюто точно над футболните трибуни, а после да слезем при Бай Гошо и да му ударим по една, две, три и пр. в чест на брилянтно свършената работа!!!

      С тези спомени тръгнах за откриването на новите офиси на стария познат на редакцията Томислав Георгиев и на новия непознат ни Христо Христов, които бяха си избрали обща работна площадка за бъдещата си супер-кариера в Чикаго.
      Това го предричам с пълната отговорност на специалист и съм готов да се басирам с всеки, защото и диплома имам от гледачката Айсидора, наричана още и Айше! Та като ги погледнах тия Томислав и Христо видях доброто им бъдеще. И техните екипи са от добри професионалисти, и новият им офис се намира над Механа "Избата", където дегустацията, след класическото откриване на работното им място, беше многообещаваща... Може сами да проверите на адрес:
H & G SERVICES CORPORATION
5201 N. HARLEM AVE., SUITE #208/209
Phone: 866 413 8423 и 773 467 0683

      Първата крачка в дългия бизнес-път на този нов офис двамата съекипници направиха заедно с Бога и нашия Спасител Иисус Христос, чиито наместник в събитието беше отец Божидар от Българската Православна Църква "Свети Иван Рилски - Чудотворец". С красивия си и мощен глас, който сигурно добре се чува далече и нависоко, там където трябва, отецът изгони нечестивите сили от помещенията на офиса /а вашия покорен репортер остави вътре, което подчертавам!/ и благослови мястото и хората, които ще работят там.

      С Томислав Георгиев се познаваме открай време - т.е. откакто в Чикаго се появи прародителят на днешното многобройно племе вестници от старинния благороден род, наречен "България". Оттогава той ни подхранва с реклами. Но ние го обичаме и почитаме не само за това, а главно защото е отличен професионалист.
Никаква тайна не е, че неотдавна наш сънародник получи върната от американските данъчни власти приятна сума долари, вместо да даде тази сума в общия куп на своите годишни такси. И това се дължи на Томислав, който му прави годишните такси. И се дължи не на това, че е излъгал американските данъчни власти, а на това, че познава стриктно закона и спазва закона! Данъчните власти на нашия щат го уважават и неговата работа носи авторитет на цялата българска общност. Години наред той, и неговите клиенти, нямат нито една забележка за неправилно изготвени данъчни документи!

      Странно… Томи не се е занимавал със счетоводство и документна дейност в България. В Родината той е един от директорите на Кремиковци. Седем години ръководи част от производството на този метален гигант - дълъг повече от километър завод! И сега дори го търсят тези, дето не знаят, че е в Америка, когато стане дума за не зная какви си там метални листове...
От Кремиковци, което гълтало вода колкото три столици като София, преминаваме на Чикаго и годините, през които той прави таксите на стотици хора от българската общност.
Първоначално е в Кънектикът. От там идва в нашия град с жена, дете на 2 години и 6 чанти. Спят на мотел в Индиана. Работи както се полага в началото - чисти офиси, разнася пици, но и постепенно и упорито навлиза в империята на таксите и застраховките.
Обикновен имигрантски живот, история, позната на мнозина...
Сега, на шестата "американска година" инженерът от Кремиковци е вече сред най-добрите специалисти в строителството на американското общество, част от което е и българската диаспора. Защото силата на САЩ, просперитетът на тази първа в света страна и на хората, които живеят тук, се базира достатъчно твърдо и успешно на умелото управление на капитала - част от който е данъчната политика и в тази рамка - работата, която върши Томислав Георгиев.

      Христо Христов, когото благоевградчани познават и като един от успешните вратари в техния футбол преди години, е играл и в известния френски футболен клуб Лил. Без съмнение спортът е оставил достатъчно положителни черти в характера му, за да стане сега успешен предприемач. От година и половина води бизнеса си в Америка с характера и рефлексите на футболните вратари от супер-класа. Вратарският пост във футбола изисква стоманени нерви, поглед напред, към терена, където трябва да знаеш винаги къде са и какво правят и твоите и противниковите играчи. Не е ли същото и в бизнеса? Шефът трябва да има солидна психическа закалка за да чувства и със затворени очи какво правят неговите хора и какво прави конкуренцията...
      За броени месеци Христов се нареди сред най-успешните строителни предприемачи и сега неговата фирма успешно се справя и с най сложните задачи, ремонтира и строи в събърбите и в Чикаго. Успехите се дължат и на опитните работници, които е подбрал. Това са българи, които носят в себе си кръвта на прочутите ни стари майстори строители. Екипът бързо набира солиден авторитет.
      Идеята му сега е да купува атрактивни къщи и след солиден ремонт, какъвто си знае и може да направи, да ги предложи на купувачи, които търсят и разбират от удобство и красота. Така че, ако имате намерение в близките години да си намерите добра къща - запомнете това име и офиса, който осветихме и открихме през август, 2005-та.
      За добрите работници трябва да се полагат добри грижи. Христо Христов създава на хората си постоянна работа, осигурява ги с необходимите застраховки, плаща навреме. Обича широко скроените хора, а не тези, които са сякаш "затворени в електрическа крушка".Те го уважават и той ги уважава, за добрия мениджмънт му отвръщат с добра работа.
      Наистина - спортът е велико нещо - изгражда хората, прави характера им силен, както и тялото им, вдъхва енергия и в мускулите и в душата, която става неустрашима!
      В Америка му харесва темпото на живота и в работата. Харесва му и това, че тук не смесват чувствата с бизнеса...Затова и неговият "път през емиграцията", започнал както при всички - с тежък труд, по много часове и почти без отдих - но с много силна воля и без капка съмнение, е успешен.
      Струва ми се, че идеята Христо Христов и Томислав Георгиев да съберат в едно усилията и енергията си е не само новаторски, но и емблематичен за нас, българите, дошли да потърсят щастието си в Америка.
      Само така - обединявайки се, а не разединявайки се, допълвайки се, а не подхлъзвайки се едни други, вярвайки си, а не странейки от сънародниците си, може да се просперира.
      И щом този опит успее - всички ще имаме пример от най-добрите - от печелившите!

      Беше сравнително късно, когато свършиха и деловата и тържествената и празничната част от откриването на новия офис на Томислав Георгиев и на Христо Христов - един много атрактивен и живителен коктейл от професионалисти в данъчните и административни дейности и строителството в Америка.
      Мнозина решихме, че "когато му дойде времето", а дори и преди да му дойде, ще съчетаем нуждата да се доверим на техния професионализъм със също така сериозната необходимост да се срещнем с добри хора на добро място, където можем и да свършим добра работа и да викнем и едно добро и заслужена "Наздраве" в "Механа Избата" - на една ръка разстояние под офисите на Томислав и Христо.

K. ОХРИДЧАНИ

Назад


H & G SERVICES CORPORATION
H & G SERVICES CORPORATION

Томислав Георгиев
Томислав Георгиев

Христо Христов
Христо Христов в новия си офис

Новия офис
Отец Божидар от Българската Православна Църква "Свети Иван Рилски - Чудотворец" освещава новия офис

Интернет дизайн