1 юли 2007 г.
БЪЛГАРСКИЯТ БОЕН ЕЛИТ И СВЕТОВНИЯТ БОКС - В ЧИКАГО!
18 октомври - 1 ноември 2007 г.

     Още с обявяването на Чикаго за американски кандидат за домакинство на Летните олимпийски игри през 2014 година “спортният рейтинг” на нашия град се вдигна неимоверно!
     Ето и първият резултат от това, че Чикаго стои на нова позиция в Спортния свят: Световната боксова асоциация ни предостави домакинството на предстоящото първенство по бокс на планетата от 18 октомври до 1 ноември 2007 г.
     Историята е малко необичайна и драматична. Шампионатът беше даден още преди години на Москва и руснаците бяха подготвили пищна световна боксова фиеста, тъй като много влиятелни и богати личности се бяха нагърбили с организацията. Но дали именно заради тези нееднозначно приемани от обществото личности, или по други причини, АИБА съвсем наскоро отне домакинството на руската столица и го предостави по спешност на най-подготвения за екстремната ситуация град. Известни са заслугите и възможностите на Чикаго в спорта, и специално в бокса.
     “Ние знаем, че Чикаго има големи боксови традиции и сме много радостни да покажем нашия спорт в този прочут американски град – каза Чинг-Куо Ву, президентът Световната боксова асоциация. – Ще направим всичко за да стане шампионатът най-голямото боксово събитие от всичко показано досега!
     И това наистина ще бъде така. В Чикаго ще дойдат 600-те най-силни боксьори от 100 страни по света. Всеки от тях, който стигне полуфиналите в някоя от 11-те категории ще получи олимпийска виза за “Пекин 12008”. Сред най-сериозните кандидати са и нашите сънародници, които ще можем да посрещнем, окуражим и аплодираме на чикагския ринг.
     Световното първенство тази година е от изключителна важност: най-добрите ще получат олимпийски визи за “Пекин 2008”. Това ни дава възможност отново да посрещнем и аплодираме наш национален отбор– - този път боксов. Става дума за българската общност в Чикаго и голямата радост през паметната 1994 година на “Солджър Фийлдс”, където националният ни отбор по футбол спечели своята първа победа на световни финали, побеждавайки Гърция с 4:0. И направи първата успешна крачка към бронзовите медали. Надяваме се и сега, с наша помощ, от тук нашите боксьори да си проправят пътя към олимпийските медали.

     Предстои ни да видим изключителни спектакли на ринга. Заедно с българите в тях ще участват кубинските, американски и руски боксьори, появилите се класни боксьори от Узбекистан, Казахстан, Тайланд, представители на познатата технична западноевропейска школа.

Start Chicago Olympian BG

Назад


Бокс - Чикаго

Интернет дизайн