28 юни 2005 г.
1003 ГЛАСА В ЧИКАГО

      Спокоен слънчев ден с луксозна температура беше поръчан за изборите в Чикаго. А това е рядко явление в този мегаполис с два сезона и една съдба: горещо задушно лято и студена мокра зима. И 365 дни влажност.
      В работния, съботен, ден жителите на града и събърбите имаха възможност да гласуват на четири места - в Българската православна църква "Света София", където дадоха своя вот 412 души, в Българския културен център на Ирвинг Парк - 253, в Родина-център - 201 и в Кафе "Ариана" - 137.
      Гласуваха 1003 души, сред които имаше и една група библиотечни работници от България, дошли на симпозиум с колеги от цял свят и наши сънародници, участващи в световен конгрес на "Ротъри Клаб".
      Очаквано резултатите показаха, че почти всички коалиции и партии имат свои поддръжници в Чикаго, град където живеят и работят българи от всички възрасти, професии и с всякакви съдби.

      Ето и скалата на политическата ориентация на българите в Чикаго:
      1. НДСВ - 412
      2. ДСБ -193
      3. КБ -119
      4. ОДС - 110
      5. БНС -49
      5. Атака -49
      7. Новото време -18
      8. БГ христ.коал. - 12

      От 4 до 9 гласа имат Обединената партия на пенсионерите в България, НК 'Да живей България', 'Коалиция на розата', ДПС, ФАГО.
      С по 1 или 2 гласа са Федерацията на свободния бизнес, Движението 'Напред България', СНА Гранит, Коалиция 'Достойна България', НЗП Никола Петков, Партията на свободните демократи.
      Три формации не са получили нито един глас - Камара на експертите, ПД Евророма, и Роден край.

Валентин РУДАРСКИ

Назад


Флоренция
Нашият коментатор Самуил Каварджиев, чиито статии в "Старт BG Чикаго" и "България 21 век" призовават към вяра, търпимост и любов между хората, гласува с надежда, че доброто, вдъхнато у човека от Бога, ще победи...



Интернет дизайн