26 май 2005 г.

WBE - ШАНСЪТ НА ЖЕНАТА В БИЗНЕСА!
Знаете ли какво значи Woman Business Enterprise? WBE?


      Това значи да имаш юридическото право да те считат за "женски бизнес" За бизнес, който се ръководи от жена.
      А нима има някакво значение, в юридически смисъл, дали даден бизнес се ръководи от жена или мъж?
      Да! Може да изглежда странно, но е така.
      Държавните институции в щата Илинойс и в САЩ демонстрират достатъчно ясно стремежа си да подкрепят успешната дейност на женския бизнес. Постоянно те разширят диапазона на сключените контракти с бизнеси, управлявани от жени. Естествено, това се прави с цел да се стимулира трудовата активност на американката и да се намали "ножицата" при доходите на силния и слабия пол.
      Ситуацията позволява на жените да използуват своя статус на WBE за получаване на привлекателни контракти от държавните институции.       Известно е, че такива контракти са най-сигурните и предпочитани заради тяхната продължителност и гарантирано заплащане.
      Акредитирайки се като "женски бизнес" това поставя автоматически вашата фирма в местния и национален списък на тази приоритетна група. Държавните органи имат вашите координати и и вие можете да разчитате на техните поръчки.
      Причастността ви към бизнеса, управляван от жени ви дава и други преимущества. Вие може да посещавате всевъзможни образователни курсове, безплатни семинари, тренинг-програми, които различни институции правят за фирми като вашата, за да имат под ръка обучени и готови изпълнители на предстоящите им програми.
      Следващото нещо, което може би също не знаете, е как да се присъедините към това примамливо WBE?
      Първото условие за всеки титуляр е да е жена.
      След това да предоставите необходимите документи: данни за образуване на корпорацията, устав на фирмата, протоколи от заседанията с участие на директорите и акционерите, сертификатите на фирмата... Разбира се най-добре е да не губите времето си в изучаване на всичко това, а да предоставите действието на опитен по фирмените дела адвокат. Той ще състави и необходимите книжа за сертификата на WBE.
      За да получите правата на компания, която се ръководи от жени, женската част трябва да притежава поне 51 процента от авоарите. При корпорация жената - собственик трябва да има не по-малко от 51 процента от акциите. И да получава същия процент от печалбите. При дружество с ограничена отговорност жената - ръководител трябва да има най-малко 51 проента от капитала и не по-малко от 51 процента при управлението и контрола над дружеството.
      Заедно със своите реални дялове жената трябва да се занимава реално с управлението на бизнеса и да взема решения в ежедневната дейност. Властите постоянно търсят уверения, че собственичката на компанията контролира дейността й и взима решенията при отговорните сделки.

Старт BG

Назад

Интернет дизайн