19 май 2005 г.

САТЕЛИТЕН КАНАЛ НА БНТ "ТВ БЪЛГАРИЯ"

      Здравейте наши четящи и телевизиогледащи чикагски приятели!
      С радост и надежда представяме на нашите страници писмото, което Българската национална телевизия ви пише и препраща чрез нас!
      Има сериозно раздвижване сред майсторите на този Голям малък екран. И особено при предаванията за българите в чужбина.
      А ако точно тях сега наистина ръководи познатата и в Чикаго журналистка Екатерина Генова, известна преди време и като една от великолепните български тенисистки, работата е много сигурна и сериозна!
      Прочетете какво са намислили нашите сънародници в България, съберете кураж и сили, да им подадем ръка и да се включим в екипа на тези добре измислени и крайно необходими за нас, емигрантите, предавания, подготвяни от БНТ!

Ваши "Старт BG Чикаго", "България 21 век"

      САТЕЛИТЕН КАНАЛ НА БНТ "ТВ БЪЛГАРИЯ"
      София, ул."Сан Стефано" 29
      + 359 943 60 03, + 359 814 25 13, e mail: tvbulgaria@bnt.bg

      Уважаеми сънародници,
      Сателитният канал на БНТ "ТВ България" започва производство на собствена телевизионна продукция, съобразена с желанията на аудиторията ни зад граница. През месец юни в програмната схема ще бъдат включени осем нови предавания. Обръщаме се с молба за съдействие в реализацията на две от тях: "Моят ден" и "Аз съм българче". Прилагаме кратка характеристика на рубриките, както и координатите на двата екипа, които ги подготвят. Ние работим за вас, помогнете ни със съвет, информация или участие в програмата.

      ПРЕДАВАНЕ "АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ"
      1. Съдържание
      "Аз съм българче" ще е ежедневна рубрика с продължителност 5 минути. В нея ще се излъчва автентичен любителски запис с изпълнение на песен, стихотворение или спомен за Родината, направен от зрителите ни в страната и чужбина. За целта те трябва да запишат изпълнението си на видеокасета в домашни условия като в началото се представят сами със собствено и фамилно име, години, занимание, в коя страна живеят. Тези данни ще се изписват на екрана преди излъчването на видеозаписа. Екипът разчита на участието не само на деца, но и на възрастни. В случай, че това не е изпълнение на песен или стихотворение, героят на рубриката може да отговори пред камерата на следните въпроси:
            1. Какво е България за Вас?
            2. Каква е връзката Ви с родината и какво Ви връща в България?
            3. Какво Ви кара да се гордеете, че сте българин?
            4. Какви са Вашите мечти и надежди за България?
      Идеята на предаването е да стимулира активното участие на зрителите от чужбина и страната като разчита на желанието им да бъдат съавтори на програмата на "ТВ България". В края на годината "ТВ България" ще излъчи най-оригиналното изпълнение и ще отличи най-добрия певец, рецитатор или разказвач.
      2. Време на излъчване
      Предаването "Аз съм българче" ще се излъчва от 18 май 2005 г., от понеделник до петък преди или след новинарските емисии "По света и у нас", неколкократно през деня по сателитния канал на БНТ "ТВ България".
      3. Екип на предаването
Редактор: Юлиана Петкова
Режисьор: Ваня Иванова
      4. С какво можете да ни бъдете полезни?
      Предаването "Аз съм българче" ще показва предимно автентични любителски записи на българи, които живеят в чужбина. За целта обаче е необходимо да създадем архив от изпълнения на самите зрители, с които бихте могли да ни свържете. Молбата ни е, ако познавате българи, които имат желание да участват в подобна инициатива и разполагат със собствени видеокамери, да им съобщите нашите координати и да ги помолите да изпращат своите записи на посочените адреси.
      5. Контакти
      Очакваме видеокасети със записи на песни, стихотворения и разкази:

Адрес: България, гр.София, ПК 1000
ул."Сан Стефано" 29
БНТ - Сателитен канал
за предаването "Аз съм българче"
e mail: bulgarche@bnt.bg
Tel. + 359 814 23 59, + 359 814 22 16
GSM BG: + 359 889 302 468

      ПРЕДАВАНЕ "МОЯТ ДЕН" НА "ТВ БЪЛГАРИЯ"
      1. Съдържание
      "Моят ден" ще е постоянна рубрика, посветена на българин, живеещ в чужбина или на интересна личност от страната, с продължителност 10 минути. Предаването е разделено на четири части. В първата - събеседникът споделя коя информация би искал да изчезне от българските новинарски емисии в бъдеще и какви са причините, предизвикали това негово желание. Във втората - "гвоздеят" на рубриката - човекът пред камерата ще разказва най-интересната история от своето ежедневие. Това може да е забавна, абсурдна или тъжна случка, каквито хората си споделят "на маса" у дома или в компания. Ако той е българин, който живее в чужбина, стремежът ще е да разкаже любопитна история, породена от сблъска между различните обичаи и манталитет. Третата част на предаването е посветена на работата на събеседника, на стимулите и възможностите за реализация. А в четвъртата - героят на рубриката ще дава полезен съвет на зрителите в зависимост от сферата, в която работи. Предаването е монтажно и ще се излъчва на запис. Събеседниците ще се снимат не в студио, а в естествена за тях обстановка.
      2. Време на излъчване
      Предаването "Моят ден" ще се излъчва от 1 юни 2005 г., от понеделник до петък след централната емисия "По света и у нас" по сателитния канал на БНТ "ТВ България", с продължителност 10 минути. В програмата е заложено и съботно издание с времетраене - половин час, в което ще представяме най-интересните личности от седмицата. В края на годината "ТВ България" ще класира десетте истории, които ще влезнат в "Златния фонд" на БНТ.
      3. Екип на предаването
Сценарист: Нели Кристинова
Режисьор: Димитър Ризов
Репортери: Жана Петрова и Татяна Тасева
Редактор: Геновева Захариева
Оператор: Георги Илиев, Иво Самарджиев
Асистент - режисьор: Даниела Янкова
      4. С какво може да ни бъдете полезни?
      Предаването "Моят ден" ще се стреми да показва предимно разказите на българи, живеещи в чужбина. Тях обаче можем да снимаме само при завръщането им в България, тъй като нямаме възможност да пътуваме зад граница. Молбата ни е, ако познавате интересни българи, реализирали се в чужбина, без значение от тяхната професия, да ни изпращате информация кога ще пристигат в София и какви са възможностите да се свържем с тях. Много полезно ще е предаването, ако те носят фотографии или видеозаписи от ежедневието си в чужбина, които бихме могли да използваме за илюстрация на техния разказ.
      5. Контакти
      Очакваме вашите предложения и съвети!

Адрес: България, гр.София, ПК 1000
ул."Сан Стефано" 29
БНТ - Сателитен канал
за предаването "Моят ден"
E mail: moiatden@bnt.bg
Tel. + 359 943 60 03, + 359 814 25 13
GSM BG: + 359 888 950 827

Назад


ТВ България

Интернет дизайн