15 февруари 2009 г.
ГОЛЯМАТА НАГРАДА
НА БЪЛГАРСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ В АМЕРИКА BULTV

В ЧИКАГО

- Станах абонат още преди няколко месеца, когато BULTV транслираше само 8 телевизионни канала от България – казва Лидия Трайкова, наша сънародничка в Чикаго, дошла в Америка преди 9 години. - Съпругът ми не беше по това време в Чикаго, но аз не го чаках, а веднага се абонирах. Знаех, че ще го зарадвам. Така и стана. Получихме рисийвъра, който е необходим за препредаване на картината от Интернет-връзка в телевизора, по пощата. Момчетата от Лас Вегас, с които говорих по телефона, бяха изключително любезни и точни в инструкците си. Буквално за минути скачихме всичко както трябва и веднага се появиха картините и реч от България. Семейството ни е свикнало с българската телевизия и тя ни липсваше много. По-късно, когато обещанията на Станислав Георгиев от Невада се изпълниха дословно и вече имаме най-добрите 20 български телевизии у дома си, а и ощеповече когато разбрахме, че представителството в Чикаго е поверено на г-н Светлозар Иванов и „Полина сървис”, откъдето всеки петък си купуваме българската преса, с голямо удоволствие разбрахме, че този път нещата са поставени на здрава почва и наша телевизия в Чикаго и Америка вече ще има. Винаги и качествена!

Разговаряме точно в офисиете на „Полина сървис” – на 4388 Талман Авеню, съвсем близко до пресечката на добре познатите чикагски улици „Лорънс” и „Калифорния”. Край нас, както винаги, огромни пакети, денкове и фантастични опаковки, специално пригодени за контейнери – по въздух и вода! Като, че цяла Америка пренася нещо в България – от някакви скъпи цигулки и контрабаси, опаковни като съкровища, до мебели и къщи на парчета, части от автобомили и цели джипове и яхти, които направо се транспортират от автокъщи и магазини до летището – главно с това се занимават тук и като че няма криза в занаята...

Както вече разбрахме – авторитетът на „Полина сървис” и нейното представителство в Чикаго е добра атестация за BULTV – компанията, която ретланслира двадесетте телевизионни програми от България /скоро и радиопрограми/. Това съвпада и с една друга, почти апостолската дейност, която „Полина сървис” развива – сега тя е като че единствената, която си позволява, при съвременните цени на каргото, да пренася през океана тонове български вестници и списания и да ги разпространява в Чикаго и САЩ. „Апостолска” – защото от такъв презокеански пренос на печатни издания въобще не се печели!

А нашата среща със семейство Трайкови е по един щастлив повод: те печелят Голямата награда на BULTV – 42-инчов LCD телевизор. В нея взеха участие всички абонати на българските телевизии, записали се до 15 януари 2009 година. Арбитър беше компютърът, най- големият късмет се падна в Чикаго и това не е случайно и изненада за хората от най-големия извън страната български град в света.

- Всичко, каквото имаме в Амеирика сме спечелили с упорит и постоянен труд – казва Лидия. – Е, време беше да ни проработи и късмета! Освен на късмета – благодаря и на всички, които ни направиха щастливи с българските телевизии. Успех в живота и във вашата работа!

- И аз благодаря на нашите сънародници от BULTV – казва съпругът й, - при всеки наш въпрос – винаги има човек на телефона и неговата любезна информация ни дава възможност да се ползуваме от всички възможности, предоставящи ни нашия абонамент.

Коментираме някои от тези възможности. Сред тях е преимуществото да гледаш 8 телевизии в реално време, а другите – в синхрон с разликата в часовете.
- Отново се пренесох сред нашата удивителна природа, нашите песни и танци – говори Лидия Трайкова. – Разбира се – човек не може да си позволи кой-знае колко време да стои пред телевизора, но хубавото е, че можем във всеки час на денонощието, и в добър час и при лошо време – да сме при корените си, в детството и младостта си, по родните места, откъдето черпим вяра и сили!
- Как посрещнахте вестта за наградата?
- Ами, помислих, че някой познат се шегува – каза Лидия. - Но познатият глас се оказа на Станислав, с когото разговаряхме при инсталирането на телевизионното устройство.
- Кога ще поставите тази солидна телевидзионна стена у дома си?
- Може би веднага. Ще поканим и наши познати като Николета и Младен, Бисера и Юли, които са абонати и особено някои от тези, които още не са абонати...

Климент ВЕЛИЧКОВ

Назад




БЪЛГАРСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ В АМЕРИКА BULTV

Лидия Трайкова от Чикаго спечели 42-инчов LCD телевизор в Томболата на
BULTV. В нея участвуваха абонатите от САЩ и Канада, записали се за програмите на 20 български телевизии до 15 януари 2009 година.
Наградата й бе връчена в офисите на познатата чикагска фирма „Полина Сървис” – официален представител на BULTV в Чикаго.



Copyright 2005-2009 Bulgaria21.com Chicago