17 февруари 2005 г.

НБА - БЛЕСТЯЩАТА НОЩ НА ЗВЕЗДИТЕ

      Всяка година в определен град в САЩ се събират най-големите звезди в баскетбола. От Лари Бърд, Меджик Джонсън, Майкъл Джордън до Коби Брайънт, Ален Айверсон и Кевин Гарнет - всички те са играли в Мача на "Звездите".
      Мястото в "Звездния" отбор е заслужено с много работа на терена и извън него.
      Тази година честта да домакинства на All Star Game се пада на Денвър. Градът е разположен в северната част на Америка, в щата Колорадо, в сърцето на Скалистите планини (Rocky mountains) на 1,609 метра надморска височина. Денвър е столица на Колорадо с население от около 500,000 души.
      Градът ще приюти Мача на звездите в своя 19 хиляден PEPSI център. Красивата сграда е отворена на 1 Октомври, 1999 г.
      Този баскетболен спектакъл се счита като най-зрелищния в НБА и се очаква с огромен интерес. Билетите са почти продадени, независимо от високите им цени. Един билет на горно ниво варира от $500 до $1,000.
      Участниците ще се състезават в няколко вида баскетболни занимания.
      Всичко започва в петък вечер на 18 февруари с мач между "новобранците" и играчите втора година в лигата. Няколко от имената, който ще вземат участие са: Кармело Антъни (Денвър), Леброн Джеймс (Клив.), Дуейн Уейд (Маями) и Кърк Хайнрих (Чикаго).
      Следва събота вечер, 19 февруари, с турнира по забивания на най-добрите забивачи в лигата и състезание между най-добрите "тройкаджии". Контролът на топката също ще бъде демонстриран в този ден със състезанието за най-добър майстор при този баскетболен елемент в НБА. Следва мачът между звезди от Холивуд, който винаги привлича голямо внимание от феновете на актьори и певци.
      В неделя, 20 февруари, е това, което чакаме отдавна - Мачът на Звездите. Тази година отборите ще изглеждат така:
      ИЗТОК:
      Винс Картър (Ню Джърси)
      Гранд Хилл (Орландо)
      Леброн Джеймс (Кливлънд)
      Ален Айверсон (Филаделфия)
      Шакийл О'Нийл (Маями)
      ЗАПАД:
      Кевин Гарнет (Минесота)
      Тим Дънкан (Сан Антонио)
      Трейси МакГреиди (Хюстън)
      Коби Брайънт (Л.А. Лейкърс)
      Яо Минг (Хюстън)

      Разбира се това са играчите, които започват и са получили най-много гласове от феновете. Резервите ще бъдат обявени по-късно тази седмица.
      Само като погледна имената на играчите и ми настръхва кожата! Можете ли да си представите тези всички велики спортисти един срещу друг под един покрив? Само един мач може да постигне това и това е "Мачът на Звездите" в НБА.

      Часът и датата са отдавна известни на тези, които ще гледат спектакъла на живо, както и мястото на събитието - PEPSI СЕНТЪР в Денвър.
      За тези от вас, които ЩЕ БЪДАТ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА : Канал TNT на 20 Февруари от 7:30, 54-ят Мач на Звездите.
      Приятно гледане!!!


АЙВЕРСЪН НАНИЗА 60

      Не се случва всеки ден в НБА играч, висок 1,80, да вкара 60 точки!
      В интерес на истината това е било само веднъж, датата е 12 Февруари 2005. Мястото е Уаковиа Център във Филаделфия. Двубоят Филаделфия - Орландо Меджик (112-99).
      Алън Айверсън от домакините направи крачка в историята, като стана вторият играч, който постига 60 точки, след Уилт Чеймбърлейн. Айверсън, който бе избран да започне в мача на звездите за 6-и път в кариерата си, просто не можеше да бъде спрян в събота вечер срещу Орландо.
      "Аз мисля че ние ставаме свидетели на велика кариера в НБА, направена от един от най-талантливите, силни и сърдечни момчета, който ще видите на баскетболния терен", заяви треньорът на Филаделфия Джим О'Брайън.
      60-те точки на Айверсън са най-високото достижение в кариерата му, може би след финалите на НБА през 2001 срещу Л.А. Лейкърс. Отново обаче "Номер 3" демонстрира обичта си към отбора като каза: "Все пак да победиш в мача - това е най-важното нещо".
Безспорно Алън е суперзвезда и почти сигурно ще се запази като лидер при реализаторите с 29,7 точки на мач, следван от Коби Брайънт (27,4) и Дърк Новитски (26,9).
      Добрият сезон, разбира се, ще бъде пълен ако "The Answer" грабне титлата MVP (най-полезен играч) за 2004-2005 година.
      Следващата спирка на Айверсън е Мачът на звездите в Денвър в края на седмицата. Ще бъде интересно да видим какво ще направи той под крилото на "Дизела" Шакийл О'Нийл като център.
      Докато Алън Айверсън нанизваше точка след точка играха се и много други мачове. Маями победи Сан Антонио 96 - 92 в двубоят на титаните. Далас спечели мачовете си срещу Сакраменто (115 - 113) след спорен мач и Сиатъл (95 - 92), за да се утвърди на 4-та позиция в Запада. Чикаго победи Минесота като гост (87- 83) и вече са с 24 - 23 победи и загуби. С Коби Брайънт отново в отбора Л.А. Лейкърс загубиха от Кливленд с ЛеБрон Джеймс (89-103), а Коби записа 26 точки.
      В неделя един от най-добрите играчи в историята на НБА напуска терена. Карл Молоун или "Пощальона", както много фенове го знаят, прекрати 19 годишната се кариера в Лигата. Карл игра 18 сезона за Юта Джас и един за Л.А. Лейкърс. Малоун има три финала на НБА (без титла), 2 пъти е бил MVP и е номер две в класацията за вкарани точки с 36,928 след Карийм Абдул-Джабар с 38,387 точки.

Йордан СИМЕОНОВ
Баскетболен коментатор на "СтартBG" - Чикаго


Назад


NBA
Интернет дизайн