13 януари 2005 г.

КОЛОСЪТ НБА СЕ ПРОБУДИ И НАБИРА СКОРОСТ

      Новата година не обърка плановете на водещите отбори в НБА. Звездите от най-респектиращата лига в света продължават пътя си към плейофите.
      "Горещите" Финикс Сънс са номер едно в Запада и в цялата лига. Те са първият отбор, които достигна 30 победи този сезон и за сметка на това имат само 4 загуби. Главен "виновник" е Стийв Наш (гард) който със средно по 11 асистенции на мач се превръща в истински разпределител на корта и пасовете му са просто неуловими за съперника.
От другата страна на САЩ Маями Хиит също са непобедими. Хиит имаха 14 поредни победи преди загубата от Сиатъл Соникс със 96-98 на 3 януари. Маями са номер едно в Изтока и ще останат там доста време заради огромната си преднина от 5 мача над другата изненада до сега - Кливленд Кавалиерс с феноменалния ЛеБрон Джеймс който има отличните 24,3 точки, 6,8 борби и 7,1 асистенции средно на мач и се превръща в звезда на лигата.
      Кливленд са следвани от Ню Йорк (17-17), Уашингтон (19-13), шампионите от Детройт (18-14), които не показват играта си от миналият сезон, Орландо (18-14).
      Беспорно приятната изненада идва от Чикаго, където Буулс спечелиха 5 пъти подред за първи път от както Майкъл Джордън напусна. Момчетата на Скат Скайълс са на 10 позиция в момента с 13 победи и 18 загуби. Да си пожелаем плейофи в Града на ветровете тази година.
      В "Дивия запад" Сан Антонио тихомълком печелят мач след мач без да привличат много внимание. Изглежда, че Шпорите са най-големият претендент за титла този сезон, както и всеки. Тяхната звезда Тим Дънкан е блестящ до момента с 11,9 борби на мач ( 2 в лигата) само зад Кевин Гарнет, който е с 15. Далас Маверикс също влизат в крачка с пет поредни победи (общо 22) и 10 загуби. Немският форуард Дърк Новитски е трети в лигата с 26,9 точки. За сега Коби Брайънт и Л.А. Лейкърс са на шесто място и много са специалистите, които твърдят че Л.А. се представят на ниво до момента. Леикърс обаче не са сигурни в защита с липсата на стабилен център. На дъното на запада са Ню Орлеънс Хорнетс с едва 3 победи от 32 мача.
      На 20 Февруари в Денвър ще се проведе и годишният мач на звездите. Сега е времето, в което баскетболните фенове гласуват по Интернет за играчите които да започнат в мача. За да гласувате за вашите любими играчи можете да посетите www.nba.com и кликнете на All-Star Game, там ще излезе списък на играчите. Разбира се Интернет не е единственият начин за гласуване. Карта за гласуване може да се намери в магазините на Champs Sports и Foot Locker.
      Може да гледате мача по TNT в неделя, 20 Февруари.
      Шоуто започва още в Петък с мач между новаците срещу играчите втора година. В събона пък има различни първенства като Забивки, Тройки и др.
      Не забравяйте това голямо зрелище! Ще се видим в Денвър!!!

Йордан СИМЕОНОВ

Назад


NBA
NBA
Интернет дизайн