15 октомври 2008 г.
МЕСЕЦ НА ХУДОЖНИЦИТЕ В ЧИКАГО

Есента - художник размаха невидимо своята палитра в Чикаго! Все повече жълто-оранжеви пламъчета заиграваха по короните на дърветата и те заприличаха на светлинни корабчета сред зеления океан от паркове и гори. Няма и спор - Чикаго е в десятката на най-зелените градове в света. Той е и сред най активните градове в САЩ за културни атракции, програми и събития. Изключително динамичните изяви на музеите и културните институции са винаги активно подкрепяни от кмета на града и губернатора на щата.

Няма да ми стигне и целият вестник да изброя културните събития в Чикаго Но ще се спра накратко само на месец октомври, защото той е обявен за Месец на художниците. В тези дни всички галерии широко отварят врати, като изложбите твърде често са съчетани и с музикални прояви. Тази година имаше и тема: “Художниците и значението на това, което правят”.

ARC галерия отправи този въпрос-тема и към своите членове и на откриването на изложбата в самата галерия видяхме отговорите, експонирани в много картини. Всяка от тях носеше посланието на своя автор.
И този път американската артистична арена беше с българско участие.
В самата ARC галерия картини показаха Ралица Владимирова /”Безмълвен ход”/, художничка занимаваща се активно с арт-терапия и Кина Бъговска - експресивната картина “Танго”, вдъхновена от творческата интеграция с музиката на сестра й Петя.

Друго участие на Бъговска е в Даун Таун в прочутия Мerchandise Mart, журирана от Съюза на чикагските художници с картината си “Рон Картър”, известен джазов изпълнител.
Изложбата е на 8-ми етаж и е отворена за посетители до края на октомври. Адрес: 350 W. Mart Drive, Chicago.

През ноември Кина Бъговска ще участвува в изложбата “Feminist Ecology: Women and the Earth”
Откриването е на 28 октомври с коктейл от 5 до 8 часа в
Koehnline Museum, Oakton College, 1600 E. Golf Rd., Des Plaines, 60016

Очаквайте и изложбата на групата на Българските художници в ARC галерия през ноември 2008.
Откриването ще се състои на 11 ноември от 6-9 часа,
832 W. Superior #204, Chicago,
тел.: 312 733 2787


Старт BG

Назад

Кина Бъговска

Кина Бъгавска: „Танго”

Ралица Владимирова
Ралица Владимирова: „Безмълвен ход”

Кина Бъговска

Кина Бъгавска: „Рон Картър”

Интернет дизайн