20 януари 2005 г.

ИДВАЙТЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЧИКАГО БУЛС!

      Идва нова баскетболна вълна в Чикаго!
      Както изглежда този път новият треньор донесе нещо повече от обещания и празни приказки. Скат Скайълс пое отбора в средата на миналия сезон, когато Буулс бяха един посредствен отбор в Източната лига. Със себе си Скайълс донесе и опита, който имаше като треньор, а също и като играч.
      Неотдавна гледах по НБА-ТВ един мач от 1994 между Чикаго с Майкъл Джордън и Орландо Меджик с Шакийл О'Нийл. Майкъл вкара 64 точки но Буулс загубиха, една от причините беше онзи нисичък играч от Орландо с име Скат Скайълс. Сегашният треньор на Чикаго се раздаваше по корта, бореше се за всяка топка, опитваше се да вкарва всичко и успя!
      Тази "спортна злоба" като че ли е предадена от него в сегашните играчи. Ако той успее да накара всеки да играе в неговият стил то нас, феновете на Буулс,ни чакат много радостни моменти!
      Но толкова за треньора. Нека поговорим за играчите, а за тях има какво да се говори. В средата Еди Къри играе много стабилно и ако преди да му липсваха борби той успява да ги наваксва. Другият център/фоуард Тайсън Чейндлър играе прекрасно като резерва и успя да направи няколко големи чадъра в двата мача с Ню Йорк (Чикаго спечелиха и двата мача) и по този начин да реши изходите на двубоите до голяма степен. Точките не са силата и на двамата но те допринасят с борби, чадъри и асистенции.
      При гардовете ситуацията изглежда чудесна. Кърк Хайнрих е неуловим 15,9 точки на мач и 7,1 асистенций. От другата страна е Бен Гордън, които играе в лигата за първа година.Гордън или 'Джордън" както му викат коментаторите, е блестящ, с отлична физика и невероятен изстрел от периметъра. Гордън успя да реши няколко мача в последните секунди и наистина играе по-добре като резерва, отколкото като титуляр. Бен е с 13,5 точки на мач и изглежда има бъдеще с Буулс.
      Останалите ветерани, като Ерик Пиаткауски, Антонио Дейвис, Адриън Грифин и Отела Харингтон допринасят с опита си в НБА. Нито един от тях няма големи цифри, но ние всички знаем, че отбор без такива опитни играчи не може да стигне далеч. Дори "феномена" ЛеБрон Джеймс има до себе си ветерани като Зидрунас Илгаускас, Скат Уилиамс и Лисиоус Харрис да му помагат и показват играта, отделно от класата. Чикаго може и да не стане шампион тази година или дори да отиде на плейофи, но каквото и да стане Буулс ще имат успешен сезон защото те преодоляха 0 - 9 старт, а за това се искат истински мъже. Успех Скат Скайълс и Чикаго Буулс!!!

Йордан СИМЕОНОВ
Баскетболен коментар на "СтартBG" - Чикаго


Назад


NBA
NBA
Интернет дизайн