1 ноември 2007 г.
Спортни школи в Чикаго
за вас и вашите деца

Добър ден на всички!
За вас пише стартовският репортер по спортните работи Климент Охридчани.
Обадиха ми се някои човеци, каквито все по-малко ги има.
Казват им треньори, но те са били и добри спортисти навремето, а и сега са повече спортисти и малко или никак не се богатеят от спортните си таланти.
Без да се познават, в три различни спорта, случайно по едно и също време се чухме с тях и се повдигна въпросът – дали не може да се направи нещо за децата наши в Чикаго?
Стига са кривили гърбина пред компютрите и са се мотали по ъглите.
Добре би било да се събират колкото се може повече и понаправят малко мускули и посъберат душевна сила. Да поиграят сериозно, да спортуват както трябва, да се научат да се борят, да побеждават и да падат, и пак де се изправят. И не се стряскайте от имената и националностите на треньорите – нашите деца са вече граждани на планетата – те всички са добре дошли при добрите спортни хора, каквито и да са фамилиите им, освен ако не са марсиански...
Давам ви контакти. Водете децата и отивайте заедно с тях да спортувате!


БАСКЕТБОЛ

Йован Игнятович има школа по баскетбол в Чикаго за деца от 8 до 14 години. Играе се по час и половина във вторник и четвъртък от 7 вечерта и събота от 1 часа след обед.
Водете децата в Парк Ридж – 1006 Gillick St. или позвънете предварително на
Йован - 773 220 9692,
може и да пишете на air_josa@yahoo.com


ВОЛЕЙБОЛ

Валери, един висок и здрав мъж от Русия играл яко край волейболната мрежа, опъната из много градове от Москва до Владивосток, ми разказа как бил съдия на волейболен турнир в Чикаго - участвали много отбори, но победител станал само един – естествено – българите! И така, след мача, в разговор Валери споделил, че харесва играта им и решил да направи, безплатно, български волейболен тим, който да играе, както нашите футболисти от “Балкан” и “Славия”, по аматьорските волейболни лиги на Чикаго.
Е, всички обещали да се обадят веднага щом имат време, но понеже такова време още не се намира, Валери помоли да напишем в “Старт” призив:
Българи! Волейболисти, които съдбата е запратила в Чикаго! Юнаци! Обадете се да направим ОТБОР! Имаме зала, където можем да тренираме, имаме мрежи и топки, имаме треньорска подкрепа – не изпускайте тази добра оферта!
Обадете се: 773 398 5678 – Валери


КОЛОЕЗДЕНЕ

Може да сте чели в предни броеве на “Старт”, може и да сте го пропуснали покрай рекламите за пудри или сред бурните световни проблеми около Бритни Спиърс и други звезди като нея...
Но така или иначе името му е Александър Павлов, бил е 5 пъти шампион на България по колоездене, кара и на шосе и на писта, състезава се в Илинойс и други щати в САЩ и твърди, че колоезденето е най хубавият и най-достъпен спорт в Америка. Същото казват и милионите велосипедисти, част от които виждате през уикенда по шосетата на Чикаго и събърбите и край езерото Мичиган.
Та, Сашо е готов да покаже на всеки от вас как професионално се въртят педалите, да ви помогне в избора на велосипед, да ви тренира в група докато укрепнете и да ви пусне след това сами с удоволствие да обикаляте надлъж и шир земите от Атлантика до Тихи океан!
Свържете се със Сашо сега: 224 619 6447

Старт BG

Назад

Колоездене

Оспорвана борба при аматьорските колоездачни състезания в Elk Grove Village

Александър Павлов

Александър Павлов -
шампион при аматьорите на Чикаго

 

 

Интернет дизайн