26 май 2005 г.

ЛЕВСКИ ПЕЧЕЛИ РЕКОРДНАТА 25-ТА КУПА НА БЪЛГАРИЯ ПО ФУТБОЛ
"ЛЕВСКИ" - ЦСКА 2:1


      Гросмайсторско реми направиха отборите на "Левски" и ЦСКА в завършващия футболен сезон на България. ЦСКА станаха за 30-ти път Шампиони преди броени дни в първенството, "Левски" спечели Купата на България във вчерашния финален мач на стадион "Васил Левски" в София. Това е неговата 25-та Национална купа в историята на клуба и на българския футбол.
      Мачът, завършил 2:1 за "сините", премина при нервна атмосфера - както на терена, така и по трибуните. Преобладава мнението, че "Левски" е играл по-добре и заслужено е спечелил победата. Даниел Боримиров беше най-добър на терена, заедно с две млади момчета от "сините", които с общия сбор на годите си пак не стигат тези на ветерана. Боримиров постигна и първия гол в 50-та минута. После "червената врата" беше поразена и от Валери Домовчийски - в 68-та минута. ЦСКА постигна своя гол благодарение на Янев в 78-та минута и с още повече благодарение на дузпата, присъдена от съдията.
      Божидар Искренов, познат като "Радостта на народа", когато играеше за "Левски", каза че по-добрият отбор е спечелил и това е логично.       Грехът за някои грозни сцени стовари върху плещите на съдията.
      Прочутият български хирург Димитър Шойлев, член на ръководството на "Левски", отряза, че от резултата е доволен, от футбола - не. И побърза към телевизора да гледа финала на Европейската шампионска лига. Според него когато финал между "Левски" и ЦСКА се играе пред 10 000 зрители това е диагноза, която не предвещава нищо хубаво на пациента...
      Сръбският треньор на българския шампион хвърли камъните в своята градина: "Не може отборът, на който аз съм старши треньор да получава два червени картона в един мач!"
      В Интернет един запалянко задава въпроси. "С интерес прочетох, че във ВИП-ложите са присъствали СОБСТВЕНИКЪТ НА ЛЕВСКИ и СОБСТВЕНИКЪТ НА ЦСКА. Оказва е, че не съм гледал мач между българските футболни грандове "Левски" и ЦСКА, а мероприятие между две собствености. На коя от двете да отдам сърцето си? Между другото - защо го нямаше и собственикът на България?"

Специално за "Старт" от нашия кореспондент
Станислав СТРАНСКИ


Назад

Левски с Купата на България
"Левски" спечели за 25-ти път Купата на България

Интернет дизайн