26 май 2005 г.

АНСАМБЪЛ "ХОРО"

      Ансамбъл "Хоро" при българска православна църква "Св. Иван Рилски" е основан през ноември, 2004 г. и съществува вече година и половина благодарение на голямото желание на изпълнителите и ръководителите да танцуват. Ние сме едно цяло - всеки би могъл да завиди на този ВСЕМОЖЕЩ колектив. Всеки проблем се решава светкавично, всеки един от нас помага с каквото може, за да върви ансамбълът напред.

      Ние, ръководителите - Ирина и Тодор Гочеви - искаме чрез вашия вестник да кажем искрено БЛАГОДАРЯ на всички участници за техния труд, помощ, заинтересованост и за истинската им любов към българските танци и песни.

      Заповядайте да видите как минават нашите репетиции в неделния следобед - всички танцуваме с голяма жар и удоволствие. Създадената атмосфера ни разтоварва изцяло от напрегнатото и забързано ежедневие тук в Чикаго. Заповядайте да видите и да уважите труда на вашите сънародници, които са се опитали със собствени средства и възможности и най-вече с изключителна любов към танца, да подготвят този концерт за всички вас българи.

      Обичайте и ценете българския фолклор, не само защото е български, а защото това богатство което имаме не се повтаря никъде другаде по света.

От ръководителите - Ирина и Тодор Гочеви

Назад


Ансамбъл "Хоро"
Ансамбъл "Хоро"

Интернет дизайн