1 март 2008 г.
Десислава Стаматова -
Златен медал на синхронно плуване!

Разбира се, нито Българската федерация по синхронно плуване, нито спортната министърка Весела Лечева няма да могат да впишат успеха на Деси в своите спортни архиви за 2008 година... Защото състезанието беше между американски училища и спортни клубове, за един от които се състезава и Десислава. Тук просто пишем това, което е стигнало до ушите на присъствуващите по време на състезанията:
Шампионка е българката Деси!

Деси, която мнозина познаваме от турнирите по шахмат в Чикаго, чиито главни организатори са семейство Стаматови /тя окачва на вратовете на победителите тежките и безценни златни медали... с една дума - осигурява съществена част от церемониала/, разнообразява спортния ландшафт на Стаматови като прави крачка встрани от шахмата.

Виновна за това, а особено за златния медал на Деси, е нейната треньорка, също българка и също голяма работа – Ивелина Зографова. За което Българското Чикаго и благодари на връх Осми март!

Поздравяваме и спортните домакини на този блестящ и благодатен за нашите деца труд – организацията на прекрасния турнир по водни спортове “Акваспрайтс” в басейна на YMCA – Des Plaines. Дръжте така!

Написано в “Старт BG Чикаго”
Наснимано от www.Eurochicago.com


Назад

Десислава Стаматова
Десислава Стаматова със съотборничката си Джаки.


Златен медал на синхронно плуване
Треньорката Ивелина Зографова
с друга своя състезателка.


Интернет дизайн