15 октомври 2007 г.
Кина Бъговска и Ралица Владимирова със свои картини в Годишната изложба на ARC галерия

Българската общност в Чикаго посреща с интерес зачестилите в последно време изложби на български художници. В тези експозиции личи безспорният талант на мнозина от живеещите и работещи в Америка наши сънародници.

От 3 до 27 октомври в американската ARC галерия е открита Годишната художествена изложба на галерията, на която се представят със свои картини и две познати наши художнички – Кина Бъговска и Ралица Владимирова.

Предизвикателството на експозицията е да се използва един оригинален формат – 2х5 фута.

В това пространство Кина Бъговска постига впечатляваща триизмерност, подбирайки нетрадиционни материали и техники. Тема и мото на нейната картина е “Духът на траките”.

Ралица Владимирова показва интересна инсталация от колажи с графични изображения.

Една от известните американски художнички, Нанси Бечтол (Nancy Bechtol) известна не само със своя артистизъм в областта на дигиталните изображения, но и със социалната си позиция в изкуството, отново ни впечатли с актуалните си антивоенни теми.

Изложбата, която събуди широк интерес, може да бъде посетена от сряда до събота в часовете от 12 до 6 и в неделя от 12 до 4 ч., на новото място на галерията в близост до Blue line (Milwaukee, Chicago and Halsted )

Адресът е 832 W. Superior St., #204, Chicago, IL 60622.

Климент ВЕЛИЧКОВ


Назад

Kina Bagovska Детайл от картината на Кина Бъговска “Духът на траките”

Ralica Vladimirova
Картината на Ралица Владимирова

Nancy Bechtol
Картината на Nancy Bechtol

Интернет дизайн