21 април 2005 г.

ТОСТ ЗА ЕДИН МНОГО ДОБЪР СТАРТ...

      Ако вървите по "Булевард България", който в Чикаго все още е познат и като "Къмбърланд" - от времето преди българския десант по тия места, и усетите, че забързано ви задминава мечтателно усмихнат сънародник, последвайте го!
      Много е вероятно да стигнете заедно до познатия от първа страница на нашия вестник адрес:
      4830 N. Cumberland Ave., # C, Norridge, Il 60706.
      Тогава ще разберете и защо този човек се е усмихвал мечтателно сред мразовития чикагски вятър или под палещите лъчи на лятното слънце. Чувствал е мечтателят, че се движи по верния път - към новия офис на
      Intergroup Realty,
      където ще му предложат най-сигурното средство срещу всички лошотии - здрав, красив и светъл нов дом!
      В понеделник, 18-ти април, мнозина бързахме в тази посока. Щяхме да празнуваме офиса, от който 5 мъже и 5 жени стартираха устремно към висините на професията.
      Най-уверено към празненството на познатите в Чикаго специалисти по недвижими имоти препускаха техните приятели от бранша. Но и за нас, временно присъединилите се български юнаци, също имаше достатъчно работа и теми за размисъл. Най-вече - над тайнствата на менюто и алкохолните елексири, поднесени от охранителната /от "охранване", а не от "секюрити"/ фирма "Механа Избата".
      Попитах най-познатите ми сред всички - Русен Русев и Йонка Станчева, какви са тези американки, които така безстрашно се разхождаха сред българското обкръжение и те ми каза, че това са Мери Тейлър Втича и Изабела Петрило с колегите си от "Сенчъри 21". Оказа се, че при тях Русен и партньорката му в "Итнтергруп Риалти" Светла Колева започнали занаята, пардон - обучението си в така наречената професия на "риал естейта", "брокера" и т.н.
      Приятно беше да видиш благодарни българи, които си спомнят за своите учители и ги канят да изпитат заедно радостта от доброто съвместно сътрудничество и успехите, дошли от него...
      Биваше си ги учителите.
      Но и учениците бяха, по американски, супер!
      Подариха им картина и оптимистичния ритъм на сърцата си, но американците взеха само картината, а другото оставиха за клиентите на Русен и Светла. Така че да знаете - щом идете при тях по работа ще ви срещнат сърдечни хора, а не бездушни чиновници или закоравели капиталисти.
      - Ние не се стремим да спечелим от сделката, а да спечелим клиента - казва Русен Русев. - Клиентът стои на първо място. Готови сме да чуем и решим всички негови въпроси. Купуването на жилище е решителна крачка в живота на хората и ние знаем, че ако решим професионално и човешки въпроса някому - той ще го запомни и ще прати при нас приятелите си. Готови сме да посрещнем и работим с всеки, по всяка нова идея.
      Според Русев българската имиграция в Америка е още "млада", нова. Операцията "купува" при сделките с недвижимости при нас сега е около 70 процента, но ще дойде време, когато българите ще имат повече пари и ще погледнат по-сериозно към къщи и големи сгради и като инвестиция.
      Друга особеност на нашия пазар била, че купуваме по всяко време. Американецът се бои да си пренася багажа на сняг и вятър, ние - не!
      За честването на офиса и на успешния старт, който на практика стана в края на миналата година, Русев каза, че за общността ни са крайно необходими такива срещи - да се опознаваме, да разменяме идеи и да сверяваме възможностите си. При другите общности това е като неписан закон.
      Трябва да учим още и как се прави бизнес на американска земя... Много е важно с кого ще работиш. Сам човек е слаб. Силата идва от добрите съдружници.
      ...Спомням си един страхотен разговор с Русен преди време - за авиацията и небето. Като мечтател-пилот не можах да спя три нощи след това. Искаше ми се да разговаряме от моя самолет с неговата метална птица - и двамата на скорост над 2000 километра в час.
      Но в този тържествен ден, когато този боен пилот, този ас от небесните чертози преди време, празнуваше новия си старт като специалист по недвижимите имоти, като нямахме самолети, и двамата вдигнахме наздравици за бъдещите ни земни успехи и за славата на българското комюнити в Чикаго!
      С това парти те, Intergroup Realty, казаха официално на всички:
      "Ние сме тук. Ние работим, добре работим! Ние ви чакаме - да работим заедно!"

Дежурен репортер на вестник "България 21 век" - К. В. Охридчани


Назад


INTERGROUP REALTY
Лявото и дясното крило на INTERGROUP REALTY - една компания в стремителен полет! Русен Русев и Светла Колева - наздравица пред чудесата на кулинарното изкуство, създадени специално за тържеството от Механа "Избата"!


INTERGROUP REALTY
Мери Тейлър и Изабела Петрило с картината - подарък от българските им колеги от INTERGROUP REALTY, с Русен Русев и Светла Колева, които започнаха своята нова професия в "CENTURY 21".
Интернет дизайн