15 септември 2007 г.
Диана Дафова
Шоу 2007 за Българското Чикаго!

     Неколцина спортни персони се срещнахме на знаменития ДИАНА ДАФОВА КОНЦЕРТ В ЧИКАГО. Поздравихме се със нечуваното явление: две големи събития за два дни в Чикаго. На 8 септември нашата уникална сънародничка пя в Чикагския North Shore Center, а на 9 септември Бразилия игра футбол със САЩ на “Солджър Филд”. И на двете места еднакво ни смая медийният интерес към събитието. Някой даже се пошегува – телевизионните камери и фоторепортерите при Дафова конкурираха тези на акредитираните за мача с фантастичните, пет пъти световни шампиони, бразилци! Причината е ясна. Както футболът днес е народната любов и мъка, така и Диана Дафова е не само ярка сценична звезда, а сърдечен приятел, близка до сърцето ни с своята трактовка на доброто и лошото, което се случва на нас, хората от 21 век... И ние търсим нейната песен, в която е втъкала, редом със своите, и нашите копнежи и страдания. В тази чаровна чикагска българска вечер тя ни накара да вдигнем глава и ни окрили с юнашка дързост... Не, тя не се огражда само с елитния музикален свят в почти непознатите за болшинството хора оперни светилища. Тя идва при нас, в Чикаго, като скъпа сънародничка, гостува на сцените из петте континента и е приета навсякъде като “Глас на планетата”. Посвещава своя талант, целия си артистичен живот на работния и мислещ човек по света. Диана Дафова ни показа в една концертна вечер своя неоспорим талант. Изрази го с глас, който събужда любов и надежда, със своето послание към хората да живеят в достойнство и обич помежду си.
     Сорина Боргилова, Николина Николова, Ваня Вакари подкрепиха мисията с божествените си гласове и българската народна песен. Изпъкна с професионалното си майсторство и Юлиян Периклиеив, чиито великолепен бас огласява и най-големия български храм “Свети Александър Невски” в София. Участие в програмата взеха и балетисти от Софийската национална опера, прочути гайдари.
     Финалът беше с олимпийски блясък. Под ярката светлина на прожекторите пред Диана Дафова се появи и израстна пъстър планински рид от цветя и хора, които струпаха пред нея и своя възторг от таланта й. Генералният консул на България в Чикаго г-н Иван Сотиров връчи на г-жа Дафова Златен юбилеен медал за заслугите й като забележителен посланик на България и българската култура по света. Всички бяхме благодарни и на блестящите инициатори и организатори на този исторически чикагски концерт - всеотдайният екип на интернационалната чикагска медия EUROCHICAGO.COM, с особените, лични, заслуги на г-жа Петя Стаматова.
     Беше назабравима вечер, в която българският чар се смеси и украси световната естрада. Случи се при нас, в Чикаго.

Редакция “Старт”
Снимки: Стан Анисимов

Назад

Диана Дафова

Диана Дафова

Сорина Боргилова, Николина Николова, Ваня Вакари
Сорина Боргилова, Николина Николова, Ваня Вакари

Интернет дизайн