16 юни 2005 г.
ПРЕДИЗБОРНИ НАСТРОЕНИЯ В ЧИКАГО

      АНОНИМЕН:
      Разбира се, че ще гласувам. Само че не зная за кого.. За кого да гласувам? Колко пъти гласувах в България - по-добре не става. Сега ще реша в последния момент, но ще гласувам.

      Ели ВЛАДИСЛАВОВА:
      Аз ще гласувам. Аз съм от тези, които се интересуват и знаят какво става в България. Сигурна съм че ще дам гласа си за онези, които в момента са наясно и са най-готови да направят, каквото може за икономиката на родината ни. Що се отнася до външната политика - ясно е, че ще вървим в очертаните посоки. Ние сме част от Европа и от света и то от по-добрата част, от образованите страни с умен и предприемчив народ. Въпросът е да се даде на този народ възможност да работи и да разкрие силите и талантите си.

      АНОНИМЕН:
      Не искам да говоря лошо за сънародниците си. Но в България мнозина са против това ние от чужбина да гласуваме, като че сме станали вече други. Може ли да има такава омраза? Щом ние сме тук значи сме търсили начин да се справим с нашите и на близките ни проблеми. Щом те са останали в България значи са се съгласили с това, което е там или нямат кураж да променят нещата. Всички сме били в еднакво положение... Ще гласувам.
      И то за правителството и парламента, благодарение на които станахме членове на НАТО и Европейския Съюз.

      Валентин ГЕОРГИЕВ:
      Не, няма да гласувам. Против морала ми е да отида на вота. А за кого да гласувам? Не бяхме ли измамени и то неведнъж? Изборите не са променяли положението, а само са променяли избраните. Пет години не съм бил в България, но тези, които идват от там - млади, образовани, талантливи - за съжаление потвърждават, че нещата не стават по-добре.
      В България, както мнозина, ентусиазирано гласувах за демокрацията. Имах приятели, които стигнаха върховете на управлението и ми предложиха "добра перспектива". Сметнах, че съм добър специалист в професията си и имах работа, която обичах. После знаете какво стана. Разбрах, че на началниците ми им трябват марионетки, а не хора които работят и мислят. Дойдох в Чикаго и разбрах, че тук е мястото ми. Където всеки човек, който не е мързелив и работи с ръцете и с главата си, получава заслуженото. Може и да изпратя на някои хора благодарствени картички, че ме изгониха и ми помогнаха да си намеря мястото. Но всичко това не значи, че съм зачертал България. Тук даже имам повече възможност да спомагам с работата си на сънародници, с които пък, заедно, правим, доколкото можем, добро за сънародниците ни в нашата Родина...

      Иван П. ИВАНОВ:
      Ще гласувам и бих посъветвал всички българи в чужбина да гласуват. Понякога едно място се вижда по-добре отвън и отгоре погледнато, а не когато си сред тълпата и шумотевицата в сградата. Мисля, че след като сме видели повече свят и след като сме успели да си намерим мястото в най-уредената и най-силна в света държава, която е водещата в нашата епоха, все знаем нещо и на мнението ни може да се разчита. Българите в чужбина можем да изберем най-честно - защото не зависим изобщо от избраните. Ние ще гласуваме по съвест и само в интерес на България, където са нашите роднини и приятели. Гласувайте всички на 25 юни!

Старт BG

Назад


Чикаго
Интернет дизайн