14 юли 2005 г.

МЪЖЕ, ЖЕНИ, КОЛИ

      Различни телом и духом, както и по колите, които харесват!
      В мъжкото и женско "ТОП 10" - нито едно съвпадение!
      Мъжете:
      1. Porsche 911
      2. Meserati Spyder
      3. Jaguar XK8

      Жените:
      1. Pontiac G6
      2. Suzuki Forenza
      3. Volkswagen Beetle

      Отдавна е известно, че мъжете и жените се различават не толкова по физиката си, колкото по устройството на своя мозък. Неотдавна обаче беше установено, че различията се проявяват дори при избора на автомобил. Става дума за изследване, проведено от GfK Automotive в САЩ. В него за 3 месеца били изследвани мненията на 200 000 семейства. Резултатите показали, че мъжете без много много да мислят изваждат чековата си книжка само при вида на бърз и мощен спортен автомобил. В същото време дамите са склонни да търсят по-практична и достъпна кола, а не такава, в която биха изглеждали добре или биха привличала вниманието на повече поклонници. Сред най-неотразимите магнити за мъжкото самолюбие е Porsche 911. Купето на този модел заема първо място сред предпочитанията на силния пол, докато кабриолетът заел едва десето.
      Разбира се, има мъже, за които любовта се изчерпва с търсене на екзотиката във всичко - и сред жените, и особено сред колите. Такива не могат да се задоволят с някакъв си банален модел Porsche, а с Maserati Spyder, Jaguar XK8 или най-малкото с Mitsubishi Lancer Evolution. Джентълмените с по-малко екстравагантен вкус предпочитат Mercedes CL, купе и кабриолет BMW 6-серия, Ford GT и дори Volkswagen Phaeton.
      При избора на кола жените, които поначало се считат за истинско въплъщение на материалното начало, преди всичко изхождат от семейния бюджет. Неумолимата статистика сочи, че повечето дами купуват коли на цена, по-ниска от 30 000 долара. Така номер 1 в техния списък е кабриолетът Pontiac G6. Втора сред най-харесваните от жените коли е свръхпрактичната Suzuki Forenza. Трети е Volkswagen Beetle. Друг симпатичен кабриолет - Chrysler PT Cruiser, заел 8 място в предпочитанията на "слабия пол". Що се отнася до най-икономично настроените стопанки - те неизменно се насочват към Kia Rio или Optima. Разбира се, има и отмъстителни жени, които "наказват" разхищението на своите мъже с Volvo XC70.
      Редно е да се отбележи, че в "Топ 10" на мъжете и жените няма нито едно съвпадение на моделите. Единственото, което ги обединява, е дружното предпочитание на чуждестранните модели пред родните американски.

България 21 век

Назад


Pontiac G6
Pontiac G6

Volkswagen Beetle
Volkswagen Beetle

Porsche 911
Porsche 911

Porsche 911
Jaguar XK8

Интернет дизайн