5 май 2005 г.

ВЕЛИКДЕН 2005 в Чикаго

      Много българи почетоха празника в българските църкви - БПЦ “Свети Иван Рилски Чудотворец” и БПЦ “Света София” в Чикаго.


     Из "ВЕЛИЧИЕТО НА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО"
      И тази година Денят на Възкресението е с нас.
      Този ден идва веднъж в годината, но силата на неговото внушение остава с нас и през всичките останали дни. През целия наш живот, каквото и да се случи, у нас, вярващите хора, грее мисълта, че има и Ден на Възкресението.


      Бог изпрати на Земята своя единствен Син за да ни спаси от греховете и да ни покаже с учението и с възкресението си пътя към вечността. Към онова, което Той беше отредил на хората преди грехопадението. Към Рая, който би трябвало да е Дом за това най-велико творение на Божествената мъдрост, каквото е Човекът.
     
      Но има и Възкресение!
      Със своето Възкресение Иисус Христос показа на хората, че Божественото начало е непобедимо. Че каквито и да са страданията, изпитанията, че дори смъртта в този свят, не са непобедими.
      След деня на неговото Възкресение всеки човек има вярата, че в своя живот и в живота на всички хора, има надежда, която го спасява.
      Възкресението ни дава нова и непобедима сила на духа ни, че каквито и да са страданията те ще бъдат победени.
      Възкресението ни дава надеждата, че Бог ще възнагради праведни и вярващи с безсмъртието на духа им и че този вечен живот не е далеч за човечеството.
      Възкресението ни напомня и в нашия земен живот, че след болката и страданието, които са били с нас, ще дойде и спасението.Така се укрепват силите ни и всеки от нас става с по-крепко сърце и десница за да се бори с трудностите на ежедневието.

      И затова, Блажени са вярващите!
      Не бойте се ако денят ви е лош и не сте направило онова, което сте искали и е трябвало да постигнете. Но бъдете упорити и вярвайте - следващият път, следващият ден, надеждата ви ще възкръсне и вие ще го направите.
      Не бойте се и не се отказвайте от желанието си да направите живота си по-добър, та в скромност и почитание на Божиите и човешки закони да отгледате децата си и да ги научите на добро, не се отчайвате дори и дълго време да не ви върви. Това са изпитания, които идват при всеки човек и в тях се проверява силата на духа и вярата.
      Не падайте духом и продължете пътя си напред и ще видите как ще дойде денят, когато онова, което сте смятали за вече безнадеждно изгубено ще възкръсне и ще се върне.
      Не се отпускайте, учете се цял живот и бъдете благодарни на учителите си - тогава и вярата в божествения смисъл на живота ви ще възкръсне и вие ще извършите още много и много хубави дела.

      Велик е Денят на Възкресението. Великден! И той идва при нас всяка година за да ни покажа силата на Вярата, Божията сила, да ни подкрепи и да ни даде сили да продължим пътя си с Христа към Спасението.
      Христос Воскресе!

Самуил КАВАРДЖИЕВ

Назад


Великден 2005 в БПЦ “Свети Иван Рилски Чудотворец”
Великден 2005 в БПЦ “Свети Иван Рилски Чудотворец” Чикаго

Великден 2005 в БПЦ “Свети Иван Рилски Чудотворец”
Великден 2005 в БПЦ “Свети Иван Рилски Чудотворец” Чикаго

Великден 2005 в БПЦ “Света София”
Великден 2005 в БПЦ “Света София”

Великден 2005 в БПЦ “Света София”
Великден 2005 в БПЦ “Света София”

Интернет дизайн