1 ноември 2007 г.
Чикаго сега

КАКВИ ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ СЕ ПРАВЯТ В ЧИКАГО?

Чикаго е сред най-застрашените от различни криминални деяния градове. Присъствието на представители от почти 150 общности от цял свят води до необятно разнообразие и изобретателност в деянията на отделни личности и групи, които искат да живеят богато на гърба на своите сънародници. Двете афери с бюрата за самолетни билети сред българската общност в последно време, съвсем свежата мистификация, сътворена от българка, подвизаваща се в бизнеса с недвижими имоти и една бомба със закъснител в разследване за фалшифициране на лични документи, в съдружие с мафиоти от България, с цел присвояване на имущество, представиха и ще представят, за съжаление, и нас, като цяло, в твърде негативна светлина.

Наскоро, по информация от началника на чикагския филиал на Следствения отдел при Имиграционните служби и митниците Елис Браун, са били подведени под съдебна отговорност 22 човека – част на обширна мрежа от “майстори” по изготвянето на фалшиви документи – от шофьорски книжки до Social Security.

12 от тях са арестувани в Чикаго, останалите все още се укриват от правосъдието.

Съгласно обвинителния акт групата била основана в Мексико, а нейните филиали се настанили в Лос Анжелис, Денвър и Чикаго. В своята криминална дейност мексиканците ползували услугите и на поляци, нигерийци, даже и на коренни американци. По данни на прокуратурата мрежата издавала ежедневно по стотици документи, при което набор от 2 – 3 документа струвал 300 долара. Годишно мошениците си докарвали доход от около 3 милиона долара.

Сред арестуваните, по данни на окръжния прокурор Патрик Фитцджералд, е и босът на престъпния чикагски филиал Хулио Лейха-Санчес, прочул се с кървавата битка, водена от него с двама конкуренти по “бизнеса” в Мексико. И двамата загинали в началото на тази година “при неизяснени обстоятелства”.


Чикаго забранява прегръдките в училище!
Малко след началото на учебната година Виктория Шартс (Victoria Sharts), директор на едно от популярните училища в чикагските събърби, официално забрани на учениците да се прегръщат в класните стаи и в района на училището. Според нея 860-те възпитаници на повереното й училище, само това и правят – да се прегръщат по коридорите и в класните стаи, с което пречат на учебния процес и създават задръствания...

- Обятията подхождат и са ос­нователни при посрещане на близки в аеропорта и по време на семейни тържества - казва тя, - но не и като приветствие към училищните приятели, които срещаш по няколко пъти на ден.

Шартс е направила откритието, което сериозно преживява, че някои обятия продължават твърде дълго време и са прекалено горещи...


В ЧИКАГСКИЯ СЪБЪРБ АВРОРА БЕ ОТКРИТА НАЙ-ГОЛЯМАТА (И НАЙ-ОСПОРВАНА) В САЩ КЛИНИКА, В КОЯТО ЩЕ СЕ ПРАВЯТ И АБОРТИ

На 2 октомври т.г. в чикагския събърб Аврора беше открита най-голямата в САЩ клиника на организацията “Планиране на семейството”, която администрира хирургическите аборти. Това събитие беше предшествано от много спорове и протести.

Американската федерация за планиране на семейството (PPFA), която е член на съответната световна организация, има повече от 860 клиники на територията на САЩ. Техните услуги са свързани със запазване здравето на майката и детето. В клиниките на PPFA се правят по-голямата част от абортите в САЩ, поради което организацията е винаги в центъра на споровете по този въпрос.

Клиниката в Аврора ще обслужва около 25 000 пациента годишно. Смята се, че около 10 процента от тях ще направят аборти.

Start BG

Назад

Chicago

Антипрегръдка...

Chicago

Клиниката в Аврора

Интернет дизайн