15 април 2009 г.
Българо-американски център за културно наслество
Bulgarian American Heritage Center

обявява

МЕСЕЦ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА В ЧИКАГО

24 април - 24 май 2009г.

Празничен коктейл

КЪДЕ: Coок County Building, 118 North Clark Street, Suite 112, Chicago

КОГА: 1 май 2009, петък, 3:30 следобед

Българо-американският център за културно наследство в сътрудничество с Мария Папас - Cook County Treasurer, организира официалното отбелязване на Деня на българската писменост и култура в Чикаго.

В сградата на Cook County ще бъде показана Изложбата „Българска Артфабет“ . Изложбата е фантастично изобразяване на българската азбука, буква по буква нарисувани с много цвят и въображение от български деца-художниците в Чикаго. Изложбата е осъществена от Българо-американския център за културно наследство съвместно с Арт-студио „Владимир Димитров-Майстора“.

Използваме възможността да популяризираме и б ългарския фолклор с изпълнения на фолклорна формация „Балкански ритми“ и ансамбъл „Хоро“.

Коктейлно сервиране.

-------------------------------------------------------------------

Напомняме на всички деца и младежи в ученическа възраст, и на техните родители – все още не е късно за участие в литературния конкурс:

„Да се завърнеш в бащината къща...“ (Димчо Дебелянов) – Къде се завръща българинът, който живее в чужбина?

Конкурсът е организиран от Държавната агенция за българите в чужбина. Отворен е за деца и юноши от 6- до 19-годишна възраст. Крайният срок за подаване на творбите е 30 април 2009г. За повече информация: http://www.aba.government.bg/news.php?newsid=2859 .

Можете да участвате в конкурса, изпращайки творбите си и на нас. Електронно на bgusa.org@gmail.com или по пощата не по-късно от 29 април 2009.

 -------------------------------------------------------------------

БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКИЯ ЦЕНТЪР ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО Е NONPROFIT ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРИ ЗА БЪЛГАРИ В ЧИКАГО И ОКОЛНОСТИТЕ, ОТВОРЕНА ЗА ЧЛЕНСТВО, ИДЕИ И СЪМИШЛЕНИЦИ.

За контакт: bgusa.org@gmail.com

Адрес: Bulgarian American Heritage Center, PO Box 7355,Prospect Heights, IL 6007

Назад






Copyright 2005-2009 Bulgaria21.com Chicago