28 април 2005 г.

САЩ 2005:
300 000 БЪЛГАРИ МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ В ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА 25 ЮНИ


      Само 3884 българи са гласували в избирателните секции на 16 града в САЩ по време на предишните избори през 2001 година.
      Със Съобщението на Посолството на Република България във Вашингтон, което поместваме, започват предизборните дни за българите в САЩ.
      Разликата от предишния вот е тази, че ако тогава "на око" са били преброени 200 хиляди потенциални гласоподаватели, сега, също "на око" смятаме, че те са повече от 300 хиляди...
      Имаме пълната възможност да счупим този изключително конфузен антирекорд от 3884 гласували за настоящето Народно събрание в София. Но ще го направим ли?
      Законът е много благоприятен - там където има поне 20 души, записали се да гласуват, се открива избирателна секция. Но и миналата година е било така... Тогава най-много са участвали във вота - малко над 1200, което е 1/3 - от Чикаго. Следват Ню Йорк, Лос Анжелис, Бостън, Сан Франциско и Тампа.
      Сега като че ще бъде по-организирано. Министри дори се впуснаха да се срещат с нас и половината от тях успяха да навестят дори Чикаго. Става дума за Паси. Велчев успя да се добере до Вашингтон.
      Пак Чикаго ще изнесе и тези избори на гърба си, като набере третина, а може би и някъде към половината от бройката гласували българи. Очаква се след нас да бъдат българите от мегаполиса Ню Йорк и Лос Анжелис.

      Редакцията на "България 21 век", "Старт BG" и нашето електронно издание www.bulgaria21.com се обръщат към вас с призива да се срещнем пред българските изборни урни в Америка и да гласуваме. Всеки от нас, независимо дали ще се връща в Родината или не, носи отговорност за това какви хора ще водят - към прогрес или упадък - обществото в Родината ни. Там са мнозина от най-милите ни хора, там са корените ни, там е България, която не се забравя!
      Редакцията ви кани да изкажете на страниците на изданията ни своите чувства, одобрение или бележки по организацията или същността на предстоящото важно събитие в историята на Република България.

"България 21 век", "Старт BG Чикаго"

Назад



Интернет дизайн