31 януари 2008 г.
“България е в привилигировано положение, като член на Европейския Съюз”
Среща на Лада ГАЛИНА, кореспондент на “Дневник” и “Старт BG Чикаго” във Вашингтон с лидера на демократите в Камарата на представителите в американския Конгрес
Нанси ПЕЛОСИ.

“България е в Европа, член е на НАТО и ЕС и това я поставя в привилегировано положение да решава своите проблеми, включително енергийните, заедно с Европа”. Това заяви Нанси Пелоси, лидер на демократите в Камарата на представителите в американския Конгрес на среща с акредитирани журналисти. Според нея договорите с Русия за нови енергийни доставки и газопроводи като “Южен поток” не бива да се използват за политически натиск и влияние.

“Преди президентът Джордж Буш говореше много за новите демокрации в Източна Европа, сега забрави тази тема. Ние, демократите, обаче ще я изпълним с ново съдържание”, заяви Пелоси. В реч в Националния дом на пресата тя представи виждането си за бъдещото управление на демократите. “Ние не можем да чакаме президентските избори за решаването на неотложни проблеми в икономиката, за създаването на нови работни места, за спадналото доверие в институциите и в кредитната система, както и помръкналата американска мечта за собствен дом.

Средната класа се стопява, бедността расте. Американците работят много и заслужават повече”, изтъкна лидерът на демократите. Проблемите в здравеопазването и образованието се множат, нови работни места има в продажбите на дребно и услугите, а не в интелигентните професии, базирани върху знанието, заяви още Пелоси.

Назад

Нанси ПЕЛОСИ
Нанси ПЕЛОСИ



Интернет дизайн