8 юни 2005 г.
НБА - Финалите

      Да те са тук! Двата най-добри отбора в лигата от изток и запад ще се борят за най-ценния баскетболен трофей. Детройт срещу Сан Антонио или защита срещу защита. От дълго време двата отбора на финала не са били толкова добри в защита. Ако погледнем във финалите от началото на века, то ще видим, че един от двата отбора доминира другия в нападение. Тази година обаче ще бъде различна. Детройт притежава най-добрия защитник в лигата Бен Уалес, а Сан Антонио - неговия подгласник Брус Боуен. Като цяло и двата отбора са концентрирани в защитата и това прави финалите толкова интересни.
      Разбира се, тези от вас, които обичат да гледат бърз и динамичен баскетбол, могат да бъдат разочаровани. Защитата ще спечели финала тази година. Да не забравяме обаче, че и в двата отбора има отлични играчи, които играят добре и в двата края на корта. Да вземем Шанси Билипс от Детройт. Миналата година той взе MVP титлата на финалите срещу Л.А. Лейкърс. Той може да вкара от всяко положение, а след това се връща и играе защита. Не случайно му викат "Mr. Big Shot" (Г-н "Голям изстрел"). Номер едно може да реши всеки мач.
      От Сан Антонио ще поговорим за Ману Джинобли. Аржентинецът е един от най-изобретателните играчи в лигата. Неговият удар влиза по какви ли не начини. От начало топката изглежда, че ще отиде в публиката, но за един миг и тя се търкулва по ринга, облизва мрежата и пада на пода. След това камерата показва Ману стиснал юмрук от радост. Като цяло Ману и Шанси могат да спретнат голямо шоу, но големите играчи трябва да помогнат. За Детройт те са двама - Рашит и Бен Уалес или Братята Уалес. Двамата защитници надделяха най-мощния център в лигата - Шак. От другата страна пък ще застане Тим Дънкън заедно с машината за борби Назр Мохамед. Очаква ни голяма битка под коша!
      Победителят обаче ще бъде само един и това, разбира се, ще е по-добрият отбор. Ако погледнем треньорите, те също имат еднакви стилове на игра. Грег Попович и Лари Браун са печелили титли, така че не могат да се изненадат по никакъв начин. Истината тук е, че играчите трябва да се изненадат сами. Те трябва да бъдат изобретателни и сигурни в себе си.
      Ето и програмата на финалите:
Мач 1 - Сан Антонио 8:00 р.м. - 09/06
Мач 2 - Сан Антонио 8:00 р.м. - 12/06
Мач 3 - Детройт 8:00 р.м. - 14/06
Мач 4 - Детройт 8:00 р.м. - 16/06
Мач 5 - Детройт 8:00 р.м. - 19/06
Мач 6 - Сан Антонио 8:00 р.м. - 21/06
Мач 7 - Сан Антонио 8:00 р.м. - 23/06
Всички мачове ще бъдат предавани по АВС7.
      Приятно гледане.

Йордан Симеонов

Назад


Интернет дизайн