6 януари 2005 г.

ЧЕРНА КОТКА

      От най-стари времена до днес по улици и площади се срещат черни котки, които ви пресичат пътя и носят бели и нещастия.
      Само нашата Черна Котка е добра и ви праща от своите вибриращи черни мустаци новини и съобщения, които ви предпазват от лошотиите по света.
      Тя е член на борда на "B-A Съдебните Магистрати" и почетен Доктор Хонорис Кауза в Университета "GB тратС".
      В нейния екип, който ще списва през 2005 година Правната и Криминална страница на "Старт BG" са включени известни български и американски адвокати, които ще имат удоволствието да й асистират и да съветват вас, нашите драги читатели, по всички въпроси, които биха ви интересували.
      Звънете! Не я жалете! Пишете и питайте!
      Ще бъдете изненадани от нейната любезност и начетеност!
      Нашата Стартовска Черна Котка ще публикува и ваши писма и мнения, успешен или горчив опит, ще ви помогне и ще чака помощ от вас, за да направи полезна страницата за съдбовни моменти в живота на хората. Те могат да се преживеят и надвият само със силен дух и малко хумор, който предпазва от някои още по-фатални удари, за които не трябва и да мислим.

      НОВИЯТ ПРОЧИТ НА СТАРАТА ДУМА ДЕПОРТАЦИЯ
      2005: ПЪРВАТА ДОБРА НОВИНА ЗА ЕМИГРАНТСКОТО БРАТСТВО!
      Хиляди са нашите братя - имигранти, които кръстосват Америка със своите тежки трокове. Десетки хиляди са тези наши сестри и братя, които сядат всеки ден зад волана на личния си автомобил.
      Над мнозина от тях досега висеше Дамоклевият меч за каране след употреба на алкохол.
      И имигрант обвинен, че кара в нетрезво състояние беше обречен на депортиране.
      В края на миналата година във Вашингтон беше приет нов прочит на това правило.
      Добрата новина # 1 за шофьорите през 2005 година е, че тази простъпка вече не се смята като деяние, заплашващо с депортация.
      Нещо повече: дори и ако водачът е допуснал аварии в нетрезво състояние, с каквито и да са последствия, този факт не е достатъчен да бъде поискана депортацията му.
      Единствено, ако аварията е била предизвикана умишлено, след като е имало предварително планиране, случаят се квалифицира като криминален и закононарушителят може да бъде депортиран.
      При инцидентен случай, дори и ако има катастрофа с летален изход, случило се е непоправимото, наказанието не се квалифицира като прерогатив на имиграционните власти.
      Карането в нетрезво състояние, ако и да остава в категорията на криминалните нарушения, не се смята за деяние, при което е използвано насилие или преднамерена жестокост.
      Както често се случва, тази промяна е направена след като през току-що отминалата година депортираният през 2002 година за шофиране след употреба на алкохол в Хаити Джозев Леокла и неговите адвокати обжалвали и спечелили в съда.
      Новото постановление съвсем скоро ще бъде обнародвано и "Старт " ще има възможността да ви запознае по-обстойно с него, ако някой от нашите читатели се обърне със свой въпрос към нашата "Черна Котка".

Назад


Черна котка
Интернет дизайн