6 януари 2005 г.

ДА УБИЕШ ПО ИНТЕРНЕТ

      Какво ли ще зърне човек в детската душа на хлапето, което с часове убива по време на своите Интернет игри?
Какво ли ще зърне човек в мъжката душа на режисьорите на тези игри и на дебелите и богати хора, които си купуват жени, коли, самолети и острови в океана от сатанизирането на бъдещето поколение на човечеството?
      Ето че сега и някакъв си Джон Локууд, убиец на животни под формата на ловец, дава възможност на деца и изнемощели старци, на всякакви кретени, които не могат да стигнат с краката си до гората и там да убиват, да правят това от вмирисаната си стая чрез едно натискане на клавиша на компютърната мишка.
      Да, да, става дума за истинско убийство - с кръв с предсмъртна агония на животното. А защо не и в бъдеще да се усъвършенства така, че да се приложи и за лов на човеци? Колко ще струва да се направи една уж нелегална индустрия за хващане на роби, или дори доброволци, които нямат друг изход да изхранят семейството си?
      Как става?
      Включва Джон към Интернет една карабина /в бъдеще това може да прави Пешо, терористът Ладен, генералът Паден или всяка друга солидна организация като може да избере картечница, оръдие, ракета или атомна бомба/.
      Карабината е в неговото ранчо за отглеждане на животни, които ще бъдат убивани по Интернет. В бъдеще може да се постави в скришен апартамент на площад Пикадили или на друго място - по избор.
      Камери следят движението на животното. Обикновено то е приучено да идва на това място да пие вода.
      Когато то се приближи, убиецът с мишката придвижва видеокамерата с мерника на карабината към сърцето на жертвата. После натиска. Сърната пада в предсмъртна агония. Докато умира храбрият ловец отпива от коняка и разказва на внучето си колко често е посещавал Христовата църква и как веднъж е подарил икона на Света Богородица за Олтара.
      Цената била 50 долара за час Интернет време. Ако улучи, обаче, Интернет извергът плаща 1 300 долара за елен. Разбира се без да го получи като трофей.
      39-годишният Джон, който се беше заканил да направи промоция на бизнеса си в началото на тази година се оплаква, че бил залят от помия - наричали го болен психопат, презрян лешояд.
      Но той е сигурен, че е прав. Техниката се развива постоянно - от ловуването с лък или копие до сега са излезли на бял свят могъщи винтовки с оптични мерници и специални куршуми, които не дават шанс дори на нищожната катеричка да се спаси. Компютърът бил само едно ново техническо средство да получиш голямо и истинско удоволствие от кръвта, агонията, убийството и смъртта.
      Джон Локуд не е съгласен, че хора като него били Залезът на цивилизацията и тържеството на свирепия сатанизъм, към който върви човечеството.
      В такива моменти наистина се питаш - ако Бог е направил човеците, не е ли някой друг опропастил неговото най-велико творение? И не си сигурен дали бедствията като цунами и атомните бомби не са поне предупреждение?

По материали от новогодишния печат

Назад




Интернет дизайн