8 май 2008 г.

ЧЕТВЪРТА СВЕТОВНА СРЕЩА НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ
18-22 май, 2008 - Мадрид

Около 30 български медии по света, сред които и Български Хоризонт, ще се съберат тази година от 18 до 22 май в Мадрид на Четвъртата световна среща на българските медии. По традиция освен медиите, в срещата участват още български държавни институции, културни и бизнес среди.

Популяризирането на българската история, култура и език са специалният акцент на форума, който ще бъде открит от президента Георги Първанов в присъствието на кмета на Мадрид Алберто Руиз Гаярдон, на официални представители на испанския и българския медиен, политически, културен и бизнес елит. Очаква се на срещата да присъстват още министърът на държавната администрация Николай Василев и бившият премиер Симеон Сакскобурготски.

Кратка история на България от Николай Овчаров, вече и на испански, предпремиерно представяне на изложбата на сценичния плакат Буквите на България – азбука на Европа, фотоизложба, прожекция на български филм, концерт са част от програмата. Българските медии по света, както и българо-испанското сътрудничество в различни областта са теми на дискусиите.

Българската общност в Испания е една от най-многобройните в Европа с много асоциации, няколко църковни общности, българско училище. Българският вестник в Мадрид Нова дума с тираж над 10 000 е основен партньор на предстоящия форум, наред с информационната агенция на Испания ЕФЕ.

в-к “Български хоризонт”, Аризона

Назад

ЧЕТВЪРТА СВЕТОВНА СРЕЩА НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ




Copyright 2005-2009 Bulgaria21.com Chicago