1 март 2008 г.
Този, същият Джон Бон Джови!

Много думи са казани и изписани за Джон Бон Джови – един от символите на рока, още и продюсър и актьор. Сред тях са и думите на една известна негова обожателка: “Той е най-красивият рок-изпълнител на всички времена”.

“Юнайтед Център” в Чикаго беше най-новото сборище на верните му фенове - онези, които живеят с песните му от десетилетия и тези, които го обикнаха на този концерт.
- Не сме ли пак в 86-та година! – бяха първите думи на звездата, с които той се хвърли в горещия котел от рок-страсти, който бушуваше в краката му.
Била е тя годината, в която много от присъствуващите са станали “строителите на неговия триумф” – две години след издаването на дебютния му албум.
Беше наистина възхитително, когато всички запяхме заедно с Бон Джови неговия Ен Ти Ви хит “Живот по молитва” и да се почувствахме сякаш в дворците на рока...
Доста неща са се променили от дните на онзи небивал разцвет на певеца и неговата група. Той вече не излиза на сцената по онзи магичен и атлетичен начин, както преди години. Но гласът му е все така богат, покоряващ със своята енергия и самобитност. Легендарният китарист Ричи Самбора също изпълни с пределна музикална перфектност “Ще бъда тук за теб”. Бяхме покорени и от познатите, но винаги звучащи като откровение песни, като “Да избягаш”.
Повече от два часа, по-точно 140 минути, концертът ни държа в еуфория... Оглеждайки се забелязахме, че на Джон Бон Джови бяха покорни всички възрасти, той е рок-певецът на млади и стари.
Чухме и много балади. Постепенно целият стремеж на залата се концентрира в едно – да се приближим повече до звездата. За да се стигне до там, че рушейки геройски всички прегради на сцената изскочи неукротима фенка и изтанцува с нашия знаменит гост на Чикаго едно дълго парче “чик ту чик”... Буза до буза...
Както винаги групата впечатли със своята отлична артистична култура и безукорни маниери.

Концертът всъщност стана арена на позитивно обществено преживяване. На емоционален изблик, от какъвто имат необходимост всички хора. Особено в такъв труден свят, в какъвто днес живеем.
Бяха изпълнени и новите хитове “Ние ще продължим” и “Алилуя джа”. Но върхът беше песента, която винаги се е харесвала на всички: “Its my life!”

Иван Атанасов

Назад

Джон Бон Джови
Джон Бон Джови

Джон Бон Джови
Джон Бон Джови в Чикаго.


Интернет дизайн