31 януари 2008 г.
ПОХВАЛНО СЛОВО ЗА ЙОРКШИРСКИЯ ТЕРИЕР
Покана за конкурс

Откакто узнахме в редакцията на “Старт БГ Чикаго”, че кучето на Моуриньо, /йоркширски териер, естествено/, е станало Куче на годината, сън не ни хваща. Защо да не изберем и ние едно достойно куче на Чикаго? Още повече, че имаме предвид нашия познат Ричи Втори, наше куче, което може да спечели. Richi the Second принадлежи на Поли, дъщерята на Светлозар и Диди Иванови, които мнозина знаете. Особено ако си купувате вестници от “Полина Сървис” или изпращате чрез тази фирма колети и контейнери за България. Те, и двамата, си мислят, че Ричи Втори е и техен. Както сега и ние, редакцията на “Старт” твърдим, че бил редакционно куче. Защото постоянно си пием кафето в Агенцията и винаги се интересуваме от неговото здраве, какво е ял и какво е направил през деня и нощта... Така както е тръгнало и кметът на Чикаго може да каже, че Ричард Втори е куче на поверения му град, впечатляваща забележителност като другия велик чикагец Ал Капоне.
Великата идея, която споходи редакцията на “Старт”, не ни дава покой: искаме и ние да направим нещо забележително, като обявим конкурс! Апелираме за вашата помощ, драги читатели!

Зов за помощ
Великата идея, която споходи редакцията на “Старт”, не ни дава покой: искаме и ние да направим нещо забележително, като обявим конкурс! Но не знаем как.
И за това се обръщаме към вас, драги наши читатели, с настоящия Зов за помощ! Нашата банкова сметка... пардон, ние сме богати, един Ричард Втори само колко струва! Затова апелираме към вас само да ни помогнете в измислянето на конкурса.
Дали по стар обичай да го почнем с номиниране? Какви да са наградите за победителя? Кучешка храна или да? Какво да бъде журито, за да не си помислите, че правдата ще възтържествува и за куче на Чикаго ще бъде избрано наш’то куче?
Откъде да поканим експерти за жури? Само от България и САЩ или още и от Перник, Дупница и Драгалевци?
Да включим ли в надпреварата и такива монстри като питбулите? Ами ако номинираният разкъса на следващия ден стопанката си? Или котараците? Ами ако се окаже, че те са ловили преди това цяла година незаконно и престъпно мишки от обществения мишкарник и ни изложат пред хората? Кой да има право да номинира – който си иска или само ние от редакцията и нашите познати?
Все тежки въпроси. Чакаме вашата помощ.

Във всеки случай едно е ясно: тези които сме номинирали няма да почнат да се издуват колко са важни и велики пред другите, а тези които не сме номинирали - да почнат да се тръшкат покрусени от неправдата и шуро-баджанащината, битуваща при подобни деяния.

Йоркширските териери и другите животинки не ревнуват, когато за куче е избрано друго куче. Те никога няма да почнат да се обаждат със задгробен глас в офиса на изборджиите. Няма да спорят с тях. Те нямат влиятелни хора или адвокат, с които да си имаме неприятности. Няма да имат нищо против вестника, който прави конкурса. Те даже няма и да прочетат кого сме избрали.

Така че, драги наши читатели, дайте да направим, ако прецените че си заслужава, такъв един неангажиращ и весел конкурс! Пишете ни какво мислите за правилата, изпратете ни портретите и кратки /или дълги/ биографии на своите кандидати, и да започваме.
Пишете, пращайте, чакаме!
За контакти с нас:
Тел: 773-517-2143
Email: editor@bulgaria21.com

Старт БГ Чикаго

Назад

Richi the Second
Richard the Second

Richi the Second
Сега за Ричи. Той спокойно се изяснява и контактува на три езика – на своя роден, на англйски и български и е много хепи. Единствената вражда, която трови живота му, е със съквартиранта, папагала, който постоянно му говори дързости, държи се надменно и си мисли, като повечето хора, че само той всичко знае, а Ричард Втори трябва само да го слуша.

Йоркширски териер
Братовчедите на Ричи Втори.

Интернет дизайн