14 април 2005 г.

SCOTY AWARD ЗА ЕЛЕОНОРА

      Нашите български общности в САЩ имат един важен белег, с който могат да се гордеят в своя нов свят - Америка. Това са децата. Умните, добре възпитани и много ученолюбиви български деца.
      Наскоро в Чикаго се появи още едно доказателство.
      Елеонора Даскалова, ученичка в осми клас на Комарек Скул в Западните предградия на Чикаго, спечели една от най-престижните училищни награди, които се дават в американското училище - SCOTY AWARD.
      Директорът на Комарек Скул Томас Кришони и нейната класна наставница Сандра Мизиа, изразиха пред родителите на 14-годишната Елеонора - Албена и Станимир Даскалови своето задоволство от присъствието на такова даровито дете в тяхното училище - пример както с успеха си, така и с духа и поведението си.
      Това е и основната цел на Scoty Award - да поощряват доброто и градивно начало у децата. Добрите бележки не са най-важния критерий. Думите, с които педагозите от Комарек Скул обрисуват своята ученичка, заслужила наградата, са много висок интелектуален потенциал, изключителна отговорност и трудолюбие, прекрасно възпитание и много добро поведение. Наградата се присъжда на деца, които имат в себе си заложбите на лидер, на човек, готов да работи упорито, за да стигне най-високото ниво в дадена област.
      Scoty Award се присъжда след като училищата в даден район излъчат свой представител и той участва след това в конкурса за най-добрия от най-добрите. Конкуренти на Елеонора са били първенците на 100 училища от Северозападните райони на Чикаго.
      Семейството й е от Русе и идва в САЩ само преди две години. Тя има сестра на 11 години и двете посещават Неделното училище в Българската православна църква "Свети Иван Рилски - Чудотворец".
      Носителката на Scoty Award има много таланти, но с особено увлечение изучава математиката и компютрите. Печелила е още в България много математически състезания.
      Може да се каже, че Елеонора вече е надежда не само на своите родители, но и на българската общност в Чикаго - да израсне сред нас още един признат специалист в такава решаваща за човешкия прогрес област като компютрите и с това да увлече след себе си още много други млади наши сънародници.

“Старт BG”

Назад


Елеонора Даскалова
Елеонора и нейните заслужени награди
Интернет дизайн