7 август 2008 г.
Япония благодари на Чикаго

По повод поканата и изпратената в Япония картинна азбука от Арт-студио “Владимир Димитров - Майстора”, с участието и на малките художници от българските училища към църквите “Св. София”, “Св. Иван Рилски - Чудотворец” и Учебен център “Знание”, ръководителката на студиото, художничката Кина Бъговска е получила благодарствено писмо от Посолството на Република България в Токио. В писмото, адресирано и до малките художници, се казва:

Изказвам голямата си благодарност за това, че предоставихте вашите рисунки на българската азбука “Кирилица” за изложба по повод 24 май - Денят на българската просвета и писменост.
Рисунките бяха изложени в резиденцията на посланика на Република България в Токио академик Благовест Сендов.
Те ще бъдат изложени по-късно и в една по-голяма изложба, заедно с графичните плакати на 30 художника от цял свят, включително трима български, и с колекция на рисунки на Азбуката от 30 пловдивски художника.
Някои от вашите рисунки бяха заснети от Сателитната телевизия Би Ес Фуджи, като беше излъчено едночасово предаване за България.
Благодаря ви още веднъж и ви пожелавам много успехи в бъдещите ви творчески начинания.


Дванадесетте участници в картинната азбука бяха наградени с грамота по време на празничния концерт на 24 май, организиран от Българо-Американски център за културно наследство в концертната зала на Ирландския културен център. Изложбата беше експонирана заедно с рисунки на деца от Българското училище към църквата „Св. Иван Рилски - Чудотворец и експонати на Български музей в Чикаго.

Климент ВЕЛИЧКОВ

Назад

Детско изкуство

На изложбата “Рисуваната азбука” в Чикаго


Арт-студио “Владимир Димитров - Майстора” печели и тази година Награда от Световния конкурс на Държавната агенция за българите в чужбина за детска рисунка, благодарение на своята възпитаничка Кристина Антонова. Честито!


Интернет дизайн