10 март 2005 г.

НОВИНИ ОТ ПЪРВАТА В СВЕТА (ДОРИ В ЧИКАГО...) ВИРТУАЛНО-СПИРТНА АПТЕКА-БИБЛИОТЕКА

      Първото и най-главно условие, за да има култура в борбата за ранното утринно изтрезняване е човек да се напие предната вечер.
      Това ни накара да ви запознаем с някои алтернативни възможности, с които хората по света започват борбата с това голямо зло за човечеството. Недейте набляга само на бирата и балканските сливовици!
      Наскоро в нашата първа на планетата Виртуално-Спиртна Аптека-Библиотека "СТАРТ" се получиха някои нови, направени обаче, по много стари рецепти произведения на човешкия гений в областта на опияняващите корени на изтрезняването.

      1. От Русия пристигна единствената за сега на планетата ГОВОРЯЩА ВОДКА.
      С нея имате шанс да развеселите цялата компания, с която сте се събрали. И ще бъдете най-оригиналният. Може и да забър..., пардон, да се запознаете с някоя интересна дама. Никой не е виждал такова нещо досега!
      При всяко наливане бутилката произнася нов тост. Общо са 14. И това е не само тост, а цял театър - с музика, шеги, бурен смях. Нещо повече - бутилката с течение на нощта сякаш сама се опиянява и тостовете стават все по-горещи! Ако позабравите да наливате бутилката ви се обажда, че нещо сдавате фронта и трябва да се постегнете!
      Тайната е в запушалката, където е монтиран микрокомпютър.
      Руснаците са се престарали - направили са чипа да работи и при сибирски студ от минус 55 градуса по Целзий.
      Говоряща водка - "Супер Премиум", в еднолитрова бутилка, при нас струва само 60 долара.

      2. От Чехия ни снабдяват с възкръснал от миналия век АБСЕНТ. Това е силно алкохолно питие, което е уморила не една дивизия известни поети, художници и писатели и неизвестни техни последователи. Най-важната съставка в него е т.н. полъйн.
      Получава се от специални растения в ефирни масла, които съдържат големи количества туйон.
      Туйонът в големи количества е отрова.
      Именно туйонът е онова нещо, с което се слави ефектът на абсента.
      Абсент "Ван Гог" в 0.5 литрова бутилка при 60% спирт и с 16 мг туйон струва 35 долара.
      Абсент "Кинг ъф Спиритс" в 0.7 литрова бутилка при 72 градуса спирт и със 100 мг туйон се пие засега само в Чехия и Русия, в Европа е забранен, а в САЩ не го познават. Цената му е 276 долара.

      3. Франция се представя в нашата Първа по Света Виртуално-Спиртна Аптека-Библиотека с един от най-старите на планетата коняци - ПРУНИЕ. Сърцето на тази божествена напитка се състои от купажа на най-добрия конячен спирт от три района: Гран Шампан, Петит Шампан и Фен Буа. Този спирт отлежава по 10 - 20 години задължително само в бъчви от лимузенски дъб. Владенията на Пруние във Франция са в град Коняк и датират от повече от 200 години.
      Този шедьовър от елегантност и сложност може да се получи в 0.7 литрови опаковки за 516 долара всяка.

      4. А сега ще ви запознаем с абсолютния крал на алкохолните напитки в нашата Първа в Света Виртуално-Спиртна Аптека-Библиотека! Нарича се ГОРДОН и МАКФАЙЛ МОРТЛАК.
      Нестандартната мелодика в имена ви напомнят мъгливата и ръбато-камениста Шотландия, но уискито си го бива.
      За него, обаче, ни забраниха да разпространяваме каквито и да е сведения, с изключение на едно: Гордон и Макфайл Мортлак, уиски родено през 1938 година и облечено в кристален декантер, поставен в кован меден сейф, струва 50 778 долара /Петдесет хиляди, седемстотин седемдесет и осем американски долара/
      Какво му плащаш?! Купувай, не остана!

"Старт BG Чикаго"
Дежурен от отдел "Ресторанти, механи и бирарии"
Репортер ОХРИДЧАНИ


Назад


Говоряща водка
Говоряща водка - "Супер Премиум"


Шампанско
Шампанско "Вдовицата Клико"
Интернет дизайн