5 май 2005 г.
НБА
Кой къде е в плейофите?

      Когато Далас Маверикс стъпиха на пода в Тойота Център миналия четвъртък, малко бяха тези, които вярваха, че те могат да вземат победа срещу Хюстън Рокетс. Два часа по късно обаче Дърк Новитски и компания ликуваха под звуците на напускащата залата публика. Този мач, както и другите, които този сезон Далас спечелиха, дойде след отборна игра. Маверикс победиха 106:102 в тежък мач. Далас отново излязоха победители в мач номер 4 и изравниха серията. Следват най-малко още два мача, от които по един в Далас и Хюстън.
      Сиатъл усети силата на Сакраменто в плейофите след загуба със 116:104.Рей Ален вкара 33 точки, но те не бяха достатъчни срещу 'кралете' от Сак Тоун. В мачовете до края Сиатъл ще има домакинско предимство, но срещу Сакраменто задачата ще бъде трудна, след това, което видяхме в петък.
      Сан Антонио победи Денвър след загуба в първия мач. Мач номер 3 в събота показа защо 'Шпорите' са един от големите претенденти за титлата. Тим Дънкан не играе по начина, по който сме свикнали да го гледаме, но показва своето влияние над отбора. Лидерът в Сан Антонио не показва дори малко, че е контузен и не се извинява с това за спада в играта си. След като си върнаха домакинското предимство водените от Грег Попович играчи се отправят към града на Аламо с мач преднина.
      Финикс 4 - Мемфис 0. За изненада на много фенове Финикс се утвърдиха като здрав отбор с играчи като Стийв Наш, Амаре Стадъмайър и Шон Мериън, който се раздават 100 % всеки мач и си заслужават успехите. Дали обаче ще имат сили за нещо повече... Те продължават напред!
      След кратка пауза Индиана и Бостън в мач 3 между двата отбора Пейсърс намериха верния път и спечелиха двубоя. Защо беше паузата? Кратък сблъсък между Джермейн О'Нийл и Антуан Уакър от Бостън. След мача Уакър беше изваден от плейофите до второ нареждане, а О'Нийл бе наказан да плати пари на лигата. За втори път този сезон играчи на Индиана се замесват в конфликт, но да се надяваме това да не се случва отново. Все пак Бостън изравни серията 2-2, след победа в 4-тия мач 110-79.
      Детройт и Филаделфия играят за честта си в мач 4 в неделя. Честта е, разбира се, за Ален Айверсън, който се бори като опълченец срещу нападателите на Детройт. Ален стана 4-тия играч в историята на НБА направил 35 точки и 15 борби в плейофен мач. Малкият голям отново е на път да покаже на гигантите от Детройт, че е важно желанието, а не ръста. Успех на Ален.
      Маями и Шак развяха Ню Джърси в мач 4.Така те продължават напред. Наистина, обаче, им стана топло на Маями след като в 3-тия мач Винс Картър отпрати мача във втори оувер тайм (продължение), след невероятна двойка в края на времето. Силите на Джърси обаче не достигнаха за победата.
      Чикаго Булс загубиха мач 3 във Вашингтон 177-99, но продължават да водят серията 2-1. Булс просто трябва да запазят спокойствие и да се опитат да вземат мач 4 и това да предреши изхода на кръга. Този път Гилберт Аринас показа класата си и наниза 32 точки. Мач номер 5 ще е в Чикаго, но преди това предстои още един в столицата на САЩ.
      Програмата за тази седмица не е ясна тъй като много серии могат да завършат по-рано.
      Приятно гледане!

Йордан Симеонов,
Баскетболен коментатор на "Старт BG Чикаго"


Назад


НБА

Интернет дизайн