27 януари 2005 г.

"СВЕТА СОФИЯ" - ДЕНЯТ СЛЕД ИЗБОРИТЕ

      В събота, на 22 януари, в БПЦ "Света София" - Чикаго/Дес Плейнс, се състоя годишното събрание на членовете на Църквата, които гласуваха, също така, и за църковно настоятелство. То ще работи за успеха на Храма през новата 2005 г.
      Всичко ще стане ясно след няколко дни, през което време присъствалите на изборите юристи ще удостоверят валидността на всеки подаден глас и ще обявят резултатите.
      Нито предизборната треска, нито самите избори смутиха интереса и желанието на българите в Чикаго и събърбите да идват на Божествената Света Литургия в Храма и да се срещат помежду си в новия, приветлив и просторен салон при Църковния комплекс. Вече по два-три пъти месечно тук се организират срещи между хора, родили се и израсли в един град или една област в България, а Рождественските и Новогодишни празници бяха своеобразен връх за препълнените месечни програми.
      Не беше различен и неделният ден след изборите.
      Фоторепортажът на тази страница може да ви даде една, макар и "книжна" представа за настроението. Но всеки има всяка седмица нова възможност да дойде лично и да усети свободната и динамична българска атмосфера, сред която протичат срещите, песните, танците, идват на ум скъпите спомени и се поглежда с кураж в бъдещето.

Старт BG

Назад


БПЦ "Света София"
БПЦ "Света София" - Чикаго/Дес Плейнс


Новогодишни празници
Новогодишни празници


Интернет дизайн