10 март 2005 г.

УЕБЪР ВЪВ ФИЛИ...

      Да, колкото и невероятно да звучи бившият гард на Сакраменто Кингс Крис Уебър замина за Филаделфия миналата седмица. Новината за смяната на Уебър бе шок за някои и нормално приета от други. От една страна Сакраменто губят важна фигура от своя състав, но от друга печелят с привличането на по-млади играчи. Не е тайна, че братята Малууф, които са собственици на Кралете, желаят титла в следващите години и смяната на поколенията е основна стъпка към това.
      Първо беше Владе Дивац, а сега Крис Уебър, и двамата над 30 години. От сега нататък Сакраменто ще разчита на младите си играчи като Дариус Сонгайла и Марк Еванс. От друга страна Аллен Айверсън е повече от доволен, че Уебър ще се присъедини към отбора му. Ей Ай имаше нужда от опитен играч и го получи, сега мисията за плейофи е съвсем постижима с младоците Кайл Корвър и Андре Игудауа, които играят великолепно този сезон.
      Междувременно други играчи също трябваше да си стягат багажа. Киит Ван Хорн замина за Далас срещу К. Буут, който ще го замени в Милоуки. Барън Дайвис от Ню Орлеънс замина за Голден Стаит, а срещу това дойдоха Спииди Клакстън и Дейл Деивис. Ню Йорк също спечели много като привлече Малик Роус от Сан Антонио за Назр Мохамед и Джеимисън Бруер.
      След тези промени много от отборите се втурнаха с всичка сила към битката за плейофи. Филаделфия с Айверсън и Уебър спечели 3 поредни победи и се извисиха на 9-та позиция в Изтока. Не такова е положението при Чикаго Буулс, който след успешни двубои, сега има 3 загуби от 3 мача за седмицата. Разбира се, Буулс продължават да са 6-ти с поглед към плейофите след 7 години суша. Далас също загубиха 3 поредни мача, но загубите на Сакраменто им гарантираха 4-та позиция на Запад за поне още 3 мача. Водещите отбори Ст. Антонио и Маями продължават да диктуват темпото в лигата. Шпорите са с 45 на 13 победи и загуби, а Маями - 44 на 16 и изглежда, че това са отборите с най-големи шансове за титлата тази година.
      В следващия месец отборите от НБА ще играят с пълни сили за 16-те плейофни позиции. Отбори като Л.А. Лейкърс, Минесота, Денвър и Мемфис ще се борят на Запад. На Изток - Индиана, Филаделфия, Чикаго и може би Ню Джърси ще оспорват последните места. Очакват ни интересни сблъсъци:

      Л.А.Лейкърс - Далас 03/10
      Минесота - Маями 03/10
      Хюстън - Финикс 03/11
      Далас - Минесота 03/13
      Сакраменто - Хюстън 03/13
      Л.А.Лейкърс - Маями 03/17

      НБА Статистика:
      Точки:
      1. Аллен Аиверсън 30,3
      2. Коби Брайънт 27,9
      3. Дърк Новитски 26,9

      Борби:
      1. Кевин Гарнет 13,7
      2. Бен Уаллес 11,9
      3. Тим Дънкан 11,8

      Асистенции:
      1. Стийв Наш 11,4
      2. Бревин Найт 8,3
      3. Стефан Марбери 8,2

Йордан СИМЕОНОВ,
баскетболен коментатор на "Старт BG Чикаго"


Назад


NBA
Интернет дизайн